لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۳۸

مطبوعات از طرح ايجاد دولت موقت در مصر خبر می دهند


مطبوعات از طرح ايجاد دولت موقت در مصر خبر می دهند
مطبوعات از طرح ايجاد دولت موقت در مصر خبر می دهند

واشنگتن تايمز سرمقاله خود را به انتقاد از سياست دولت اوباما در قبال بحران مصر اختصاص داده و می نويسد کاخ سفيد به شعله های آتش انقلاب اسلامی دامن می زند، چون به مخالفان دولت مصر نشان داده است که زمان به قدرت رسيدن آنها رسيده است. اين روزنامه محافظه کار پايتخت آمريکا در سرمقاله خود از مدارای دولت اوباما با حزبهای اسلامگرا که در دولت بعدی مصر نقش کليدی دارند سخن گفته ومی نويسد بنا به گزارشها مقامهای آمريکايی در حال تماس پنهانی با اخوان المسلمين هستند؛ درحالی که يک حکومت اسلامگرا در مصر نه به سود مصريهاست و نه به سود آمريکا، چون اخوان المسلمين می خواهد با اجرای قوانين شريعت، درمسير بازگرداندن کشور از پيشرفتهای حاصل از دولتی سکولار، گام بردارد.

نيويورک تايمز نيز می گويد که دولت اوباما در حال مذاکره با مقامات مصر در مورد طرحی است که حسنی مبارک فوراً استعفاء داده و قدرت را به يک دولت موقت به رياست عمرسليمان، معاون رياست جمهوری، و با پشتيبانی ارتش، خواهد سپرد. اين روزنامه می گويد که در اين طرح قرار است از گروه های مختلف اپوزيسيون مصر از جمله از اخوان المسلمين دعوت به شرکت در دولت موقت شود تا که مقدمات انتخابات را برای ماه سپتامبر، فراهم کنند. نيويورک تايمز همچنين از سخت تر شدن موضع اسراييل در صلح با فلسطينی ها خبر داده و می نويسد موضع سخت آقای نتانياهو در صلح با تشکيلات خودگردان با توجه به رويدادهای جاری مصر سخت تر هم خواهد شد، چون طرفداران اين دولت استدلال می کنند که در وضعيت بی ثبات کنونی هرنوع معامله با فلسطينی ها با مخاطره هايی همراه خواهد بود زيرا چنانچه بتوان در دولت جانشين مبارک صلح سی ساله مصر با اسراييل را زير پا گذاشت هر نوع موافقت نامه صلح ديگر در منطقه هم اعتبار خود را از دست می دهد.

اما وال استريت جورنال می نويسد نقش محمد البرادعی در مصر مورد ترديد قرار می گيرد چون در حالی که البرادعی در جهان خارج چهره شناخته شده ای است در داخل مصر برای مخالفانی که در کانون اعتراضهای کنونی اند چيزی بيش از يک نقش کمرنگ در دوران گذار را ندارد و درست است که کميته ۱۰ نفری سران مخالف وی را برای گفتگو با حسنی مبارک تعيين کرده است اما به جای آنکه او را رييس جمهوری آينده بدانند او را داوری بيطرف می شناسند که می تواند گفتگوهای دوران گذار را رهبری کند.

واشنگتن پست از شکاف محافظه کاران آمريکايی با اسراييل در ماجرای بحران مصر خبر داده و می نويسد حزب جمهوريخواه پشتيبان رييس جمهوری در پيشبرد سياست جاری در مصر است. نومحافظه کاران آمريکايی با پشتيبانی از سياست جرج بوش، رييس جمهوری پيشين، داير بر گسترش دموکراسی در سراسر جهان، با اندک اختلافی، از سياست دولت اوباما نيز جانبداری می کنند. اما اسراييل نگران روی کارآمدن يک دولت اسلامگرا در مصر است و بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسراييل، رويدادهای کنونی مصر را با ايران سال ۱۳۵۷ مقايسه کرده و می گويد امکان روی کار آمدن حکومتی سرکوبگر و راديکال به جای دولت مبارک، منتفی نيست.

رسانه های دولتی ايران و مقامات جمهوری اسلامی در واکنش به تحولات سياسی در مصر، از حق مردم اين کشور برای برکناری حسنی مبارک سخن می گويند و دولت مصر را از اعمال خشونت عليه معترضان پرهيز می دهند.

شيخ عبداله بِن زايدآل نَهيان، وزير امور خارجه امارات متحده عربی، با انتقاد از برخی کشورها آنها را به بهره برداری از اعتراضها عليه حسنی مبارک، رييس جمهوری مصر، متهم کرد. بگزارش خبرگزاريها اشاره شيخ عبداله، ايران بود بی آنکه نامی از جمهوری اسلامی ببرد. وزير امور خارجه امارات گفت ما بهره برداری های شرم آور و نفرت انگيز برخی کشورها را محکوم می کنيم.

شيخ عبداله بِن زايدآل نَهيان که درکنار هشيار زيباری، همتای عراقی خود، در کنفرانس مشترک خبری روز پنجشنبه دربغداد سخن می گفت اضافه کرد: «ترديدی نيست که همه ما کشورها به اصلاحات نياز داريم.» وزير امورخارجه امارات اوامه داد که «ايستادگی ما درکنار مصريها مطلقا ضروری است اما درعين حال از آنانی که از وضعيت آن کشور به نفع خود بهره برداری می کنند، بشدت انتقاد داريم.» هشيار زيباری نيز گفت: «همه سخنان همتای اماراتی مورد تاييد اوست.»

پيشتر علی اکبر صالحی، وزير امور خارجه جمهوری اسلامی، گفته بود ما در کنار همه آزاديخواهان جهان هستيم و از قيام ملت بزرگ مصر پشتيبانی می کنيم. آقای اضافه کرد که «من اطمينان دارم مصريها درحال برپايی يک خاورميانه اسلامی برای همه آزاديخواهان و طرفداران عدالت و استقلال هستند.»

XS
SM
MD
LG