لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۵۳

دیپلمات های غربی: ایران بار دیگر تحریم تسلیحاتی را نقض کرده است


هواپیمای ایرانی متوقف شده در ترکیه برای بازرسی. ۱۶ مارس ۲۰۱۱
هواپیمای ایرانی متوقف شده در ترکیه برای بازرسی. ۱۶ مارس ۲۰۱۱

دیپلمات های غربی در شورای امنیت سازمان ملل متحد، روز سه شنبه نسبت به افزایش گزارش های مربوط به نقض تحریم تسلیحاتی توسط جمهوری اسلامی ایران ابراز نگرانی کردند.

از جمله این گزارش ها، توقیف راکت های ارسالی برای طالبان در افغانستان و کشف و ضبط ۵۰ تن سلاح توسط اسراییل در مسیر مصر بوده است.

مارک لیال گرانت، نماینده بریتانیا در سازمان ملل متحد گفت رفتار ایران، بخشی از یک روند عمدی دور زدن تحریم ها است.

او با اشاره به توقیف ماه گذشته میلادی پنجاه راکت در جنوب غربی افغانستان، گفت هدف این راکت ها، کشتن سربازان افغان و نیروهای ائتلاف بوده است.

به گفته لیال گرانت، «اوایل ماه جاری میلادی، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، تایید کرد که سلاح های کشف شده در عملیات اخیر نیروهای افغان و آیساف(نیروی امنیت یاری بین المللی) در نیمروز، واقع در افغانستان، توسط عواملی در حکومت ایران عرضه شده بودند و مقصد این تسلیحات، طالبان بوده است.»

نماینده بریتانیا اضافه کرد تحلیل جزئی موارد فنی، به همراه شرایط توقیف سلاح ها، جای شکی باقی نمی گذارد که سلاح های بدست آمده از ایران آمده بودند. به گفته نماینده بریتانیا، این درحالی است که سعی شده بود این تسلیحات، به شکلی دربیایند که به نظر برسد یکی از کشورهای عضو شورای امنیت، مبدا تسلیحات بوده است.

دیپلمات بریتانیایی گفت تدارک این سلاح ها توسط تهران، با ادعای تهران که می گوید از ثبات در افغانستان حمایت می کند در تناقض است.

اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد، آمریکا، فرانسه و بریتانیا، همچنین نگرانی خود را در مورد تسلیحاتی که ارتش اسراییل هفته گذشته در مسیر سوریه به مصر کشف کرد ابراز کردند.

مسوولان اسراییلی می گویند این محموله قرار بود از طریق زمینی بدست شبه نظامیان حماس در نوار غزه برسد.

پیتر ویتیگ، نماینده آلمان در سازمان ملل متحد گفت تعداد زیاد تخلفات ایران، باعث نگرانی است.

سال گذشته میلادی، شورای امنیت گزارش هایی را از محموله های تسلیحاتی ضبط شده ایران توسط ایتالیا و نیجریه دریافت کرد. گفته می شود مقصد این تسلیحات شبه نظامیان در غزه و شورشیان جدایی طلب در سنگال بوده است.

شورای امنیت سازمان ملل متحد، چهار دور تحریم علیه جمهوری اسلامی به دلیل برنامه اتمی ایران و سرپیچی از توقف فعالیت های مشکوک اتمی تصویب کرده است. یکی از موارد تحریم علیه ایران، منع صادرات و واردات سلاح توسط ایران است.

ایران می گوید برنامه اتمی اش اهداف صلح آمیز دارد.

XS
SM
MD
LG