لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۳۸

برنامه سازمان ملل در مورد بهداشت و سلامت زنان و کودکان در کشورهای فقیر


برنامه سازمان ملل متحد : بهبود بهداشت و سلامت زنان و کودکان در کشورهای فقیر
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00

بیش از ۳۰۰ دولت، بنیاد و سازمان جهانی به یک برنامه سازمان ملل متحد پیوسته اند تا بهداشت و سلامت میلیون ها زن و کودک فقیر در جهان بهبود یابد. گزارشی که از فعالیت های برنامه «هر زن، هر کودک » منتشر شده، نشان می دهدکه به دلیل این تلاش همگانی مرگ و میر کودکان و زنان در کشورهایی که از این خدمات استفاده می کنند، کاهش یافته است.

به گزارش جورج پوتیک گزارشگر صدای آمریکا، برنامه «هر زن هر کودک» در سال ۲۰۱۰ میلادی توسط بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد با هدف بهبود سلامت و بهداشت زنان و کودکان در کشورهای در حال توسعه پایه گذاری شد.

بان کی مون به هنگام راه اندازی این نهاد گفت تاسیس آن‌ را از «رنج های نالازمی» که در سفرهایش مشاهده کرده، الهام گرفته است،

در سایه تدبیرهایی چون مراقبت های پیش از زایمان، و گسترش بیشتر استفاده از واکسن و مرطوب کردن دهان به هنگام اسهال، زنان و کودکان در ۴۹ کشور به زندگی سالم تری دست یافته اند.

به گفته نانا کوئو مدیر ارشد برنامه «هر زن هر کودک» فعالیت برای کاهش مرگ نوزادان، بهبود سلامت نوجوانان، کنترل جمعیت، و در دسترس قرار دادن دارو و خدمات بهداشتی در ۴۹ کشور فقیر جهان به بهبود وضعیت بهداشت و سلامت در این کشورها منجر شده است.

از سال ۲۰۱۰ میلادی، زندگی دو میلیون و ۴صد هزار زن و کودک شامل ۱۲۰ هزار زن، ۶۵۰ هزار نوزاد، و یک میلیون و ۶۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال بهبود یافته است. به گفته نانا کوئو «این رقم ۴۰ درصد میزانی است که در برنامه هدف های توسعه هزاره تا سال ۲۰۱۵ پیش بینی شده است».

اما همین رقم دلگرم کننده، که به گفته خانم کوئو «تاریخی» است، مرهون حمایت های گسترده مالی و سیاسی بیش از ۳۰۰ شریک این برنامه است که وی می گوید این برنامه را با سرعتی بی سابقه به رشدی جهانی رسانده است.

سازمان ملل متحد، کشورهای ثروتمند و فقیر، سازمان‌های تجاری و اعضای جامعه مدنی پرداخت۶۰ میلیارد دلار را برای بهبود سلامت زنان و کودکان در این کشورها تعهد کرده اند.

خانم کوئو می‌گوید بسیاری از مرگ و میرهای ناشی از زایمان با شیوه های ساده و ارزان قابل جلوگیری است.

«امروز ما شاهد سریع ترین کاهش در مرگ و میر مادران و کودکان هستیم . هر سال تقریبا ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار کودک کمتر می میرند و از سال ۱۹۹۰ تاکنون مرگ مادران به هنگام زایمان به نصف کاهش یافته.»

اما گزارشی که این نهاد سازمان ملل منتشر کرده می گوید هنوز اقدام های بیشتری باید انجام شود. یکی از دست اندرکاران سازمان غیرانتفاعی «مارچ آو دایمز» که برای جلب کمک به منظور نجات جان کودکان و مادران راه اندازی شده، می گوید در سال های اخیر: «فواید پیش گیری از بیماری ها برای نوجوانان، مادران، نوزادان و کودکان در محاق غفلت افتاده است».

او درعین قدردانی از تلاش‌های بان کی مون و برنامه هرمادر هرکودک، خواستار «توجهی دوباره به مادران» شد.

کریستوفر هاوسون، متخصص بیماری های مسری و معاون برنامه های جهانی سازمان غیرانتفاعی «مارچ آو دایمز» در ایمیلی که به صدای آمریکا نوشته آورده است «سلامت مادران نه تنها در هنگام زایمان بلکه در تمام مدت بارداری امری اساسی برای تضمین زایمانی بی خطر و نوزادی سالم است».

او می گوید برنامه «مارچ آو دایمز» در عین حال، فراخوانی است برای سرعت بخشیدن به ایجاد برنامه هایی که برای بهبود سلامت زنان جوان و نوجوان پیش از حاملگی باید اجرا شود.

XS
SM
MD
LG