در باره بوسه، اگر هم به فرض محال تجربه نکرده باشید، حتما بسیار شنیدهاید. بوسه مادرانه، بوسه پدرانه، بوسه به نشانه احترام، و مهمتر از همه بوسه عاشقانه.
از زبان شاطر عباس صبوحی شنیده ایم که: روزه دارم من و افطارم از آن لعل لب است ... یا خفته بودی که لبت بوسیدم، قند دزدی چقدر شیرین است.
شاید وقتی این ابیات سروده میشد، مراد بیشتر لذت جسمی بود و احتمالا کمتر کسی میدانست که ممکن است بوسه خواص درمانی هم داشته باشد.
اما پژوهشهای اخیر که هافینگتون پست به آن اشاره کرده، ثابت کردهاند که بوسه نه فقط وسیلهای برای ابراز احساسات و بیان عشق و محبت است، بلکه عاملی جدی است که سلامت فرد را تقویت میکند و عامل عمدهای در سلامت و شادی افراد محسوب میشود.
بر اساس این پژوهش ها، بوسیدن برای دندانها مفید است، موجب افزایش تولید بزاق دهان میشود که باکتری های مضر را از بین میبرد و در عین حال از جمع شدن جرم جلوگیری میکند.
بوسه کالری اضافی بدن را هم میسوزاند، بنابراین لازم نیست که هر از چند گاهی با خستگی به ورزشگاه بروید و خودتان را خسته کنید! به گفته یک پژوهشگر، تماس لبها میتواند هر دقیقه دو تا شش کالری را بسوزاند.
بوسیدن سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
تردید نیست که وقتی به لب های طرف نگاه می کنید، حس میکنید آلوده است؛ اما پژوهشگران بر این عقیده هستند بوسیدن، ویروسی در بدن زن، پیش از باردار شدن تولید میکند که میتواند مقاومت بدنش را افزایش دهد، و حتی آن را به کودک منتقل کند.
بوسیدن همچنین میتواند استرس را در افراد کاهش دهد.
احساس آرامش پس از بوسیدن تنها انگیزه نیست. پژوهشگران در مطالعه ای در سال ۲۰۰۹ میلادی متوجه شدند که بوسیدن سطح کورتیزول، هورمون عامل استرس، را پائین میآورد، که نشانه ای از آرامش است.
بوسه ممکن است عوارض آلرژی را هم کم کند.
پژوهشگران می گویند اگر عطسه شما ناشی از حساسیتهای فصلی یا عارضهای از بیماری نباشد، ممکن است بوسیدن ایده خوبی باشد.
مطالعهای که در ژاپن انجام گرفته نشان میدهد زوج هایی که ۳۰ دقیقه یکدیگر را می بوسند، سطح پائین تری از ماده ای که موجب عطسه کردن و به اصطلاح فین فین میشود، دارند.