لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۳۳

توصیه دبیرکل پیشین ناتو به آمریکا: تحریم‌های روسیه افزایش یابد


اندرس فوگ راسموسن دبیرکل پیشین ناتو - آرشیو
اندرس فوگ راسموسن دبیرکل پیشین ناتو - آرشیو

تحریم‌های اقتصادی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه روسیه در ۳ سال گذشته موجب کاهش تولید ناخالص ملی آن کشور به میزان یک و نیم درصد شده است. این نتیجه یک مطالعه به سفارش اندیشکده «راسموسن گلوبال» بوده که اکنون بر اساس آن، اندرس فوگ راسموسن دبیرکل پیشین ناتو پیشنهاد افزایش تحریم‌های را می‌دهد.

یکی از گمانه زنی‌ها در دوران تبلیغات انتخاباتی دونالد ترامپ و پس از پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری پائیز سال گذشته این بود که تحریم‌های آمریکا علیه روسیه را لغو خواهد کرد. اما آقای راسموسن بر این نظر است که در چنین صورتی، اهرم فشاری دیگر وجود نخواهد داشت و توصیه اش به پرزیدنت ترامپ این است که فریب پوتین را نخورد.

دبیرکل پیشین پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، می‌گوید «توصیه من این است که (پرزیدنت ترامپ) موضع خود نسبت به روسیه را محکم حفظ کند، زیرا آمریکا باید همیشه از موضع قدرت با روسیه مذاکره کند.»

سه سال پیش، روسیه ابتدا شبه جزیره کریمه را که متعلق به اوکراین است، با نیروی نظامی خود اشغال و سپس طی رفراندومی که فرمایشی توصیف شده، آن را ضمیمه خاک خود کرد؛ اقدامی که جامعه بین المللی هیچگاه آن را به رسمیت نشناخت.

آقای راسموسن در این زمینه گفت «ما باید یک پیام بسیار روشنی به روسیه بفرستیم که نقض قوانین بین المللی عواقب دارد ... و آن تحریم است. پیشنهاد من این است که تحریم‌ها تقویت شوند، زیرا هنوز روسیه به بی‌ثبات کردن شرق اوکراین دست می‌زند.»

از زمان ریاست جمهوری باراک اوباما، در کنگره آمریکا صحبت از تشدید تحریم‌ها بوده است.

پالا دوبریانسکی معاون سابق وزیر خارجه آمریکا در امور دموکراسی و مسائل بین المللی می‌گوید »در هر نشستی که من حضور داشتم، خصوصاً در سنا، پیشنهادهایی در مورد بررسی تحریم‌های بیشتر بوده، چرا که روسیه بهانه بیشتر به دست کنگره داده است.»

شاید لغو تحریم‌های آمریکا از دیدگاه اقتصادی معقول باشد، زیرا که در مقایسه با کشورهای اروپائی کمترین ضرر را متحمل شده است. اما آقای راسموسن مشارکت آمریکا در ادامه تحریم‌ها را کلید حفظ اتحاد میان قاره آمریکا و اروپا و حتی اتحاد اروپا می‌داند.

او پیشنهاد دیگری نیز به عنوان یک اهرم بازدارنده دارد و می‌گوید «به نظر من باید در مورد ارائه کمک‌های دفاعی به اوکراین هم فکر کنیم. این کار اوکراین را قوی‌تر خواهد کرد و پاسخ مناسبی به ادامه حضور روز افزون روسیه در کریمه خواهد بود.»

بسیاری از کارشناسان، از جمله این گروه از دیپلمات‌های سابق، بر این نظر هستند که خلاء ایجاد شده در اثر عدم حضور آمریکا برخی نقاط جهان موجب شده است روسیه از فرصت استفاده کند.

الکساندر ورشبو معاون سابق دبیرکل ناتو، می‌گوید «به نظر من خوب است پرزیدنت ترامپ یک فرستاده ویژه برای دیپلماسی مسئله روسیه-اوکراین معرفی کند. این آزمونی خواهد برای پوتین تا ببینیم آیا واقعاً مایل است مشکلی را که باعث سردی روابط دو کشور شده، برطرف کند یا خیر.»

این دیپلمات‌ها بر این نظر هستند که آمریکا باید روابط خوب با روسیه را مشروط به حل بحران اوکراین کند.

تحریم‌ها علیه روسیه عمدتا متوجه بخش مالی آن کشور می‌شود؛ به همین دلیل ایران به راحتی از آن کشور تجهیزات نظامی خریداری می‌کند.

آلکساندر ورشبو می‌گوید «ابتدا آمریکا باید سیاست خود در مورد چگونگی مقابله با نفوذ منفی ایران در منطقه را تعیین کند؛ سپس با همراه کردن متحدان سعی کنیم روسیه را متقاعد کنیم که حداقل، تسلیحات مرگبار در اختیار ایران نگذارد.

اندرس فوگ راسموسن نیز همکاری ایران و روسیه در سوریه را موقتی می‌داند و می‌گوید این دو کشور در بلندمدت، در دو جهت متفاوت حرکت خواهند کرد.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

  • 16x9 Image

    گیتا آرین

    خبرنگار ارشد بخش فارسی صدای آمریکا، عمدتا ً متمرکز بر خبرهای مربوط به حوزه سیاست خارجی او حرفه خبرنگاری را از سال ۱۳۶۶ با کار در رادیو شروع کرد و در سال ۱۳۸۳ به صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG