لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۳۰

ناديا گلچين پس از تحمل چند سال دشوار درگذشت


ناديا دلدار گلچين
ناديا دلدار گلچين
ناديا دلدار گلچين بازيگر سينما و تلويزيون در ۵۲ سالگی و براثر بيماری کليه در بيمارستانی در تهران درگذشت. ناديا گلچين که از چندين سال پيش و به دليل از کارافتادگی کليه هايش نتوانسته بود به بازی در فيلم بپردازد، در پرداخت هزينه های درمانی خود با مشکلات جدی روبرو شده بود.

انجمن بازيگران سينمای ايران در واپسين بيانيه خود برای آزادی پگاه آهنگرانی از زندان، که چندی پيش منتشر شد، می گويد: در اين ايام شاهديم که اتفاق های ناگوار با قيد تکرار بر جامعه بازيگری ايران سنگينی می کند.

اتفاقات ناگوار از جمله دستگيری پياپی بازيگران و طرح علنی اتهاماتشان، همچنين رسانه ای شدن نظرگاه های بنيادگرايانه عليه بازيگران زن و مشکلات صنفی همچون نبودن بيمه درمانی، از کارافتادگی، بازنشستگی و مسکن؛ و توجه بيشتر به بازيگران خانه نشين شده ناشی از ممنوعيت های اجتماعی و يا بيماری از جمله موضوعاتی است که انجمن بازيگران سينما همواره برآن تاکيد داشته است. موضوعاتی که حتا ديدار با وزير فرهنگ نيز چاره ساز نبوده و هرروزه گزارشی از مرگ و مير اين هنرمندان به دليل ناتوانی در پرداخت هزينه درمان يا تامين مايحتاج زندگی منتشر می شود.

پس از ايرن، ناديا گلچين بازيگر سينما و تلويزيون هم رفت. مرگ ناشی از بيماری کليه. ناديا گلچين در ۲۳ فيلم سينمايی از جمله «روسری آبی»، «دختری با کفش های کتاني» و «مهر مادری» و همچنين در ۵ سريال تلويزيونی از جمله «پزشکان» و «سه در چهار» بازی کرده بود.

او در گفتگويی گفته بود: چون خرج عمل جراحی و هزينه دياليز بالا بود، خانه ام را فروختم. خوشبختانه هنگامي‌که برای دياليز به بيمارستان مي‌روم، کارکنان آنجا رسيدگی خوبی مي‌کنند. مردم هم به من محبت دارند، اما مسئولان بالا دست هيچ کدام به دادم نمي‌رسند!

ناديا گلچين بسته شدن خانه سينما توسط مسئولان دولتی را ضايعه ای جبران ناپذير دانسته می گويد: وقتی مسئولان درگير تعطيلی خانه سينما و مشکلات آن هستند، ديگر به ياد عيادت و دلجويی از من نمي‌افتند.

ناديا فرزند نادر گلچين خواننده سرشناس سنتی ايران بود که بيش از ۵٠ ترانه در کارنامه هنری خود تا پيش از انقلاب دارد. او پس از انقلاب برای هميشه از کار هنری يعنی خواندن آواز سنتی محروم شد. نادر گلچين به هنگام پيشامد زمين لرزه مهيب منطقه بوئين زهرا در سال ۱۳۴۱ همراه با گروه موسيقی عماد رام به اجرای برنامه موسيقی پرداخت و درآمد ناشی از آن را به بازماندگان زمين لرزه اختصاص داد. بازخوانی ترانه مرغ سحر از جمله اجراهای او در سوگ قربانيان آن فاجعه بود.
XS
SM
MD
LG