لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۳۴

گزارش: عمليات نظامی ائتلاف در ليبی


گزارش: عمليات نظامی ائتلاف در ليبی
گزارش: عمليات نظامی ائتلاف در ليبی

روز سه شنبه چين خواستار آتش بس فوری در ليبی شد در حاليکه روز دوشنبه نيروهای غرب دور دوم حملات موشکی عليه نيروهای وفادار به رهبر ليبی را بمنظور به عقب راندن حملات آنها عليه شهرهای تحت کنترل شورشيان، انجام دادند.

مقامات آمريکا گفتند اين کشور نقش مقدم در عمليات ليبی ندارد و دبير کل سازمان ملل ازمقامات ليبی خواست قطعنامه شورای امنيت را رعايت کنند.

ولاديمير پوتين نخست وزير روسيه دوشنبه با همراهی با معمر قذافی از اعمال پرواز ممنوع بر فراز ليبی انتقاد و آن را مشابه جنگ های صليبی قرون وسطی توصيف کرد. اما دميتری مدودف رييس جمهوری روسيه با نکوهش ولاديمير پوتين حرف های وی را غيرقابل قبول خواند.

از سوی ديگر اتحاد ناتو قرار بود برای گفت و گو در زمينه به عهده گرفتن فرماندهی عمليات پرواز ممنوع در بروکسل گرد هم آيند که ۲۸ کشور عضو آن روز يکشنبه نتوانستند در اين زمينه به توافق جمعی برسند.

روز دوشنبه دولت ليبی چهار ژورناليست روزنامه نيويرک تايمز را آزاد کرد. اين چهار تن سه شنبه گذشته مفقود شده بودند.

مقام های نظامی آمريکا گفتند بمباران هوايی دقيق و حملات موشک های کروز به طور شاخصی دفاع هوايی ليبی را تضعيف کرده است. آمريکا به همراه بريتانيا، فرانسه، کانادا و ايتاليا و ديگر اعضای ائتلاف هدف ها و نيروهای قذافی را که در خاک ليبی به اپوزيسيون آن کشور حمله می کنند، هدف قرار دادند.

بمب افکن جنگنده های آمريکا و اروپا از جمله بمب افکن های ب-۵۲ استيلت موفق شدند شديداً به قدرت دفاع هوايی قذافی، صدمه بزنند.

رابرت گيتس، وزير دفاع آمريکا، گفت ايالات متحده نقش نظامی در نيروهای ائتلاف خواهد داشت اما نه يک نقش مقدم.

حملات هوايی و موشکی آمريکا و جنگنده های ميراژ فرانسه و جنگنده های اف-۱۵ اسپانيا و همچنين هواپيماهای جنگنده از کشورهای ديگر نيز که در اين عمليات شرکت داشتند، کاروان تانک ها و خودروهای نظامی و نيروهای قذافی را که به قصد حمله به سوی بنغازی در شرق که در کنترل اپوزيسيون قرار دارد در حرکت بودند، مورد حمله قرار دادند. در پی حمله نيروهای ائتلاف، در مسيری به شعاع ۱۲ کيلومتر به سوی بنغازی، لاشه های تانک های منفجر شده و نفربرها و جيپ و خودروهای سوخته نظامی قابل دیدن بودند. اين حمله بلافاصله در بنغازی که روز يکشنبه زير حملات شديد هوايی و زمينی نيروهای قذافی قرار گرفته و ۱۲۰ تن کشته شده بودند آرامشی ايجاد کرد و ساکنان محلی اين چرخش اوضاع را جشن گرفتند .

روز دوشنبه بان کی مون، دبير کل سازمان ملل، که از قاهره ديدار می کند به همراه عمرو موسی، دبير کل اتحاديه عرب، در يک کنفرانس مطبوعاتی مشترک گفت قطعنامه شورای امنيت برای حفاظت از غيرنظاميان ليبی تصويب شده است و سپس چنين تصريح کرد که «ما مصراً از مقامات ليبی می خواهيم قطعنامه ۱۹۷۳ شورای امنيت را رعايت کنند.»

عمرو موسی، رييس اتحاديه عرب، نيز در حمايت از تصميم شورای امنيت چنين گفت: «اتحاديه عرب رسماً از شورای امنيت خواستار اتخاذ چنين تصميم و برقراری پرواز ممنوع بر ليبی شده بود.»

روز دوشنبه همچنين وزرای خارجه اتحاديه اروپا برای بررسی تحولات ليبی در بلژيک گرد آمدند و کاترين اشتون، رييس سياست اتحاديه اروپا، گفت وزرا تحريم های بيشتر عليه مقام های ليبی و حمايت های انسانی به مردم آن کشور را بررسی می کنند.

XS
SM
MD
LG