لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۰۰

نورا افرون نویسنده آمریکایی درگذشت


نورا افرون، نویسنده آمریکایی در سن ۷۱ سالگی در نیویورک درگذشت. خانم افرون نویسنده فیلمنامه های کمدی رمانتیک پرطرفدار و مشهور بود و علاوه بر آن مقالات طنزی می نوشت که به یادماندنی است.

خانواده خانم افرون گفته اند وی روز سه شنبه به دلیل ابتلای به بیماری سرطان خون در گذشت.

نورا افرون که لقب دختر هالیوود به او داده شده بود، شهرت و معروفیت خود را برای نوشتن فیلمنامه فیلم هایی همچون «بی خواب در سیاتل» (Sleepless in Seattle) و «وقتی هری سالی را دید» (When Harry Met Sally) کسب کرد. نگارش این فیلمنامه ها برای وی نامزدی جایزه اسکار را به همراه داشت. او همچنین چندین فیلم، از جمله «نامه داری» (You've Got Mail) و کمدی درام «جولیا و جولیا» را در سال ۲۰۰۹ کارگردانی کرد.

خانم افرون در سال ۱۹۸۳ برای نگارش اولین فیلمنامه خود زیر عنوان «Silkwood» نامزد دریافت جایزه آکادمی اسکار شد. مریل استریپ در این فیلم که داستان واقعی داشت، نقش فردی را بازی می کرد که اطلاعات سری در مورد یک نیروگاه پلوتونیوم را افشا کرده بود.

او حرفه نویسندگی را در اوایل سال های ۱۹۶۰ و در مقام خبرنگار روزنامه نیویورک پست آغاز کرد و پس از آن توجه و علاقه او به نوشتن مقالات طنزی جلب شد که بسیاری از آن ها از زندگی شخصی خود او الهام گرفته شده بودند. رمان «Heartburn» که وی در سال ۱۹۸۳ به رشته تحریر در آورد، روایت ازدواج ناکام او با کارل برنستاین، خبرنگار واشنگتن پست بود که به افشاگری رسوایی واترگیت کمک کرده بود. افرون در سال ۱۹۸۶ با اقتباس از این کتاب، فیلمنامه این فیلم را نوشت.

مایکل بلومبرگ- شهردار نیویورک- مرگ خانم افرون را مصیبتی برای جامعۀ هنری و فرهنگی آن شهرخواند. نویسندگان، ناشران، هنرمندان سرشناس و اهالی سینما از جای جای جهان طی چند ساعت پس از اعلام خبر درگذشت نورا افرون، پیامهای تأثر و تسلیت خود را برای بازماندگان وی فرستاده اند.

رئیس انجمن فیلمنامه نویسان آمریکا طی بیانیه ای، از افرون به عنوان الگو و الهام بخشی برای زنان فیلمنامه نویس، که تعدادشان اندک است، یاد کرد.

خانم افرون که هنگام مرگ هفتاد و یک سال داشت، کتابها، مقالات و فیلمنامه های بسیاری نوشته بود، و به طبع طنز و عادت مشکی پوشی اش مشهور بود. وی بیماری شدید و طولانی خود را بین خود و نزدیکانش نگاه داشت و آن را رسانه ای نکرد.
XS
SM
MD
LG