لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۴۸

حاشیه‌های بازی ایران و سوئد؛ از حق ورود زنان به ورزشگاه تا جدایی کاپیتان


حواشی دیدار دوستانه فوتبال میان تیمهای ملی ایران و سوئد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:37 0:00

حواشی دیدار دوستانه فوتبال میان تیمهای ملی ایران و سوئد

دیدار دوستانه تیم‌های ملی فوتبال ایران و سوئد، که با پیروزی سه بر یک زردپوشان سوئدی به پایان رسید، با حاشیه‌های مختلفی همراه بود. از جدایی سرمربی پرتغالی و کاپیتان پرسابقه تیم ملی، تا حضور پرشمار تماشاگرانی که خواهان حق ورود زنان به ورزشگاه‌های ایران بودند.

تیم‌های ملی فوتبال ایران و سوئد، روز سه شنبه یازدهم فروردین ماه در استادیوم «فرندز آرنای» شهر استکهلم، پایتخت سوئد، مقابل هم قرار گرفتند.

کارلوس کی‌روش سرمربی پرتغالی تیم ملی فوتبال ایران، پس از چهار سال هدایت این تیم، و جواد نکونام کاپیتان ۳۴ ساله ایران و رکورددار تعداد بازی‌های ملی با ۱۵۱ بازی و سومین گلزن برتر تاریخ فوتبال ایران، همزمان و با پایان این دیدار از تیم ملی جدا شدند.

جدا از جاذبه‌های ورزشی این بازی و رویارویی ملی‌پوشان ایرانی با ستاره‌های تیم ملی سوئد، و در راس آنها زلاتان ابراهیموویچ که در پیروزی ۳ بر یک سوئد بر ایران با زدن یک گل و دادن یک پاس گل نقش اصلی داشت، تماشاگران این بازی خبرسازترین چهره این دیدار بودند.

اکثریت ۳۵هزار تماشاگر این بازی ایرانی بودند، تا سوئد در خانه خود تیم میهمان باشد. تلویزیون دولتی ایران در پخش مستقیم این دیدار به حدی تصاویر این تماشاگران را سانسور کرد، که حتی صدای عادل فردوسی پور گزارشگر این بازی هم در آمد.

به دست گرفتن پرچم‌های ایران با علامت شیر و خورشید و نیز پلاکاردهایی در محکومیت عدم اجازه حضور زنان در ورزشگاه‌های ایران، موارد حاشیه‌ای بود که بیشتر به چشم آمد.

دریا صفائی فعال کمپین «حق ورود زنان به ورزشگاه‌های ایران» که روز سه شنبه در استادیوم حضور داشت، در گفتگویی در همین زمینه با بخش فارسی صدای آمریکا، گفت «حضور تماشاگران ایرانی که تی‌شرت‌هایی در حمایت از حق ورود زنان به ورزشگاه‌ها به تن داشتند، و پلاکاردهایی را در این زمینه به دست گرفته بودند، با انعکاس گسترده‌ای در رسانه‌های سوئدی و بین المللی مواجه شد.»

موضوع عدم اجازه به بانوان ایرانی برای ورود به ورزشگاه‌ها در داخل ایران، مدتی است که بحث برانگیز شده است.

بازداشت غنچه قوامی، شهروند ایرانی-بریتانیایی که خرداد ماه ۱۳۹۳ همراه با گروهی از زنان برای تماشای بازی والیبال ایران و ایتالیا در مقابل ورزشگاه ۱۲ هزار نفری آزادی تهران رفته بود، و اعتراضات گسترده بین المللی به بازداشت او، بار دیگر این مساله را به میان کشید.

هر چند مقامات ایران می‌گویند بازداشت خانم قوامی ارتباطی با این بازی نداشت، فدراسیون جهانی والیبال میزبانی برخی رقابت‌ها را از ایران بازپس گرفت.

کمپین‌های مختلفی نیز تاکنون در همین زمینه به راه افتاده است. چندی پیش جمعی از فعالان مدنی ایرانی از سپ بلاتر، رئیس فدراسیون جهانی فوتبال خواستند برای احقاق حق زنان ایرانی، با توجه به قوانین فیفا، اقدام کند. در پی این درخواست آقای بلاتر از مقامات ایران خواست اجازه ورود زنان به ورزشگاه‌ها را صادر کنند.

به گفته دریا صفائی، که یکی از امضاکنندگان نامه فعالان مدنی ایرانی به رئیس فیفا است، درخواست عمومی در ایران و فشارهای بین المللی در نهایت منجر به این خواهد شد که زنان ایرانی بتوانند از حقی برابر با مردان برای حضور در ورزشگاه‌ها برخوردار شوند.

در ایران گروهی از مراجع تقلید نزدیک به حکومت، حضور زنان در ورزشگاه‌های کشور را «حرام» می‌دانند و گروهی دیگر از مخالفان این موضوع نیز بر این اعتقاد هستند که محیط ورزشگاه‌های ایران برای حضور زنان مناسب نیست.

  • 16x9 Image

    کوروش صحتی

    عمده گزارشهای او در مورد مسائل سیاسی داخلی ایران، حقوق بشر و جنبش های اجتماعی است.

XS
SM
MD
LG