لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۲۶

«نباید» های احمد خاتمی برای رئیس جمهور آینده


احمد خاتمی، خطیب جمعه تهران، بخش مهمی از خطبه دوم نماز جمعه ۲۰ اردیبشت خود را به انتخابات ریاست جمهوری اختصاص داد. او در این خطبه در برشمردن ویژگی های لازم برای ریاست جمهوری، نبایدهای رئیس جمهور را اعلام کرد.

خطیب جمعه تهران بررسی صلاحیت های کاندیدا ها را توسط شورای نگهبان امری رایج در جهان دانست و گفت رد صلاحیت برای ریاست جمهوری به معنای رد صلاحیت مطلق نیست و کاندیدای ردشده می تواند برای مسئولیت های دیگر صلاحیت داشته باشد.

او تبلیغات را مرحله بعد از تعیین صلاحیت اعلام کرد و به نامزدهای ریاست جمهوری در قالب سلسله نبایدهایی هشدار داد که کاندیداها نباید در تبلیغات خود اصول نظام را زیر سوال ببرند؛ نباید قانون اساسی و ولایت را زیر سوال ببرند زیرا این ها جزو اصول پذیرفته نظام است؛ اگر کاندیدایی نمی تواند زیر ولایت مطلقه امر عمل کند نباید کاندیدا شود و اگر شد انصراف بدهد.

او افزود: نامزدها نباید سیاه نمایی کنند و بگویند در ۳۵ سال گذشته کشور ویرانه شده است و آن ها می خواهند آن را آباد کنند؛ نباید میلیاردها هزینه تبلیغات خیابانی کنند بلکه به تبلیغاتی که صداو سیما برای هریک در نظر گرفته قناعت کنند.

هریک از نامزدها حق دارد مدت ۱۰ ساعت، ۵ ساعت در تلویزیون و ۵ ساعت در رادیو به تبلیغ خود بپردازد.

به گفته احمد خاتمی کاندیداها نباید برای بهره مندی از رای دشمن به دشمن «گرا» دهند و اگر دشمن از آنان استفاده کرد با انتشار بیانیه از دشمن تبری بجویند. و سرانجام این که نباید در صورتی که رای نیاوردند از قانون تمکین نکنند.

او همچنین به رئیس جمهوری آینده نیز هشدار هایی در قالب نباید داد. او گفت رئیس جمهور نباید بگوید خط قرمز دارد؛ نباید خود را فراتر از قانون بداند؛ التزام عملی به ولایت نباید به صورت شعاری باشد بلکه باید دقیق باشد؛ نباید به صورت روزمرّگی کشور را اداره کند؛ نباید تصمیم های آنی بگیرد و مدام سیاست های اقتصادی را تغییر دهد؛ نباید خود را عقل کل بداند و باید به خرد جمعی پابند باشد.

هشدار های احمد خاتمی بیشتر دولت محمود احمدی نژاد را تداعی می کرد. این در حالی ست که رهبر جمهوری اسلامی در انتخابات ۱۳۸۸ مواضع خود را نزدیک به احمدی نژاد اعلام کرد. علی مطهری نماینده مجلس نیز گفته بود ۹۰ در صد اصولگرایان با احمدی نژاد مخالف بودند اما به خاطر رعایت رهبری به او رای دادند.
XS
SM
MD
LG