لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۶

آمریکا: گرانترین سیستم بهداشت و درمان در جهان


در بیمارستان اموری در ایالت آلابامای آمریکا، یک سیستم کامپیوتری جدید برای نظارت و مراقبت از بیماران به کار گرفته می شود.
در بیمارستان اموری در ایالت آلابامای آمریکا، یک سیستم کامپیوتری جدید برای نظارت و مراقبت از بیماران به کار گرفته می شود.
به تازگی در آمریکا دو پژوهش جداگانه در مورد مراقبت های بهداشتی انجام گرفته است. اکنون توجه پژوهشگران بیشتر به این نکته جلب شده که هزینه های بهداشتی به کجا می رود و برای بهبود مراقبت های بهداشتی چه کاری می توان کرد.

در سی سال گذشته، هزینه های درمانی در آمریکا دو برابر شده؛ اما این لزوماً به معنی آن نیست که مردم امروز از سال های ۱۹۸۰ سالمترند. هامیلتون موزز، پژوهشگر، تغییرات و روند بیمه های درمانی را دنبال کرده و نتیجه پژوهش هایش را در ژورنال انجمن پزشکی آمریکا منتشر کرده است:

«همه این اطلاعات از منابعی به دست آمده که در دسترس عموم است. این نکته بسیار مهمی است. این ها همه اطلاعاتی است که به رایگان در دسترس همه قرار دارد؛ اما چالش اصلی ما این بود که اطلاعات را به نحوی قابل تفسیر کنار هم بگذاریم.»

پژوهشگران دریافتند که مردم آمریکا در سال ۲۰۱۱ بین دو و نیم تا سه هزار میلیارد دلار – یعنی بیش از هر کشور پیشرفته دیگر – صرف هزینه های بهداشت و درمان کردند. گزارش به دو عامل عمده بالارفتن هزینه های پزشکی می پردازد.

نخستین عامل این که هزینه های مربوط به خدمات پزشکی و اداری، در کنار افزایش قیمت دارو، عمل جراحی و لوازم پزشکی، بالا رفته است.

آقای موزز می گوید عشق مردم آمریکا به تکنولوژی بخشی از این مشکل است:
«آمریکا نسبت به تکنولوژی تعصب دارد. ما تکنولوژی بالا را ترجیح می دهیم. برای حل همه مشکلات به تکنولوژی چشم دوخته ایم.»

عامل دوم به راحتی قابل شناسایی است، اما پرداختن به آن پیچیده تر است. عادت های بد در شیوه زندگی – مثل سیگار کشیدن و پرخوری – بیماری هایی مثل چاقی مفرط، دیابت، بیماری های قلبی، درد مفاصل و بیماری های ریوی را به صورت همه گیر درآورده است. هزینه درمان بیماری های مزمن بسیار بالاست.

آقای موزز می گوید: «ما برای درمان بیماری های مزمن، یا در واقع برای نوآوری در سیستم بهداشت و درمان آنقدر سرمایه گذاری نکرده ایم که در مورد تکنولوژی پزشکی.»

بسیاری از بیماری های مذکور از راه ورزش، رژیم غذایی و نگه داشتن وزن سالم برای بدن قابل پیشگیری است، اما تاریخ نشان می دهد که پیشگیری در آمریکا جزو مراقبت های بهداشتی نبوده است. مشاوره با کارشناس تغذیه، چه تلفنی و چه حضوری، یا شرکت در فعالیت های سلامتی بخش می تواند پرهزینه باشد و بیمه معمولاً چنین خدماتی را پوشش نمی دهد:«پولی که افراد مبتلا به بیماری های مزمن هزینه می کنند، تقریباً ٪۸۵ کل هزینه های بهداشتی در کشور است.»

پژوهش هامیلتون موزز نشان می دهد بیشتر مبتلایان به بیماری های مزمن افراد مسن نیستند، و سرمایه گذاری آنها در درمان ضامن عمر طولانی نیست.

در همین حال، گزارش جدید سازمان همکاری و توسعه اقتصادی نشان می دهد که آمریکا بین ۲۵۰ تا۳۰۰٪ یعنی دو و نیم تا سه برابر بیش از دیگر کشورهای عضو آن سازمان صرف هزینه های درمانی می کند. به رغم این هزینه، آمریکا از نظر متوسط طول عمر یا امید به زندگی در بین ۳۶ کشور پیشرفته عضو سازمان، مقام بیست و ششم را دارد.
XS
SM
MD
LG