لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۱۸

نفت نوش دارویی برای بازسازی اقتصاد نيمه جان ليبی


پالایشگاه نفت زاویه واقع در غرب طرابلس
پالایشگاه نفت زاویه واقع در غرب طرابلس

اقتصاد ليبی به شدت وابسته به درآمد نفت است که ۹۵ درصد صادرات، ۲۵ درصد حجم توليدات داخلی و ۸۰ درصد درآمد دولت را تشکيل می دهد. پيش از قيام مردم، کشور شش و نيم ميليون نفری ليبی، با صادر کردن روزانه يک و نيم ميليون بشکه نفت، بالاترين درآمد سرانه را در آفريقا به خود اختصاص داده بود، ولی مقدار اندکی از اين درآمد صرف شهروندان اکثر فقير اين کشور می شد.

در حال حاضر، صادرات نفتی ليبی تقريبا به صفر رسيده و اقتصاد جنگ زده و شکننده و برقراری امنيت در اين کشور را سخت به مخاطره انداخته است.

اگرچه پس از پيروزی شورشيان، ليبی قادر است ظرف چند هفته نفت خود را به بازارهای جهانی عرضه کند، ولی برخی از کارشناسان می گويند که سال ها به طول خواهد کشيد تا ليبی بتواند ثبات سياسی خود را بازيافته و به طور کامل از تأسيسات نفتی خود بهره برداری کند.

آنتونی کوردس من، کارشناس ارشد ناتو و کارمند پیشین وزارت دفاع آمريکا، می گويد علاوه بر مشکلات سياسی، از جمله احتمال جنگ داخلی، ليبی با مشکلات عظيم و اضطراری اقتصادی روبروست و مدتی طول خواه کشيد تا بتواند با آنها مقابله کند.

چين ميلياردها دلار در صنعت نفت ليبی سرمايه گذاری کرده است. ولی با شروع قيام مردم عليه قذافی مجبور شد تا ۳۵ هزار نفر از کارکنان خود را از ليبی خارج کند.

با وجود آنکه شورشيان ليبی تهديد کرده اند که ممکن است چين را به دليل عدم حمايت از آنها از سرمايه گذاری در صنعت نفت اين کشور محروم کنند، چين همچنان مصراً بر روی «منافع متقابل» تاکيد می کند و از شورشيان ليبی خواسته است از سرمايه گذاری های چين در ليبی حفاظت کنند. در همين رابطه امروز ون ژونگ ليانگ، معاون وزير بازرگانی چين هشدار داد سرمايه گذاری های چين در ليبی در مخاطره است. او ابراز اميدواری کرد که پس از برقراری ثبات و امنيت در ليبی، رهبران آينده اين کشور از حقوق سرمايه گذاران چينی در ليبی حفاظت کنند.معاون وزير بازرگانی چين گفت پکن اميدوار است به روابط اقتصادی و تجاری خود با ليبی ادامه دهد.

XS
SM
MD
LG