لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۸

هند: تظاهرات اعتراضی در سالروز فاجعه يونيون کاربايد


روز دوشنبه ۱۳ آذر مصادف بود با بيست و هشتمين سالروز فاجعه نشت گاز سمی دفع آفات در کارخانه آمريکايی «يونيون کاربايد» در شهر بوپال هند. در اين حادثه که يکی از بزرگترين فجايع صنعتی در تاريخ جهان به شمار می رود، حدود سه هزار و پانصد نفر از کارکنان کارخانه جان خود را از دست دادند.

شهر بوپال هند، روز دوشنبه به مناسبت بيست و هشتمين سالروز حادثه نشت گاز سمی در کارخانه آمريکايی يونيون کاربايد، شاهد تظاهرات صدها نفر از فعالان سياسی، قربانيان و بازماندگان اين فاجعه در اعتراض به عدم واکنش دولت بود.

قربانيان که اکثر آنها زن بودند، از شيوراج سيک چوهان، سر وزير ايالت ماديا پرداش خواستند شخصاً در پيگيری اين پرونده دخالت کند.

تظاهرکنندگان با پرچم يک تشکل فمينيستی مدافع قربانيان اين حادثه به طرف محل سکونت چوهان راهپيمايی کردند و در اعتراض به عمل نکردن وی به وعده هايش قصد حمله به منزل او را داشتند که توسط نيروهای پليس متوقف شدند.

عبدالجبار رهبر اين تشکل در تمام طول اعتراضات در صف مقدم راهپيمايی حضور داشت و در مصاحبه با خبرنگاران از آقای چوهان به خاطر کمک نکردن به بازماندگان انتقاد کرد.

در سحرگاه روز سوم ماه دسامبر سال ۱۹۸۴، بر اثر سهل انگاری مسئولان کارخانه آمريکايی توليد سموم ضد آفات يونيون کاربايد و نشت حدود ۴۰ تن گاز کشنده متيل در فضا، حدود ۳۵۰۰ نفر از کارگران و کارکنان کارخانه جان باختند.

براساس آمار موجود، با وزش باد و در اثر پراکنده شدن اين گاز در فضا حدود ۵۰۰ هزار نفر از ساکنان محلی مسموم شدند، و بازماندگان در حال حاضر از عوارض مختلفی از جمله سرطان، نابينايی، و اختلالات تنفسی رنج می برند.

فعالان حقوق بشر، شمار قربانيان اين حادثه پس از نشت گاز و سال های بعد از آن را ۲۵ هزار نفر اعلام کرده اند.
XS
SM
MD
LG