لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۳۲

موضع واحد جامعه بین المللی در برابر برنامه اتمی ایران


باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا، در مصاحبه ای که در آن درباره تحولات نخستین سال زمامداری خود سخن گفت، ایران را یکی از «پیچیده ترین چالش های سیاست خارجی» کشور نامید. او گفت ایران باید بفهمد که شکستن مقررات بین المللی در مورد برنامه اتمی، پیامدهایی دارد. آقای اوباما بر این باور است ارتباطی که ایالات متحده با روسیه و چین و نیز با متحدان سنتی خود در ناتو، برقرار ساخته است، «در برخورد کارسازتر با ایران، بسیار مفید خواهد بود».

آقای اوباما گفت:« ما در استراتژی تعامل خود و نیز اینک در حالی که بسوی اتخاذ یک رویکرد دو سویه حرکت می کنیم، جامعه بین المللی را متحد نگاهداشته ایم».

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا نیز یاد آور شد که کشورهای عضو گروه ۵ بعلاوه یک، متشکل از بریتانیا، چین، فرانسه، روسیه، ایالات متحده و آلمان در قاطعیت خود برای فشار بیشتر بر جمهوری اسلامی، در تأکید ایران بر ادامه مخالفت با جامعه بین المللی، یکپارچه هستند».

خانم کلینتون گفت: «ما می دانیم که چینی ها و کشورهای دیگر، پرسش هایی را در باره کارایی تحریم ها مطرح ساخته اند. ولی ما در موضعی که برای تأثیر گذاری بر رفتار ایران در ارتباط با برنامه اتمی برگزیده ایم متحد هستیم. یکی از دلایل دیدارهای منظم ما و گفت و گو در پایتخت های مختلف با شریکانمان، این است که ما معتقدیم راهی بسوی تدوین قطعنامه ای در شورای امنیت سازمان ملل متحد وجود دارد».

تا امروز، شورای امنیت سه قطعنامه برای وضع تحریم هایی علیه ایران، بدلیل خودداری از گردن نهادن به درخواست های شورای امنیت سازمان ملل متحد، وضع کرده است. خانم کلینتون گفت: «هدف، فقط وضع تحریم نیست. ما می خواهیم با نشان دادن هزینه های رویکرد فعلی ایران، آنرا به تغییر مسیر خود ترغیب کنیم».

وزیر خارجه آمریکا افزود: «بسخن روشن تر، ما در وارد آورد فشار بر ایران کوتاه نخواهیم آمد. ایران بین ادامه انزوا و انجام تعهدات بین المللی خود، گزینشی روشن در برابر دارد».

XS
SM
MD
LG