لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۱۶

ادعاهای هیلاری کلینتون تا چه حد بر واقعیات استوار هستند؟


هیلاری کلینتون وزیر خارجه پیشین و نامزد محرز حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری هشتم نوامبر آمریکا - آرشیو
هیلاری کلینتون وزیر خارجه پیشین و نامزد محرز حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری هشتم نوامبر آمریکا - آرشیو

خلاصه‌ مقاله دی آنجلو گور و یوجین کیلی در روزنامه "یو اس ای تودی" برگرفته از وبسایت "فکت چک"

هیلاری کلینتون این هفته کاندیداتوری حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را در پایان کنوانسیون ملی حزب دموکرات بر عهده می گیرد. در این جا به طیفی از ادعاهای نادرست او در ارتباط با ایمیل هایش، دونالد ترامپ و سیاست خارجی می پردازیم.

ادعاها در باره ایمیل ها

نیویورک تایمز در ۲ مارس ۲۰۱۵ گزارش داد که هیلاری کلینتون "منحصرا از یک حساب ایمیل شخصی برای انجام کارهای دولتی در مقام وزیر خارجه آمریکا استفاده کرده بود." این ایمیل ها در یک سرور خصوصی در منزل او در نیویورک نگهداری می شد. کلینتون به درخواست وزارت خارجه آمریکا بیش از ۳۰۴۹۰ ایمیل مرتبط با کار را در حدود ۵۵ هزار صفحه تحویل داد و ۳۱۸۳۰ ایمیل ظاهرا شخصی را حذف کرد. دفاع کلینتون از استفاده غیرمعمول از ایمیل شخصی به چندین ادعای کذب و گمراه کننده منتهی شد.

کلینتون گفت او در حفظ ایمیل ها "بطور کامل به همه مقررات مربوطه عمل کرده بود." اما سیاست وزارت خارجه آمریکا تصریح کرده است تمام "مکاتبات و یادداشت ها درباره مسائل سیاست خارجی ایالات متحده" باید "در پایان دوره کاری وزیر یا زودتر" گرفته و نگهداری شود.

هیلاری کلینتون ۱ فوریه ۲۰۱۳، وزارت خارجه آمریکا را در مقام وزیر ترک کرد اما ایمیل های خود را ۵ دسامبر ۲۰۱۴ به وزارت خارجه تحویل داد. دفتر بازرس کل در وزارت خارجه در گزارش ۲۶ ماه مه خود تایید کرد که "کلینتون باید تمام ایمیل های کاری اش" را پیش از ترک دولت تحویل می داد و با عدم انجام این مهم به "قانون ثبت اسناد فدرال" عمل نکرد.

کلینتون ادعا کرد "بخش عمده ایمیل های کاری اش به ایمیل های کارکنان دولت در نشانی های دولتی فرستاده شده بود و این یعنی ایمیل ها بلافاصله" توسط وزارت خارجه "ثبت و نگهداری می شد." بر مبنای گزارش بازرس کل "این روشی مناسب برای نگهداری چنین ایمیل هایی که مشمول ثبت فدرال می شود نیست."

کلینتون به دفعات گفت که تصمیم او به استفاده از حساب ایمیل شخصی برای کارهای دولتی توسط وزارت خارجه "روا" و "مجاز" بود. اما گزارش بازرس کل با استناد به سیاست های وزارت خارجه در سال ۲۰۰۵ صراحت دارد که "فعالیت های عادی روزانه" باید از طریق سرورهای دولتی انجام بگیرد.

گزارش بازرس کل همچنین می گوید کلینتون که از ژانویه ۲۰۰۹ تا فوریه ۲۰۱۳ وزیر خارجه آمریکا بود "موظف بود" تا سیستم ایمیل خود را با مقامات امنیت و فناوری اطلاعات در میان بگذارد، اما او چنین نکرد و اگر چنین کرده بود درخواست او رد می شد.

