لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۱۰

پیشنهاد ایران برای بیمه شرکتهای نفتی هند


خبرگزاری رویترز از منابع صنایع نفت نقل کرده ایران به هدف افزایش فروش نفت خام کشور پیشنهاد ارائه بیمه به شرکت های نفتی هند را مطرح کرده است. اقدام مقامات تهران به هدف مقابله با تحریم های کشورهای غربی اتخاذ شده که فروش نفت این کشور را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است.

بنا به گزارش های خبری، تحریم های بین المللی که به دلیل پیشرفت برنامه اتمی بحث برانگیز ایران اعمال شده اند، صادرات نفت خام این کشور در سال ٢۰۱۲ را به نصف کاهش داده است و کاهش صادرات نفت برای ایران ماهانه ۵ میلیارد دلار ضرر مالی به همراه دارد.

تحریم های کشورهای غربی علیه ایران شرکت های نفتی و پالایشگاه های هند را وادار کرده است تا واردات نفت خام ایران را به طور چشمگیری کاهش دهند زیرا شرکت های بیمه هند دیگر روند انتقال نفت خام ایران به هند را تحت پوشش خدمات خود قرار نمی دهند.

در شرایطی که هند دومین خریدار بزرگ نفت ایران در سطح جهان محسوب می شود، میراپا مویلی، وزیر نفت هند پس از دیدار با رستم قاسمی، همتای ایران خود گفته است «آن ها (مقامات ایران) گفته اند می توانند شرکت های نفتی و پالایشگاه های ما را بیمه کنند».

رستم قاسمی، وزیر نفت ایران پس از این دیدار گفته است «ما گفتگوهای پرثمری داشتیم ... جلسات ما در مورد بخش انرژی بودند».

آقای قاسمی به هدف افزایش صادرات نفت ایران به هند و سرمایه گذاری این کشور در بخش نفت و گاز این کشور به مدت سه روز به دهلی نو سفر کرده است.

دو شرکت نفتی «Hindustan PetroleumCorp» و «Mangalore RefineryPetrochemicals Ltd » به دلیل مشکلات اخذ بیمه از ماه آوریل خرید نفت ایران را متوقف کردند.

رویترز به نقل از منابع بازرگانی گزارش داده است هند در سال مالی جاری واردات نفت ایران را تا سقف ٢٦ و نیم درصد کاهش داد و در ماه آوریل انتقال محموله های نفت این کشور را به ۵٦ و نیم درصد کاهش داد.

از منابع صنایع نفت نقل شده است که آقای قاسمی به هدف افزایش صادرات نفت و رفع عدم توازن تجاری کشور پیشنهاد امضای توافق نامه تولید مشترک با شرکت های نفتی برای توسعه میدان نفتی «فرزاد ب» را با دولتمردان دهلی نو مطرح کرده است.

رویترز به نقل از منبع دیگری می نویسد ایران همچنین به هند پیشنهاد کرده است تا گاز ایران را به صورت مایع از طریق عمان وارد کند. ایران فن آوری مورد نیاز برای مایع کردن گاز در اختیار ندارد، بنابراین از هند خواسته است تا برای تبدیل گاز ایران به مایع از مسیر عمان استفاده کند.

وزیر نفت هند پس از دیدار با همتای ایرانی خود گفت طرفین نسبت به تداوم تجارت با یکدیگر ابراز تمایل کردند. ما باید مناسبات بازرگانی با آن ها را تقویت کنیم. مشکلاتی وجود دارند که مرتفع خواهند شد.

بنا به گزارش رویترز، هند از ایران خواسته است تا به هدف رفع کمبودهای راهبردی این کشور در مناقصه های تامین نفت شرکت کنند.
XS
SM
MD
LG