دولت استرالیا اطلاعات بیشتری از مرد ایرانی الاصلی که، سال گذشته گروهی را در یک کافی شاپ در سیدنی به گروگان گرفته بود منتشر کرده است که بر اساس آن، مرد گروگانگیر، فردی تحصیل کرده، بیهدف، مرموز و غیرعادی توصیف شده است.
محمد حسن منطقی بروجردی، در استرالیا به نام مان هارون مونیس شناخته می شد.
روز دوشنبه گزارش شد که او می خواست به یک دسته از موتور سواران در استرالیا بپیوندد، اما آنقدر برای اعضای این گروه عجیب و غریب بود که او را به دسته خود راه ندادند.
تحقیقاتی به درخواست پزشکی قانونی استرالیا در جریان است تا ببینند حادثه چرا اتفاق افتاد و چه درسهایی میتوان از آن گرفت تا جلوی تکرار آن گرفته شود. تحقیق در مورد زندگی منطقی بروجردی نیز بخشی از آن بوده است که نشان میدهد این مرد در ۱۵ سال گذشته سوابقی نه چندان خوشایند داشته است. او زمانی دست به حمله گروگانگیری زد که چند روزی بود که با سپردن وثیقه از زندان آزاد شده بود.
محمد حسن منطقی بروجردی یا همان، مان هارون مونیس، با اتهاماتی نظیر شراکت در قتل همسر سابق خود، چند ده مورد سوء استفاده جنسی از زنان آسیب پذیر با قول آیندهبینی، جادوگری و درمان معنوی، و یک سری اتهامهای دیگر روبرو بود که به احتمال زیاد مجرم شناخته می شد و به یک دوران طولانی زندان محکوم می شد.
گفته میشود منطقی فردی بود که در مورد زندگی خود زیاد صحبت نمیکرد، مرموز بود اما نظرات و مخالفتهای خود با موضوعهای مختلف را پی در پی فضای عمومی ابراز میکرد.
منطقی در دهه ۷۰ خورشیدی به استرالیا فرار کرده بود. تحقیق در زندگی او در استرالیا نشان داده که خودبزرگ بین بود و اگر به چالش گرفته میشد، کنترل خود را از دست میداد. او گفته بوده برای سازمان اطلاعات کار میکرد.
این مرد که خود را آیت الله معرفی کرده بود، مذهبش را از شیعه به سنی تغییر داد. با وجود این جامعه اسلامی استرالیا او را در جمع خود نپذیرفته بود. به نظر آنها کارهائی که آقای مونیس میکرد شخصی بود نه به خاطر اسلام.
او می گفت یکی از پیروان ابوبکر بغدادی، سردسته داعش است و به همین دلیل هنگام گروگانگیری در کافی شاپی در سیدنی، خواسته بود تا برایش پرچم آن گروه را تهیه کنند. پلیس پس از ۱۶ ساعت در حالیکه نتوانست او را متقاعد به رها کردن گروگانها کند، به کافی شاپ حمله کرد. منطقی با گلوله پلیس، و یکی از گروگانها با گلوله منطقی کشته شدند. گروگان دیگر در اثر ترکشهای ناشی از درگیری کشته شد.
او در فهرست افراد تحت نظر دولت استرالیا بود.