معاون اول قوه قضائیه ایران دست دادن با باراک اوباما را مصداق جاسوسی دانست.
در تازهترین واکنشها به خبر دست دادن محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران با رئیس جمهوری آمریکا در راهروهای سازمان ملل متحد، غلامحسین محسنی اژهای، معاون اول قوه قضائیه، چنین عملی را مانند رفتار کسانی دانست که قصد دارند زمینه نفوذ آمریکا در ایران را فراهم کنند و از نیروهای امنیتی خواست تا مراقب نفوذیها و جاسوسها باشند.
این مقام قوه قضائیه ایران که روز چهارشنبه در جمع گروهی از بسیجیان سخنرانی میکرد، گفت یک روش جاسوسی این است که زمینه را برای ورود دشمن فراهم میکنند و میگویند "چرا اجازه نمی دهید با دشمن هم دست دوستی داده شود؟"
دادستان کل پیشین ایران که در اظهاراتش نامی از وزیر امور خارجه ایران نبرد، در ادامه سخنانش تاکید کرد: "نیروهای امنیتی مراقب نفوذیها و جاسوسها باشند، چون کارهای آنها ناپیداست."
انتشار خبر دست دادن محمد جواد ظریف و باراک اوباما و دیدار اتفاقی آنها در راهروهای سازمان ملل متحد موجی از انتقاد را در میان محافظهکاران علیه وزیر امور خارجه ایران به راه انداخت.
آنان با اشاره به هشدار رهبر جمهوری اسلامی ایران که گفته بود باید مراقب نفوذ آمریکا در ایران بود، آن را "خطایی بزرگ" دانستهاند.
از جمله علیرضا زاکانی، نماینده مجلس و رئیس کمیسیون بررسی برجام روز چهارشنبه (۸ مهر ماه) در جمع خبرنگاران گفت: "اینها مسیری را که برای عادیسازی طی میکنند، با یک اشتباه بزرگ همراه کردهاند که این اشتباه دو سال پیش تکرار شد و امسال نیز به نوع دیگری تکرار صورت گرفت."
در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۳ حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در پایان سفرش به نیویورک با باراک اوباما تلفنی گفتوگو کرده بود که همان زمان اعتراض منتقدان دولت را برانگیخت و رهبر جمهوری اسلامی نیز تلویحا از آن انتقاد کرد.
در این بین روز چهارشنبه انتقادات تندی هم در صحن علنی مجلس علیه دست دادن ظریف با اوباما مطرح شد. ایسنا گزارش داد که تعدادی از نمایندگان در این جلسه با سردادن شعار مرگ بر آمریکا به این رویدد انتقاد کردند.
بهرام بیرانوند، نماینده مجلس شورای اسلامی نیز گفت: "زمانی که صدها حاجی ایرانی به دنبال جنایت سعودیها در آغوش مرگ رفتهاند یا مفقود شدهاند، وزیر امور خارجه به طور تصادفی خود را به آغوش اوباما رساند." سخنان این نماینده مجلس علیه وزیر امور خارجه ایران چنان تند شد که نایب رئیس مجلس که ریاست این جلسه را به عهده داشت ناچار شد میکروفن او را قطع کند.
حمید رسایی نیز پرسید که چرا آقای ظریف به جای این که به طور اتفاقی با اوباما دست بدهد، به طور اتفاقی راه خود را کج نکرد تا با او روبرو نشود.
با این حال محمد حسن ابوترابی فرد در پایان جلسه مجلس از وزیر امور خارجه ایران دفاع کرد. علی مطهری، دیگر نماینده مجلس هم حساسیت بسیار به این موضوع را غیرضروری دانست.