لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۳

در واشنگتن چه می گذرد؟ (۱۴ ژوئن)


در واشنگتن چه می گذرد؟ (۱۴ ژوئن)
در واشنگتن چه می گذرد؟ (۱۴ ژوئن)

دیدار رسمی پرزیدنت اوباما از پورتوریکو در چارچوب سیاسی- تاریخی دارای اهمیت فراوان است زیرا هر چند که ساکنین این جزیره شهروند آمریکا بشمار می آیند اما نمی توانند در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شرکت کنند هر چند که بسیاری از آمریکائی های با تبار پورتو ریکوئی می توانند راًی های خود را به صندوق راًی بیندازند.

در انتخابات سراسری آمریکا در سال گذشته حدود شش میلیون و نیم شهروند آمریکائی با تبار لاتین شرکت کرده بودند که بیش از یک میلیون نفر آنان دارای تبار پورتو ریکوئی بوده اند.

طی ۵۰ سال گذشته و پس از بازدید رسمی پرزیدنت کندی از پورتو ریکو، پرزیدنت اوباما نخستین رئیس جمهوری آمریکاست که برای یک دیدار رسمی به این جزیره می رود هر چند که پرزیدنت لیندون جانسون و همچنین پرزیدنت جرالد فورد نیز بطور غیر رسمی به جزیره پورتو ریکو سفر کرده اند.

دفتر مطبوعاتی کاخ سفید امروز گفت پرزیدنت اوباما در این دیدار ابتدا به «سن خوان» میرود و هنگام ورود سخنان کوتاهی ایراد می کند، پس از آن در یک مصاحبه اختصاصی با رسانه های محلی شرکت خواهد کرد. این مصاحبه در پشت درهای بسته صورت می گیرد.

پرزیدنت اوباما پس از آن، در جلسه کمیته ملی دمکرات ها نیز شرکت خواهد کرد. رئیس جمهوری آمریکا که فعالیت های انتخاباتی خود را عملاً شروع کرده است، در این سفرها در جلسات و دعوت هائی که برای جمع آمری کمک های مالی جهت کاندیداهای انتخاباتی انجام می شود؛ شرکت می کند.

کمک های مالی به کاندیداهای انتخابات سراسری در آمریکا تحت نظارت «کمیسیون فدرال انتخابات»"۱ " قرار دارد. کمیسیونی که مقررات و قوانین ویژه سختی را در این باره اعمال و بر آن نظارت می کند

پرزیدنت اوباما در سفر خود به میامی در ایالت فلوریدا در روز دوشنبه در یک جلسه خصوصی شرکت کرد و مطالبی ابراز داشت. سخنرانی وی بیشتر متمرکز بر مسائل اقتصادی بود با این همه، وی به مسائل حول و حوش خود نیز اشاره کرد از جمله گفت که روزانه کاخ سفید حدود ۴۰ هزار نامه از شهروندان آمریکائی دریافت می کند؛ نامه هائی که در رابطه با مسائل، مشکلات و خواست ها و نظرات آنان می باشد.

پرزیدنت اوباما سپس گفت وی از همکاران خود خواسته است که همه روزه ۱۰ عدد از این نامه ها را انتخاب کنند و در اختیارش قرار دهند، نامه هائی که می تواند معرف نظرها، گفته و خواست های مردم باشد. معرف این باشد که مردم (در خارج از کاخ سفید) چه احساسی دارند.

... و وزارت امور خارجه آمریکا امروز – ۲۴ خرداد – میزبان جلسه گفتگوئی است که «اریک شولتز» مدیر کل آن وزارت خانه در امور مهاجرت و آوارگان بر گزار می کند. وی گفتگوئی با «جورج راپ» رئیس و مدیر اجرائی کمیته بین المللی نجات"۲" در باره کمک به مردم خواهد داشت.

هدف از انجام چنین جلسه ای تاًمین دیدگاه های شفاف راه کارهائی است که رهبرانی از جامعه سیاست خارجی در آن شرکت دارند.

آنان در باره مسائل گوناگون بحث و گفتگو می کنند، از افغانستان گرفته تا هند، از استراتژی جدید کاهش تسلیحاتی۳ گرفته تا طرح فوری پرزیدنت اوباما برای کمک به بیماری ایدز و همچنین آزادی اینترنتی

این بحث و گفتگوها نشان می دهد که دولت آمریکا و جامعه مدنی در باره مسائلی که بیش از هر چیز به آمریکائی ها مرتبط است؛ در سراسر جهان با یکدیگر همکاری می کنند.

۱Federal Election Commission

۲ International Rescue Committee

۳New Strategic Arms Reduction Treaty/New Start

XS
SM
MD
LG