لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۰

اوباما: حمایت ایران و روسیه از بشار اسد، حل بحران سوریه را دشوار کرده است


رئیس جمهوری آمریکا در پایان اجلاس سران سازمان همکاری‌های اقتصادی آسیا - اقیانوسیه (اپک) پرو تاکید کرد تا زمانی که روسیه و ایران از بشار اسد حمایت می کنند، چشم اندازی برای حل بحران سوریه در کوتاه مدت وجود نخواهد داشت.

باراک اوباما ضمن تاکید بر ارسال کمک های انسان دوستانه به شهر محاصره شده حلب گفت که به حل بحران سوریه در کوتاه مدت خوشبین نیست.

به گفته آقای اوباما ادامه حملات هوایی در سوریه که از حمایت روسیه و ایران برخوردار است، شرایط را برای مخالفان معتدل دشوار کرده است: «وقتی روسیه و ایران تصمیم گرفتند با حملات هوایی بیرحمانه از اسد حمایت کنند، یعنی اساسا تصمیم گرفته‌اند به رغم تلفات انسانی، کشته شدن کودکان و نابودی مدارس و بیمارستان ها، حلب را وادار به تسلیم کنند. آن وقت حتی برای اپوزیسیون معتدل و متعهد و آموزش دیده بسیار دشوار است، بتواند برای مدتی طولانی مقاومت کند.»

انتقاد از ترامپ

باراک اوباما همچنین روز یکشنبه گفت قصد ندارد منتقد دائم دونالد ترامپ باشد. اما او گفت این حق را برای خود محفوظ می دارد که اگر رئیس جمهوری منتخب، یا سیاست هایش از برخی از ارزش ها منحرف شود.

پیمان تجاری ترانس پاسیفیک

رئیس جمهوری آمریکا همچنین بر اهمیت اجرایی شدن پیمان تجارت آزاد، موسوم به ترانس پاسیفیک بین آمریکا و یازده کشور آسیایی حوزه اقیانوس آرام، آمریکای شمالی و آمریکای لاتین تاکید کرد: «جلسه من با همتایانم از کشورهای عضو پیمان تی پی پی فرصتی بود تا بر تعهدمان در قبال تی پی پی تاکید کنیم. پیمانی که دارای استانداردهای بالایی است و حاوی مقررات و ضوابطی برای حمایت از کارگران، محیط زیست، حقوق بشر و مالکیت فکری.»

آقای اوباما گفت متحدان واشنگتن در تی پی پی به صراحت گفته‌اند که به اجرای این پیمان، چه با حضور آمریکا و چه بدون آن، متعهد خواهند بود.

از سوی دیگرمواضع دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا در جریان مبارزات انتخاباتی‎‌اش، پیش از ورود او به کاخ سفید، آینده توافق‌ها و پیمان‌های تجاری واشنگتن با دیگر کشورها را زیر سئوال برده است اما باراک اوباما قاطعانه از تی پی پی حمایت می‌کند.

او در مقابل موضع آقای ترامپ که گفته است تی پی پی را لغو می کند و یا مفاد آن را مجددا مورد مذاکره قرار می‌دهد، در جلسات پرو به دفاع از سیاست جهانی سازی پرداخت: «در طول دهه‌ها اقتصاد جهانی و یکپارچه ما موجب بهبود وضع زندگی میلیاردها نفر در سراسر جهان و دستاوردهایی تاریخی در زمینه های آموزش و بهداشت شده است.»

رئیس جمهوری آمریکا همایش اَپک را موفقیت‌آمیز خواند اما در مورد ایده حمایت از تولیدات داخلی که دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریکا مبلغ سرسخت آن بوده است، هشدار داد.

بیست و یک کشور عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی آسیا - اقیانوسیه موسوم به اَپک طی بیانیه‌ای ضمن اشاره به بدبینی‌های فزاینده به تجارت جهانی، متعهد شدند با سیاست حمایت گرایی مقابله کنند و بازارهای خود را چه با حضور آمریکا و چه بدون آمریکا، باز نگاه دارند.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG