لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۴۴

بیگانه هراسی و آزار و اذیت مهاجران در یونان


سازمان دیده بان حقوق بشر مقامات یونان را به ناکامی در سرکوب موج فزاینده بیگانه هراسی و خشونت علیه مهاجران متهم کرده است.

براساس گزارشی که این سازمان مدافع حقوق بشر روز سه شنبه ۷ ژوییه منتشر کرد، الگوی آشکاری در مورد خشونت فزاینده علیه مهاجران در یونان وجود دارد.

بنیامین وارد، معاون بخش اروپا و آسیای میانه سازمان دیده بان حقوق بشر می گوید بیشتر مهاجرانی که در معرض آزار و اذیت قرار می گیرند، اتباع آسیا و آفریقا هستند و بعضی از آن ها مهاجران اقتصادی هستند اما تعداد زیادی از آن ها، از جمله پناهندگان سومالی و افغانستان از آزار و اذیت در کشورهای مادری شان متواری شده اند.

آقای وارد می گوید: «این مهاجران به دلیل سیاست های یونان در نهایت در خیابان ها آواره می شوند و اغلب بی خانمان هستند. به دلیل رنگ پوستشان و این واقعیت که در خیابان ها روزگار می گذرانند، حضورشان بسیار مشهود است. این گروه ها واقعاً هدف این نوع حمله ها قرار گرفته اند.»

یونان به گذرگاه اصلی پناهجویان و مهاجران غیرقانونی آسیایی و آفریقایی به مقصد اروپا بدل شده است. اما آقای وارد می گوید نظام رسیدگی به پرونده های پناهجویان «متزلزل و بی پایه» است و بسیاری از پناهجویان در شرایطی قرار دارند که گویی در این کشور به دام افتاده اند.

سازمان دیده بان حقوق بشر برای تهیه این گزارش با ۵۹ پناهجو مصاحبه کرد. این افراد گفتند که از اوت سال ۲۰۰۹ تا مه ۲۰۱۲ به نوعی حمله بیگانه هراسی را تجربه و یا از آن فرار کرده اند. در این گزارش آمده است که ۵۱ مورد از این حمله ها بسیار جدی بوده اند.

در گزارش این سازمان مدافع حقوق بشر تاکید شده است که بیشتر حمله ها شب هنگام و در میادین شهر و یا در نزدیکی آن ها به وقوع پیوسته اند. آقای وارد برای صدای آمریکا تشریح می کند که چگونه «اوباش» گروه های به اصطلاح «شهروندی» در آتن تشکیل داده اند و شب ها در خیابان ها گشت می زنند و به مهاجران و پناهجویان حمله می کنند.

وارد می گوید «مقامات یونان برای محافظت از این آوارگان کوچکترین قدمی برنمی دارند. در برخی از موارد قربانیانی که ما با آن ها صحبت کردیم، این موارد را به پلیس گزارش کرده بودند اما پلیس به آن ها گفته بود که باید با اوباش بجنگند و از خود دفاع کنند. در بعضی از موارد به قربانیان این حمله ها گفته شده بود که باید ۱۰۰ یورو جریمه بپردازند. چند سال پیش قانونی تصویب شده بود که فردی که یک مورد جنایت را به پلیس گزارش می کند، باید ۱۰۰ یورو بپردازد. در برخی موارد دیگر نیز پلیس مهاجران غیرقانونی را تهدید به بازداشت کرده بود».

یونان در بحبوحه یک بحران اقتصادی عمده قرار دارد. پنج سال است که رکود اقتصادی و بیکاری گسترده یونان را فرا گرفته است. از هر چهار یونانی، یک نفر بیکار است. اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول، به هدف پیشگیری از سقوط مالی و ورشکستگی بیشتر یونان، مبالغی کمک مالی برای این کشور فراهم کرده اند، اما کاهش هزینه های سرسام آور و افزایش مالیات ها پیش شرط کمک های مالی بین المللی به یونان بوده است.

اش امین، کارشناسان همگونی و تجانس نژادی اروپایی در دانشگاه کمبریج می گوید: «فشار اقتصادی یونان، عامل بیگانه هراسی در این کشور است. این روندی است که از مرزهای یونان فراتر می رود و پدیده ای است که پیامدهای آن بر اروپا، شمال، جنوب، شرق و غرب تاثیر می گذارد اما درجات آن متفاوت است. سیاست واقعی هراس از بیگانه است.»

او می افزاید احزاب سیاسی در تهییج حس ضدمهاجرت نقش مهمی ایفا کرده اند. سیاستمداران دست راستی در تعدادی از کشورهای اروپایی مقابله با مهاجرت و مهاجرستیزی را در اولویت دستور کاری خود قرار داده اند و شعارهای سیاسی آن ها در این زمینه در انتخابات اخیر توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.

اش امین می گوید: «من فکر می کنم تا زمانی که نیروهای سیاسی عمده، اروپا را به عنوان یک جامعه متجانس و همگرا و یک نهاد چندفرهنگی تعریف نکنند و همه مشکلات را به گردن مهاجرت نیاندازند و واقف باشند که فقدان همگونی و همگرایی اجتماعی و فقدان ادغام (مهاجران) در جامعه عامل اصلی مشکلات هستند، اروپا به طور بالقوه با آینده بسیار تاریکی روبرو خواهد بود.»

دولت جدید یونان ماه گذشته به قدرت رسید. سازمان دیده بان حقوق بشر می گوید دولت یونان باید برای مقابله با خشونت های ناشی از بیگانه هراسی قدم های جدی و فوری بردارد.
XS
SM
MD
LG