کلینتون گفت "برگرداندن سرور ایمیل ها" به دولت نشان می دهد "من نهایت شفافیت ممکن را به کار برده ام." اما او سرور را پس از آغاز تحقیقات اف.بی.آی در اوت ۲۰۱۵ تحویل پلیس فدرال داد. پنج ماه قبل او درخواست تحویل سرور به یک نهاد بی طرف را رد کرده و گفته بود "سرور خصوصی خواهد ماند."

کلینتون گفته است "وزیران خارجه" قبلی هم "همین کار" را در استفاده از ایمیل شخصی برای کارهای دولتی انجام داده بودند. اما وزارت خارجه آمریکا گفته است که تنها کالین پاول از ایمیل شخصی برای کارهای دولتی استفاده کرده، ولی پاول از سرور شخصی استفاده نمی کرد. به علاوه، بر مبنای گزارش بازرس کل، مقررات مربوط به استفاده از ایمیل های شخصی و سیستم غیردولتی "مملو از جزییات و پیچیدگی هایی" در دوره وزارت کلینتون بود و مقایسه دوره او با وزیران قبلی اعتباری ندارد.

کلینتون بارها سوء کار برد اطلاعات محرمانه را رد کرده است. او در کنفرانس خبری در ۱۰ مارس ۲۰۱۵ گفت "من هیچ ایمیل حاوی اطلاعات محرمانه را از ایمیل خودم به کسی نفرستادم." اما جیمز کومی، رییس اف.بی.آی، گفت که پلیس فدرال حدود ۲ هزار ایمیل در میان ۳۰۴۹۰ ایمیلی که کلینتون به وزارت خارجه برگرداند یافته است که حاوی اطلاعات محرمانه بوده است؛ از جمله ۱۱۰ ایمیل که در زمان دریافت یا ارسال، اطلاعات محرمانه ای را در خود داشته اند.

اضافه بر این، اف.بی.آی "چند هزار" ایمیل را به دست آورده است که کلینتون به وزارت خارجه بازنگردانده بود که در میان آنها سه ایمیل دارای محتوای محرمانه بوده است. دست آخر، کومی گفت سه ایمیل "بخشی علامت گذاری شده" داشتند که نشانگر وجود اطلاعات محرمانه بود، اگر چه وزارت خارجه پس از آن گفت که دست کم دو ایمیل از آنها به اشتباه علامت گذاری محرمانه شده بود.

کلینتون گفت وکلای او "تک تک ایمیل ها" را در سرور خصوصی اش بررسی کردند تا تصمیم بگیرند کدام یک شخصی و کدام یک کاری است. اما رییس اف.بی آی گفت وکلا محتوای ایمیل ها را بررسی نکردند و در عوض از بررسی عنوان ایمیل ها و از طریق جستجو در این باره تصمیم گرفتند و "بسیار محتمل" است که بعضی ایمیل ها از زیر نظرشان رد شده باشد.

ادعاها در باره ترامپ

کلینتون به غلط ادعا کرده است که ترامپ برای توضیح تجربیات سیاست خارجی خود به برگزاری مراسم جهانی دختر شایسته در مسکو اشاره کرده است. اما ترامپ هرگز در پاسخ به تجربیات سیاست خارجی اش در باره برگزاری این مراسم در سال ۲۰۱۳ صحبت نکرد بلکه تاکیدش بر شناخت او از روسیه بود. کلینتون اخیرا این ادعای کذب را تکرار کرده است.

کلینتون در کمپین انتخاباتی در کنتاکی گفت خوانده است که ترامپ قصد دارد "وزارت امور کهنه سربازان" آمریکا را از میان بردارد. ادعای کلینتون بر مبنای گزارش وال استریت جورنال از یک مقام ارشد کمپین ترامپ است که گفته بود ترامپ "احتمالا خدمات درمانی کهنه سربازان را به سوی خصوصی سازی سوق خواهد داد،" اما همان مشاور ارشد در این مصاحبه می گوید ترامپ نمی خواهد "بیمارستان کهنه سربازان و آنچه کاربرد خوبی دارد را از آنها بگیرد."

