لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۴۸

آمریکا: ارزش پول چین کمتر از قیمت واقعی است


یوآن واحد پولی چین
یوآن واحد پولی چین

آمریکا واحد پول چین را به مراتب کمتر از ارزش واقعی اش خواند، و اعلام کرد که پکن تلاش می کند تا از افزایش آن جلوگیری کند.

وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد که ارزش برابری «یوآن»، واحد پولی چین، به مراتب کمتر از قیمت واقعی آن است.

وزارت خزانه داری آمریکا روز گذشته در گزارش ۶ ماهه خود به کنگره آمریکا اعتراف کرد که ارزش یوآن رو به افزایش است، ولی نه به سرعت و یا به اندازه ای که باید افزایش یابد.

هوآ چون ینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در واکنش گزارش وزارت خزانه داری آمریکا روز پنجشنبه گفت که پکن در مورد ارزش برابری یوآن و شناور ساختن آن به پیشرفتهای عمده ای دست یافته است. او از آمریکا خواست تا مناسبات تجاری بین دو اقتصاد بزرگ جهان را مختل نسازد.

این سخنگو گفت در اصل، از ارزش حجم مبادلات ارزی چین نسبت به ارزش حجم تولید ناخالص داخلی کشور کاسته شده است. او گفت که هیچ نشانی مبنی بر تنزل ارزش برابری پول چین وجود ندارد، و در سیاست این کشور در مورد نرخ مبادلات ارزی هیچ تغییری صورت نگرفته است. او ابراز امیدواری کرد که کشورهای دیگر در زمینه روابط سالم و گسترش روابط تجاری با چین همکاری کنند.

واشنگتن مدتهاست که پکن را متهم به دستکاری و پایین نگهداشتن ارزش برابری واحد پولی خود کرده است. این امر در بازارهای جهانی به شرکتهای چینی امکانات و امتیازات غیرمنصفانه ای می دهد که مستقیماً به زیان شرکتهای آمریکایی است. پائین تر بودن ارزش برابری پول چین باعث می شود که در بازارهای جهانی، از جمله بازار چین و آمریکا، اجناس چینی ارزانتر از کالاهای آمریکایی عرضه شود.

خزانه داری آمریکا در گزارش روز گذشته خود به کنگره ارزش «یوآن » را به مراتب پایین تر از ارزش واقعی اش خواند، و گفت که چین با مداخله، از جمله امسال از طریق خرید ارزهای کشورهای خارجی، تلاش می کند تا از افزایش قیمت و تقویت یوآن جلوگیری کند.

باراک اباما، رئیس جمهوری آمریکا، معتقد است که چنانچه آمریکا دست به اقدامات تلافی جویانه و یا خصمانه ای نزند، چین احتمالاً به اصلاحات اقتصادی، از جمله شناور ساختن واحد پولی خود، دست خواهد زد.

آخرین باری که آمریکا از چین عنوان سوء استفاده چی در مبادلات ارزی نام برد، در سال ۱۹۹۴ و در زمان ریاست جمهوری بیل کلینون بود.
XS
SM
MD
LG