لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۱

اوباما: استعفای مبارک نخستین گام بسوی دگرگونی است


اوباما: استعفای مبارک نخستین گام بسوی دگرگونی است
اوباما: استعفای مبارک نخستین گام بسوی دگرگونی است

باراک اوباما رییس جمهوری امریکا می گوید حسنی مبارک با کناره گیری از ریاست جمهوری به « عطش مردم مصر برای تغییر» پاسخ داد، اما یاد آور شد که این اقدام فقط آغازی برای دگرگونی کشور است.

پرزیدنت اوباما روز جمعه در کاخ سفید، چند ساعت پس از آن که عمر سلیمان معاون رییس جمهوری مصر اعلام کرد مبارک استعفا داده و قدرت خود را به ارتش تفویض کرده است، گفت « روزهای دشواری در پیش خواهد بود» اما اظهار داشت او یقین دارد که مصر می تواند ، به گونه ای مسالمت آمیز و در یک روحیه وحدت که اعتراضات هفته های گذشته را تعریف کرده است، برای پرسش هایی که بی جواب مانده اپاسخ هایی پیدا کند.

آقای اوباما گفت مردم مصر با استفاده از عدم خشونت برای خم کردن « کمان تاریخ بسوی عدالت»، به ما الهام داده اند.

او از ارتش مصر خواست یک دگرگونی معتبر را مسلم سازد – از حقوق مردم حفاظت کند، قوانین فوق العاده را لغو کند، به بازنگری در قانون اساسی بپردازد و مسیر روسنی بسوی برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در پیش گیرد. او گفت انتقال باید تمام مردم مصر را فرا بگیرد.

رییس جمهوری امریکا همچنین گفت ایالات متحده همچنان دوست و شریک مصر باقی خواهد ماند ، و آماده است هر کمکی را که برای تعقیب یک دگرگونی معتبر بسوی دمکراسی لازم باشد فراهم آورد.

پیشتر، جو بایدن معاون رییس جمهوری امریکا ، استعفای حسنی مبارک را « لحظه مهمی » در تاریخ نامید.

او روز جمعه در ایالات کنتاکی گفت امریکا از آغار بحران سیاسی در مصر گفت که مصریان باید در باره آینده کشورشان تصمیم بگیرند.

بایدن گفت امریکا در جریان قیام بر یک سلسله اصول پای بند ماند، از جمله این که خشونت علیه تظاهر کنندگان « قابل قبول نیست» و خواهان احترام به حقوق مردم مصر شد.

معاون رییس جمهوری امریکا گفت ایالات متحده همچنبن تشویق کرد که انتقال سیاسی در مصر یک «تغییر برگشت ناپذیر» و مسیری فراگیر بسوی دمکراسی باشد.

بایدن افزود دمکرات ها و جمهوریخواهان در باره این مساله عموما با یک صدا سخن گفته اند و این وحدت در روزهای« حساس » آینده حتی مهمتر خواهد بود.

قانون گذاران امریکا نیز از استعفای مبارک استقبال کردند. هری رید رهبر اکثریت سنا کفت از این که آقای مبارک صدای مردم مصر را شنید خوشنود است. جان مک کین سناتور جمهوریخواه تصمیم مبارک را ستود، و گفت تاریخ نشان خواهد داد که آخرین عمل رهبر مصر ، به سود کشورش بود.

کاخ سفید گفت باراک در جلسه ای در دفتر کارش از تصمیم آقای مبارک به کناره گیری آگاه شد. و دقایقی وقایعی را که در قاهره می گذشت از تلویزیون تماشا کرد.

دولت اوباما بارها گفته است یک انتقال منظم قدرت را که به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه در مصر منجر شود انتظار می کشد.

XS
SM
MD
LG