لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۱۶

سازمان ملل: کودکان سودانی با بحرانی حاد مواجه هستند


تعدادی از زنان و کودکان آواره سودانی در اردوگاه پناهندگان زمزم در شمال دارفور – ۲۱ خرداد ۱۳۹۳
تعدادی از زنان و کودکان آواره سودانی در اردوگاه پناهندگان زمزم در شمال دارفور – ۲۱ خرداد ۱۳۹۳

صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف، با اعلام این که سودان اکنون به یکی از بزرگترین بحران‌های کودکان در جهان تبديل شده است، هشدار می‌دهد جنگ، آوارگی و عقب ماندگی، کودکان آن کشور را در معرض خطر مرگ، بیماری و ناتوانی قرار داده است.

هنگامی که در سال ۲۰۰۳، جنگ در منطقه دارفور سودان در رسانه‌های جهان مطرح بود، دو میلیون نفر آواره شدند و اکنون که ۱۰ سال از آن زمان گذشته است، وضعیت در آن منطقه جنگ زده بهبود قابل ملاحظه‌ای نیافته است. اما بحران سودان دیگر در سرفصل خبرها نيست.

گیرت کاپلار نماینده یونیسف در سودان گفت، یک ميليون و ۲۰۰ هزار نفر هنوز آواره هستند و ۴۰۰ هزار نفر ديگر نیز به تازگی در سال جاری آواره شده‌اند. حدود ۶۵ درصد از این آوارگان در داخل کشور، کمتر از ۱۸ سال سن دارند.

کاپلار با بیان این که بسیاری از این کودکان در اردوگاه‌های آوارگان دارفور بزرگ شده و پرورش يافته‌اند، گفت اگر آنها قادر به فرار از این زندگی نباشند، در معرض خطر تبدیل شدن به یک «نسل از دست رفته» هستند.

او وضعیت بسیاری از کودکان را وخیم توصيف کرد و گفت آنها بطور جدی تحت تاثير کشمکش و درگيری‌های متعددی در کشور هستند.

حکومت سودان و گروه‌های شورشی همچنان سرگرم جنگ در دارفور هستند، اما به گفته کاپلار، بر خلاف ۱۰ سال پیش، درگیری‌های قبیله‌ای در حال گسترش است.

کاپلار در ادامه گفت «البته ما همچنين جنگی را در ايالت‌های جنوبی سودان داريم – در ايالت های کوردوفان و نيل آبی، که ۵۰۰ هزار کودک در آنجا وجود دارد که در ۳ سال گذشته ما نتوانسته‌ايم به آنها دسترسی داشته باشيم. علت عدم دسترسی ما جنگی است که بين نيروهای حکومت سودان با نیروهای نهضت آزاديبخش مردم سودان در بخش شمالی جريان دارد.»

به گفته نماینده یونیسف در سودان، در اين ايالت‌ها، کودکان سالهاست که تحت پوشش واکسيناسيون قرار نگرفته‌اند و اکنون در خطر ابتلا به بیماری‌های گوناگونی هستند. اگر چه از سال ۲۰۱۱ به اين طرف موردی از فلج کودکان در سودان ديده نشده، اما کاپلار هشدار می‌دهد که اين مرض ممکن است دوباره ظاهر شود. او گفت، در سه سال اخير به دلیل جنگ، امداد دهندگان نتوانسته‌اند کار واکسيناسيون را عليه فلج کودکان به پيش ببرند.

کاپلار گفت، عقب ماندگی مزمن در سودان، کودکان را هدف آسيب‌های جدی قرار داده است و همچنین اضافه کرد «۸۰۰ هزار کودک در سودان بشدت دچار سوء تغذیه هستند. تازه اکثر این کودکان درمناطق جنگزده نیستند، بلکه در شرق کشور بسر می‌برند که در دهه اخير از درگیری‌ها بدور بوده است. بنابراین، ريشه سوء تغذیه در جنگ نيست، علت بیشتر در عدم سرمايه گذاری در خدمات عمومی است، واقعیتی مهم، اما غم انگی.»

کاپلار می‌گويد، واقعیت غم‌انگیز دیگر اين است که کودکان از آموزش و پرورش محروم هستند. به گزارش يونيسف ۵۸ میلیون کودک در سراسر جهان به مدرسه نمی‌روند که ۲ ميليون نفر از آنها در سودان زندگی می‌کنند.

در طول دهه گذشته، يونيسف بيش از يک ميليارد دلار در دارفور هزينه کرده است، اما می‌گويد که بازدهی اين سرمايه گذاری ناچيز بوده است. يونيسف هم‌اکنون بيش از ۱۰۰ عمليات گوناگون را در سراسر سودان با بودجه های بسيار کمی هدايت می‌کند. اين سازمان تاکنون تنها ۳۰ درصد از ۱۴۰ ميليون دلاری را که برای ادامه برنامه های حياتی اش در سال جاری بدان نيازمند است دريافت کرده است.

XS
SM
MD
LG