لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۱۶

رايزنی های سازمان مجاهدين خلق در آمريکا


رايزنی های سازمان مجاهدين خلق در آمريکا
رايزنی های سازمان مجاهدين خلق در آمريکا

سازمان مجاهدين خلق ايران که نام آن در فهرست سازمان های تروريستی وزارت امور خارجه ايالات متحده جای دارد با رايزنی در واشنگتن تلاش می کند نام خود را از اين فهرست خارج کند.

سازمان مجاهدين خلق ايران در ادامه گردهمايی هايی برنامه ريزی شده اخير خود روز پنجشنبه در واشنگتن جلسه ای را با حضور مقام های بلند پايه پيشين ايالات متحده که به نمايندگی از آن سازمان سخن می گويند، تشکيل داد.

موضوع گردهمايی اين بود که چگونه تغيير مشی آمريکا در خاورميانه می تواند به جنبش آزادی خواهی در ايران کمک کند.

جان هيل، معاون پيشين وزارت امور خارجه در امور سياسی- نظامی، گفت «يک جنبش ايرانی قبل از خيزش جهان عرب وجود داشت. کمک، حمايت و الهام بخشيدن به اين نيروها بايد در مشی ايالات متحده و اروپا گنجانده شود.»

نانسی سدربرگ، از اعضای پيشين شورا ی امنيت ملی، گفت: «بهار عرب که در بيشتر کشورهای جهان عرب روی داد بر شکست رژيم ايران در ايجاد تغيير صحه می گذارد.»

پورتر گاس، رييس پيشين سازمان مرکزی اطلاعات آمريکا- سيا، نگران آن است که خيزش جهان عرب مغلوب جاه طلبی های اتمی تهران شود.

پورتر گاس می گويد: «نگرانی ما از آن است که اگر ايران تسليحات اتمی به دست آورد آيا خيزش جهان عرب به زمستان اتمی تبديل می شود؟»

تمامی سخنرانان در اين نشست در اين اميد اشتراک داشتند که تغييرات جهان عرب به تغييرمشابهی در ايران بينجامد.

در همين حال سازمان مجاهدين خلق ايران تلاش می کند در ايالات متحده خود را به عنوان صدای مخالفان خارج از کشور معرفی کند و به تازگی حضور خود را افزايش داده است.

پورتر گاس اظهار داشت اکنون شمار بيشتری در واشنگتن به منافع سازمان مجاهدين خلق و اعضای آن در اردوگاه اشرف در عراق گوش فرا می دهند.

پورتر گاس رييس پيشين سازمان مرکزی اطلاعات آمريکا گفت: «ما تلاش می کنيم به مردم بگوييم که مشکلی وجود دارد. نمايندگان کنگره و وزارت امور خارجه به اين مسائل توجه می کنند و کسانی هستند که به اين مشکلات می پردازند.»

سازمان مجاهدين خلق سال هاست که در واشنگتن رايزنی می کند تا نام اين سازمان از فهرست گروه های تروريستی وزرات امور خارجه آمريکا خارج شود. اما فعاليت های اين سازمان در ماه های اخير چشمگيرتر و نشست های آن پرهزينه تر شده است.

به گزارش وال استريت جورنال سازمان مجاهدين خلق کسانی را برای سخنرانی دعوت کرده است که بين ۲۵ هزار تا ۴۰ هزار دلار برای هر سخنرانی پول می گيرند.

مايکل ماکسی، دادستان پيشين ايالات متحده، در پاسخ به هزينه سخنرانی در اين گردهمايی ها گفت: «در اين جا افرادی از احزاب مختلف با نظر های متفاوت در مورد مشی های دولتی ديده می شوند. آن ها باورهای خود را مطرح کردند چه پول گرفته باشند يا نه.»

اميد به خيزش جهان عرب ممکن است انرژی تازه ای به رايزنی های سازمان مجاهدين خلق دميده باشد که با پول قابل خريداری نيست.

پی جی کراولی، سخنگوی پبشين وزرات امور خارجه آمريکا، از جمله شخصيت هايی است که به تغيير در ايران اميدوار است. وی گفت: «تغييراتی که ما در خاورميانه می بينيم قابل بازگشت نيست و اين تغييرات دير يا زود به ايران خواهد رسيد. تهران از آن چه ما در ميدان تحرير می بينيم مصون نيست.»

وزارت امور خارجه ايالات متحده در آينده طی گزارشی اعلام خواهد کرد که آيا سازمان مجاهدين خلق در فهرست سازمان های تروريستی باقی خواهد ماند يا نه انتظار می رود اين سازمان تا آن زمان همچنان به رايزنی های خود در واشنگتن ادامه دهد.

XS
SM
MD
LG