کلینتون در مصاحبه ای با شبکه خبری سی.بی.اس ادعا کرد که ترامپ گفته است "ما باید از ناتو خارج بشویم." ترامپ گفته است او یقینا مساله خروج آمریکا از این پیمان امنیت بین المللی را بررسی خواهد کرد، زیرا این پیمانی "منسوخ" است و "هزینه های سنگینی برای ما دارد." اما کمپین کلینتون هیچ مدرکی ارائه نمی دهد که ترامپ مشوق خروج آمریکا از ناتو در حال حاضر است.

کلینتون در یک سخنرانی با عوض کردن حرف کاندیدای جمهوریخواهان می گوید او گفت "به محض این که ما به عنوان مردان خوب کار کنیم، زنان هم درآمدی برابر با مردان خواهند داشت." ترامپ از لایحه حقوق برابر زنان و مردان حمایت نمی کند، اما گفته است به سیستم پرداخت بر مبنای کارآیی معتقد است، نه بر اساس جنسیت.

سیاست خارجی

کلینتون ادعا می کند که نتیجه تمام تحقیقات دولت درباره حملات تروریستی به مرکز دیپلماتیک آمریکا در بنغازی در لیبی این بود که در وزارت خارجه آمریکا "هیچ کس هیچ خطایی انجام نداد." اما تحقیقات یک هیات مستقل از "قصور سیستماتیک و ضعف رهبری و مدیریت در سطح ارشد" حکایت داشت. چهار پرسنل وزارت خارجه در روز انتشار این گزارش تعلیق از خدمت شده و هر چهار نفر بعدتر استعفا دادند. یک گزارش دو حزبی مجلس سنای آمریکا هم نتیجه گرفت مقامات وزارت خارجه "تهدیدهای خطرناک فزاینده ارزیابی شده" را حاکی از "آسیب پذیری خاص" مرکز دیپلماتیک در بنغازی مورد بی اعتنایی قرار دادند. آن گزارش تصریح کرده بود که وزارت خارجه باید یا نیروهای محافظ را افزایش می داد یا به طور موقت مرکز را تعطیل می کرد و تاکید داشت که تصمیم به باز گذاشتن کنسولگری آمریکا در بنغازی "اشتباهی فاحش" بود.

یک آگهی تبلیغاتی تلویزیونی کمپین کلینتون می گوید که هیلاری کلینتون در مقام وزیر خارجه آمریکا مسول "کاهش چشمگیر جنگ افزار هسته ای" بوده است. این اغراق در واقعیت است. پیمان موسوم به استارت، نه تنها آمریکا و روسیه را به نابود کردن کلاهک های هسته ای یا کاهش زرادخانه هسته ای شان ملزم نمی کند، بلکه محدودیتی هم بر جنگ افزارهای هسته ای کوتاه برد تعیین نکرده است. به علاوه، میزان جنگ افزارهای هسته ای استراتژیک مستقر یا دوربرد روسیه در هنگام اجرای این پیمان در سال ۲۰۱۱، پایین تر از محدوده تعیین شده بود و مسکو از آن زمان تا کنون آنها را افزایش داده است.

هیلاری کلینتون بیش از یک بار تاریخ را بازنویسی کرد، وقتی ادعا کرد که او تنها ابراز "امیدواری" کرده بود که "توافقنامه شراکت ترنس پاسیفیک" یا "تی پی پی" یک "استاندارد طلایی" برای سنجش توافقنامه های تجاری شود. آنچه کلینتون دقیقا در سال ۲۰۱۲ گفته بود این بود که "تی پی پی استانداردی طلایی را در توافقنامه های تجاری برای گشایش تجارت آزاد، شفاف، و منصفانه ایجاد می کند، محیطی که بر حاکمیت قانون و فضایی برابر برای همه استوار است."

کلینتون اینک منتقد این توافقنامه تجارت آزاد با کشورهای حوزه اقیانوس آرام است.

* برگردان فارسی این مقاله تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.
XS
SM
MD
LG