لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۱۳

چهره های نام آشنای روز چهارم ثبت نام


به روال معمول، داوطلبان پس از ثبت نام خود به عنوان نامزد ریاست جمهوری به پرسش های خبرنگاران پاسخ دادند.

محمدرضا عارف که ۶۱ ساله و اصلاح طلب نزدیک به محمد خاتمی ست می گوید دلیلی بر رد صلاحیت خود در شورای نگهبان نمی بیند، با این حال تصریح کرد که در صورت رد صلاحیت به قانون پایبند خواهد بود اما برای تایید صلاحیتش زیر بار هیچ شرطی نمی رود.

رئیس پیشین دانشگاه تهران و معاون اول محمد خاتمی در دولت هشتم در پاسخ به این پرسش که در صورت آمدن خاتمی یا هاشمی چه خواهد کرد گفت پیش تر به این پرسش پاسخ داده است. آقای عارف گفته بود که در صورت آمدن هریک از آنان کنار خواهد رفت. عارف همچنین از تدوین برنامه ای جامع برای رشد و توسعه کشور تا رشد هشت درصدی سخن گفت و فاز اول آن را مهار تورم دانست.

عارف در پاسخ به این پرسش که رنگ او چیست گفت: رنگ او همه رنگ هاست چون همه قومیت ها را شامل می شود اما سفید را می پسندد چون همه رنگ ها را در بر دارد.

عارف در حال حاضر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، استاد دانشگاه و رئیس هیئت مدیره بنیاد باران است

غلام علی حداد عادل، ۶۸ ساله، یکی از سه ضلع مثلث ۱+۲ ائتلاف اصولگرایان برای پیشرفت است . دو ضلع دیگر، محمد باقر قالیباف و علی اکبر ولایتی اند. قرار بود یکی از آنان برای نامزدی ریاست جمهوری انتخاب شود اما سرانجام هر سه نفر به میدان آمدند. هنوز دو نفر دیگر ائتلاف ثبت نام نکرده اند.

حداد عادل، در توضیح علت این امر گفت « ائتلاف ۲+۱ به معنای این نیست که ما سه نفر باهم ثبت نام کنیم بلکه ائتلاف ما اصول دیگری دارد.»

رییس سابق مجلس شورای اسلامی ایران و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام که در جریان روی دادهای ۱۳۸۸ از حامیان محمود احمدی نژاد بود، توسط او برای دومین بار در سال ۱۳۸۷ به ریاست فرهنگستان زبان و ادب فارسی منصوب شد. او همچنین عضو شورای انقلاب فرهنگی و از معتمدان نزدیک علی خامنه است. دختر حداد عادل همسر مجتبی خامنه ای ست.

آقای حداد عادل در پاسخ به این که چرا هر سه نفر باهم نیامده اند گفت در این صورت می پرسیدید چرا تک تک نیامدید. او افزود : درضمن اگر هرسه با هم می آمدیم تجمع زیاد می شد و حواس شما خبرنگاران پرت می شد.

غلام علی حداد عادل گفت خروجی نهایی کاندیدای ائتلاف پیشرفت پس از اعلام نظر شورای نگهبان اعلام خواهد شد. او در پاسخ به این که با توجه به این که در انتخابات ریاست مجلس موفق نبوده آیا فکر می کند برای مقام ریاست جمهوری در بین اصولگرایان پایگاهی دارد گفت انتخابات مجلس علامت رای مردم نیست بلکه علامت رای نمایندگان مجلس است که ملاحظات و شرایط متفاوتی دارد.

او همچنین پیش بینی کرد که هاشمی رفسنجانی در انتخابات شرکت نکند.

اکبر اعلمی نماینده مجلس ششم از تبریز که مانند بسیاری از اصلاح طلبان صلاحیتش برای نمایندگی مجلس هفتم در شورای نگهبان رد شد، خود را اصلاح طلب مستقل معرفی کرد و شعار خود را « احیای منشور نوفل لو شاتو» اعلام نمود. این کاندیدای ۵۸ ساله در این منشور که ۱۴ بند دارد بر احیای حقوق اقوام، زنان، گسترش آزادی ها، رفع تبعیض های دینی، تقویت مجلس و نهاد های مدنی و احزاب و روزنامه ها و تبدیل صدا و سیما به رسانه ملی، اصلاح قوانین و تقویت دمکراسی و تنش زدایی و ایجاد رابطه با امریکا و غیره تاکید کرده است.

آقای اعلمی در نشست مطبوعاتی اش ضمن قرائت جزئیات این شعار انتخاباتی برای خبرنگاران از صدا و سیما گله کرد که در معرفی کاندیداها نامی از او نبرده است.

محسن رضایی ۵۸ ساله و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام است. این فرمانده پیشین سپاه در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ نیز جزو نامزد ها بود که میدان را به احمدی نژاد باخت. او در انتخابات سال ۱۳۸۴ نیز جزو نامزدها بود اما پیش از برگزاری انتخابات کناره گیری کرد.

تاسیس دانشگاه امام حسین، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله و دانشکده فرماندهی سپاه و راه اندازی قرار گاه سازندگی خاتم الانبیا در سپاه پاسداران کار اوست.

سایت تابناک و دوهفته نامه آذر از رسانه های نزدیک و منتسب به او هستند. خانه دانشجو و حزب سبز ایران نیز همکاران او را نمایندگی می کنند. نام او پیشتر به خاطر دخالت در انفجار مرکز همیاری یهودیان آرزانتین در فهرست افراد تحت تعقیب پلیس بین الملل قرار داشت اما اکنون از این فهرست خارج شده است.

محسن رضایی شعار انتخاباتی خود را «سلام بر زندگی» اعلام کرد. او به خبرنگاران گفت پس از نماز جمعه در راه پیمایی اعتراض به هتک حرمت حجربن عدی شرکت کرده و با شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل همراه مردم برای ثبت نام به ستاد انتخاباتی آمده است. او به دولتمردان منطقه و غرب هشدار داد که اگر امروز برای افراط گرایی در سوریه فکری نشود جریان هایی افراطی تر از القاعده که در سوریه در حال شکل گیری ست دنیا را تهدید خواهد کرد.

محسن رضایی با تاکید بر این که به نفع هیچ کاندیدایی کنار نخواهد رفت از آنچه «فشارهای دولت برای جلوگیری از سفرهای استانی نامزدها» توصیف کرد، گله داشت. او در عین حال برنامه های خود را برای اقتصاد کشور توضیح داد و پس از ثبت نام بیانیه انتخاباتی خود را منتشر کرد.

علیرضا زاکانی ۴۸ ساله دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی و نماینده مجلس در دوره های هفتم و هشتم و نهم(مجلس کنونی) است که به هنگام ثبت نام الیاس نادران، پرویز سروری، شریف آزاد و جمعی از خانواده های شهدا و جانبازان او را همراهی می کردند. از مجروحان در جنگ ایران و عراق و عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس و از مخالفان دوم خرداد است.

مدیر مسئول هفته نامه پنجره پس از ثبت نام به خبرنگاران گفت در صورت آمدن جلیلی با او ائتلاف خواهد کرد. او بر تبعیت از رهبری تاکید کرد و تفکر خود را جهادی و انقلابی دانست. او همچنین بر شایسته سالاری تاکید کرد و گفت وزیران، رعیت رئیس جمهور نیستند بلکه همکار او هستند. یکی از انتقادهایی که به احمدی نژاد وارد شده طرز رفتار او با وزیران دولت است که گفته می شود شان و حرمت وزیران را رعایت نمی کند.

زاکانی نیز مانند بقیه نامزدها بهبود وضع اقتصاد، رفع فساد، توجه به ایرانیان خارج از کشور را از جمله برنامه های خود اعلام کرد که به گفته او قرار است به صورت مرام نامه ای در همین هفته منتشر شود. او نماد انتخاباتی خود را پرچم ایران اعلام کرد.

علی احمدی وزیر پیشین آموزش و پرورش در دولت نهم است که پس از ثبت نام در ستاد انتخابات وزارت کشور شعار انتخاباتی خود را «پیشرفت در طراز ملت خوب ایران» و رنگ خود را رنگ همدلی و اتحاد زیر پرچم سه گانه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است.

او که خود را کاندیدای مستقل اصول گرا معرفی می کرد گفت در صورت انتخاب شدن یک سوم وزیران دولت خود را از میان جوانان و دختران نسل سومی و متولدان پس از انقلاب انتخاب می کند. دختر او همسر مهرداد بذرپاش است.

علی احمدی اولین بار در سال ۱۳۸۴ توسط محمود احمدی نژاد برای وزارت تعاون به مجلس معرفی شد اما نتوانست رای اعتماد مجلس را به دست آورد. با این حال در همان سال به ریاست دانشگاه پیام نور منصوب شد تا آن که در سال ۱۳۸۶ بار دیگر توسط احمدی نژاد به عنوان وزیر آموزش و پرورش به مجلس معرفی شد و این بار توانست رای اعتماد مجلس را به دست آورد. او درسال ۱۳۸۸ جای خود را به حمیدرضا حاجی بابایی داد.
علی احمدی ۵۳ ساله است. علی احمدی مانند کامران باقری لنکرانی جزو چهره های نزدیک به دولت احمدی نژاد شمرده می شود.
XS
SM
MD
LG