لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۱

هند واردات نفت از ایران را کاهش داد


بنا به گزارش رسانه های خبری، هند واردات نفت خام ایران را به شدت کاهش داده و این واردات در دوره زمانی آوریل تا دسامبر در مقایسه با ۶ ماه گذشته ۱۷ درصد افت داشته است.

رویترز گزارش داده است هند به هدف اجتناب از مجازات های نظام مالی آمریکا و نقض تحریم های ایالات متحده علیه ایران، از ماه دسامبر تاکنون واردات نفت ایران را به یک پنجم کاهش داده است. این رقم بیشترین کاهش واردات نفت خام ایران به هند بین کشورهای آسیایی محسوب می شود.

هند دومین خریدار بزرگ نفت ایران است و بنا به گزارش رسانه های ایران با وجود تحریم های اقتصادی غرب، قرار است حجم مبادلات بازرگانی بین تهران و دهلی نو با ١٦ میلیارد دلار بالغ شود.

تحریم های ایالات متحده و کشورهای اروپایی علیه صنعت نفت ایران سبب شده است پالایشگاه های نفت هند وادار شوند واردات نفت ایران را به دلیل خودداری شرکت های بیمه ملی کشور از مبادلات بازرگانی با ایران به طور چشمگیری کاهش دهند. شرکت های بیمه محلی معمولاً به شرکت های بیمه اروپایی و آمریکایی متکی هستند و این شرکتها که اکثراً در اروپا مستقر هستند به دلیل تحریم های سنگینی که علیه ایران اعمال شده اند، از بیمه حاملان نفت خام ایران به هند خودداری می کنند.

تحریم های ایالات متحده و کشورهای اروپایی علیه صنعت نفت ایران ماهانه ٥ میلیارد دلار ضرر مالی برای تهران در برداشته است. این تحریم ها به دلیل برنامه اتمی بحث برانگیز جمهوری اسلامی ایران اعمال شده اند اما تهران ادعا می کند فعالیت های هسته ای این کشور ماهیت صلح آمیز دارند.

ایالات متحده در ماه ژوئن قانون استثناهای ١٨٠ روزه ای را مورد بازبینی قرار می دهد که مشمول حال خریداران آسیایی می شود که واردات نفت ایران را به طور قابل توجهی کاهش داده اند و به دلیل همکاری با ایران و خرید نفت این کشور مجازات های نظام مالی ایالات متحده شامل حال آنها نخواهد شد.

یک منبع دولت هند در گفتگو با خبرگزاری رویترز ابراز امیدواری کرده است «هند به دلیل کاهش اجباری واردات نفت ایران مشمول قانون استثناهای ایالات متحده شود».

چین، هند و کره جنوبی تا به حال دو بار مشمول قانون استثناهای نظام مالی ایالات متحده شده اند و ژاپن نیز که یکی از خریداران عمده نفت ایران است نیز تا به حال سه بار مشمول این استثناها شده اند.

یک مقام وزارت امور خارجه ایالات متحده به رویترز گفته هستند هنوز برای اظهارنظر در مورد نتایج بازبینی اسامی کشورهایی که استثناها شامل حال آنها خواهد شد، زود است.

براساس داده های تجاری و گمرگی، واردات نفت ایران به چین، هند و کره جنوبی از دسامبر تا آوریل ٨٣٣ هزار بشکه در روز و در مقایسه با ۶ ماه گذشته تقریباً ثابت ماند.

واردات روزانه نفت ایران به سه چین، هند و کره جنوبی در مقایسه با سال گذشته در شش ماه دسامبر تا مه ۱۵ درصد کاهش یافت.
XS
SM
MD
LG