لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۳۰

فتوای "فقهای" داعش در مورد "سکس" با زنان برده


یکی از زنانی که به مدت شش ماه در اسارت پیکارجویان گروه افراطی داعش بود
یکی از زنانی که به مدت شش ماه در اسارت پیکارجویان گروه افراطی داعش بود

فقهای دولت خودخوانده اسلامی گروه افراطی داعش، فتوای مفصلی در مورد مواقعی که "مالکان" زنان برده می توانند با آنها روابط جنسی داشته باشند صادر کرده اند.

خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی در این زمینه نوشت، این فتوا، در میان مجموعه بزرگی از اسناد یافت شده است که نیروهای عملیات ویژه آمریکا در جریان حمله به یک مقام ارشد داعش در سوریه در ماه مه ضبط کردند.

به نوشته رویترز، این فتوا جنبه قانونی دارد و به نظر می رسد از بیانیه های مرسوم پیشین گروه داعش در این زمینه، فراتر رفته و روشن می کند که این گروه چگونه سعی دارد تعالیم چند قرن قبل برای توجیه بردگی جنسی زنان را در سرزمین های تحت کنترل خود در سوریه و عراق، بازتعریف کند.

از جمله این احکام مذهبی، ممنوعیت سکس پدر و پسر با یک زن برده، و همچنین ممنوعیت روابط جنسی مالک یک مادر و دختر به بردگی گرفته شده با هر دوی آنها است. بر اساس این فتوا، مالکان مشترک یک برده زن نیز به همین سان از برقراری روابط جنسی با او ممنوع هستند، زیرا برده "بخشی از مالکیت مشترک" محسوب می شود.

سازمان ملل متحد و گروه های طرفدار حقوق بشر، گروه داعش را به ربودن سیستماتیک هزاران زن و دختر جوان، بویژه اعضای اقلیت ایزدی در شمال عراق، و تجاوز به آنها متهم کرده اند. بسیاری از زنان به اسارت گرفته شده، به عنوان پاداش به پیکارجویان داده شده، یا به عنوان برده های جنسی فروخته شده اند.

گروه افراطی مویوم به "دولت اسلامی" نه فقط سعی در پنهان کردن این عمل نداشته است، بلکه درباره آن لاف هم زده و تشکیلاتی به نام وزارت "غنائم جنگی" برای مدیریت امور مربوط به بردگان تاسیس کرده است.

سازمان دیدبان حقوق بشر در ماه آوریل گزارشی بر اساس مصاحبه با ۲۰ زن که توانسته بودند فرار کنند منتشر کرد، که شرح دادند چگونه مردان مسلح داعش زنان و دختران جوان را از مردان و پسران و زنان مسن جدا می کردند و آنها را به شیوه ای سازمان یافته به محل های مختلف در عراق و سوریه می بردند. سپس این زنان و دختران یا فروخته می شدند یا هدیه داده می شدند، و بارها مورد تجاوز و خشونت جنسی قرار می گرفتند.

به گزارش رویترز، در فتوای یافت شده به مالکان برده های زن دستور داده می شود که "به آنها شفقت نشان دهند، مهربان باشند، تحقیرش نکنند، یا کاری را که از عهده اش بر نمی آید، به او واگذار نکنند." مالک همچنین نباید برده را به کسی که می داند با او بدرفتاری خواهد کرد، بفروشد.

رویترز در گزارش اختصاصی خود از پروفسور عبدالفتاح الواری مدیر فقه اسلامی در دانشگاه الازهر در مصر نقل می کند که گروه موسوم به دولت اسلامی "هیچ ارتباطی با اسلام ندارد" و آگاهانه آیه ها و احادیث دیرینه را که در آغاز برای پایان دادن به بردگی و نه تشویق به آن عنوان شد، به نادرستی تعبیر می کند.

در ماه سپتامبر ۲۰۱۴، بیش از ۱۲۰ اندیشمند اسلامی از سراسر جهان در نامه ای سرگشاده به ابوبکر البغدادی رهبر گروه داعش،گفتمان های مذهبی برای توجیه بسیاری از اعمالش را رد کردند و به او یادآور شدند که "در اسلام آغاز دوباره بردگی حرام است."

XS
SM
MD
LG