لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۱:۵۸

جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا دستمایه رقابت‌های انتخاباتی آمریکا


دونالد ترامپ (چپ) از جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا استقبال کرده، اما هیلاری کلینتون آن را برای اقتصاد آمریکا ناگوار دانست.
دونالد ترامپ (چپ) از جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا استقبال کرده، اما هیلاری کلینتون آن را برای اقتصاد آمریکا ناگوار دانست.

تصمیم هفته گذشته مردم بریتانیا مبنی بر خروج از اتحادیه اروپا در رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا نیز بازتاب داشته است و هریک از دو نامزد دموکرات و جمهوریخواه واکنش‌هایی در راستای بهره جویی از این همه پرسی نشان داده‌اند.

دونالد ترامپ نامزد احتمالی حزب جمهوریخواه که در طول کارزار انتخاباتی خود همواره مروج سیاست‌های حمایتی و انزواگریی بوده است، از تصمیم اخیر مردم بریتانیا مبنی بر خروج نزدیکترین متحد واشنگتن از اتحادیه اروپا استقبال کرده است.

او گفت "مردم می خواهند که کنترل کشورشان را دوباره در دست بگیرند. می‌خواهند احساس استقلال کنند ... من واقعا این نتیجه و آنچه در آمریکا در حال رخ داده است را به عنوان دو مساله موازی می‌بینم. مردم خواهان برقراری مرز هستند."

اما هیلاری کلینتون، نامزدی احتمالی حزب دموکرت، خروج لندن از بلوک سیاسی-اقتصادی اروپا را امری ناگوار بر اقتصاد ایالات متحده دانست و وعده داد که در صورت ورود به کاخ سفید، همکاری‌های دو کشور تقویت شود.

او گفت "هیچ کس نباید نسبت به تعهد آمریکا به اروپا دچار سردرگمی شود. نه آن حاکم مستبد در کرملین، و نه این نامزد انتخابات در زمین گلف در اسکاتلند. مردم باید کاملا این مساله را درک کنند که بریتانیا و ایالات متحده دو کشور کاملا جدا گانه ای در زمینه های اقتصادی، سیاسی، بافت مردمشان هستند. اما با این همه تفاوت، منافع و ارزش‌های مشترکی دارد."

با این حال جمهوریخواهان، بر این باور هستند که اعتراض به وضع موجود، مانند آنچه منجر به این تصمیم گیری مردم بریتانیا شد، در بین شهروندان آمریکایی وجود دارد.

میچ مک کانول رهبر اکثریت جمهوریخواه در سنا، گفت "تصمیم مردم بریتانیا، بر اساس آنچه من در رسانه ها خواندم بر این امر استوار بوده که از اداره کشورشان توسط گروهی بوروکرات در بروکسل، خسته شده بودند. رگه های بسیاری از این مساله در کشور ما دیده می شود، زیرا مقررات دست و پاگیری که از سوی رییس جمهوری ارائه می شود، رشد و توسعه کشور را با مشکل مواجه می کند."

طی روزهای اخیر، نتایج دو نظرسنجی، نشان می دهد که محبوبیت هیلاری کلینتون از دونالد ترامپ بیشتر است و این فاصله در روزهای اخیر بیشتر هم شده است.

دموکرات‌ها در عین حال اذعان دارند که سرخوردگی در بین مردم کشور از وضعیت موجود دیده می شود.

تام پرز، وزیر حمل و نقل آمریکا و یکی از کسانی که شانس ورود به کاخ سفید به عنوان معاون خانم کلینتون را دارد، می گوید که مردم تناقضات بین دو نامزد را درک می کنند.

وی گفت "تفاوت‌های فاحشی در زمینه های سرشت، داوری و ارزش گذاری بین هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ وجود دارد؛ و این تفاوت‌ها طی هفته گذشته آشکارتر شده است."

دولت باراک اوباما، که با کنگره جمهوریخواه بر سر مسائل اقتصادی درگیر است، سعی دارد که تاثیرات اقتصادی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بر اقتصاد آمریکا را، آن هم در فصل انتخابات، به حداقل برساند.

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG