لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۰

اوباما: پذیرش پناهجویان دو برابر می شود


باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در نشست ویژه سازمان ملل درباره آوارگان و پناهجویان - ۳۰ شهریور ۱۳۹۵
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در نشست ویژه سازمان ملل درباره آوارگان و پناهجویان - ۳۰ شهریور ۱۳۹۵

رئیس جمهوری آمریکا خواستار کمک بیشتر کشورها و نهادها برای حل بحران پناهندگان شد. باراک اوباما این درخواست را عصر سه شنبه در نشستی که درباره بحران آوارگان و پناهجویان در حاشیه هفتاد و یکمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برگزار شد، مطرح کرد.

رئیس جمهوری آمریکا گفت بیشتر پناهندگان تنها در ۱۰ کشور از جمله ترکیه، پاکستان، ایران و اتیوپی هستند که منابع محدودی دارند و بقیه کشورها نیز باید پذیرای تعداد بیشتری از پناهندگان شوند.

آقای اوباما گفت ۵۰ کشور قول داده اند ۳۶۰ هزار پناهجو از کشورهای جنگ زده را جذب کنند.

او در این نشست که رهبران ده ها کشور دیگر نیز در آن حضور داشتند گفت ما در این جا جمع شده ایم چرا که در شهرهای مختلف جهان خانواده هایی از جمله خانواده های فلسطینی و افغان و خانواده هایی از دارفور و پاکستان هستند که سال ها و شاید دهه ها به عنوان پناهنده زندگی کرده اند و هر روز سهمیه گرفته اند، ولی امید دارند که روزی خانه خود را داشته باشند.

آقای اوباما گفت بیش از ۶۵ میلون نفر از خانه هایشان رانده شده اند و خیلی از آنها از کشورهایشان فرار کرده اند.

رئیس جمهوری آمریکا گفت خواستار تشکیل این اجلاس شده است تا به بحران پناهندگان که نیازمند یک اقدام جمعی است، رسیدگی شود. آقای اوباما با اشاره به وضعیت سوریه گفت همه می دانیم که اتفاقاتی که در آنجا می افتد قابل قبول نیست ولی کاری هم نمی کنیم که متوقف شود.

آقای اوباما گفت پناهندگان تهدید نیستند، بلکه خیلی از آنها زنان و کودکانی هستند که قربانی شده و می خواهند شهروندان خوبی باشند و جذب جامعه میزبان شوند؛ پناهندگان نشانه وجود یک مشکل هستند، از جمله خشونتی که باعث می شود آنها خانه هایشان و کشورشان را ترک کنند.

او با اشاره به این که خیلی از پناهندگان از جمله دختران و زنان و کودکان مورد سوء استفاده قاچاقچیان انسان قرار می گیرند، گفت ما در آمریکا شاهد پناهندگان وطن پرستی بودیم که در ارتش خدمت می کنند و اگر پناهندگان را به خاطر پیشینه آنها، مثلا این که چون مسلمان هستند رد کنیم آن وقت به پروپاگاندای گروه های تروریستی کمک کرده ایم.

باراک اوباما گفت باید نهادهای دموکراتیک در کشورها را تقویت کرد تا بی ثباتی سیاسی که به بحران پناهندگان دامن می زند، کاهش یابد. آقای اوباما با اشاره به بحران پناهندگان سوری گفت این کشور باید به یک راه حل سیاسی برسد.

او گفت به عنوان آمریکا ما سهم خود را ادا خواهیم کرد و پذیرای ۸۵ هزار پناهنده خواهیم بود که ۱۰ هزار نفر آنها سوری خواهند بود و آمریکا به رهبری خود در سال مالی جدید ادامه می دهد و پذیرای ۱۱۰ هزار پناهجو خواهد بود و می خواهیم این کار را درست و ایمن انجام دهیم.

آقای اوباما گفت با تعهداتی که در این اجلاس داده شده دلگرم شده است، "اما باید صادقانه بگویم که با توجه به بحرانی که با آن روبرو هستیم این تعهدات کافی نیست" و کشورها و نهادها و شرکت ها باید کمک های بیشتری کنند و پناهجویان بیشتری را پذیرا باشند و باید روی کشورهایی که علیه شهروندان خود، برای حفظ قدرت اعمال خشونت می کنند، فشار بگذاریم.

در این نشست علاوه بر باراک اوباما، جان کری وزیر خارجه و سامانتا پاور نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد نیز حضور داشتند.

دولت باراک اوباما گفته است می خواهد در سال مالی ۲۰۱۷ به ۱۱۰ هزار پناهجو اجازه ورود به آمریکا را دهد، موردی که انتقاد شدید دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواه انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر را در پی داشته است.

XS
SM
MD
LG