لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۹

سازمان ملل خواستار اقدام جهان علیه کره شمالی شد


مایکل کربی (نفر دوم از سمت چپ) رئیس کمیسیون تحقیق درباره حقوق بشر در کره، روز هفدهم مارس در ژنو گزارش خود را ارائه کرد.
مایکل کربی (نفر دوم از سمت چپ) رئیس کمیسیون تحقیق درباره حقوق بشر در کره، روز هفدهم مارس در ژنو گزارش خود را ارائه کرد.

بازرسان سازمان ملل متحد از جامعه بین المللی خواسته اند تا بی درنگ دست به کار شوند و جلوی آنچه که «خصومت غیرقابل وصف دولت کره شمالی علیه شهروندان آن کشور می خواند» را بگیرند.

مایکل کربی، رئیس کمیسیون تحقیق شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز دوشنبه از جامعه بین المللی برای بی تفاوتی در برابر گزارش های وحشتناک ولی معتبر از مظالمی که بر مردم کره شمالی می رود، انتقاد کرد.

آقای کربی کره شمالی را متهم کرد که در مورد مردم کشورش جنایات غیرقابل توصیفی مرتکب شده که با رفتار نازی های آلمان قابل مقایسه است. وی گفت دنیا بیش از این نمی تواند بی توجه بماند و در برابر جنایات هولناکی که پیونگ یانگ بدون حساب پس دادن علیه مردمش مرتکب می شود، دست روی دست بگذارد:

«شدت، میزان، مدت زمان و ماهیت جنایات هولناکی که دولت کره علیه مردمش انجام داده دولت توتالیتری را نشان می دهد که در دنیای معاصر نمونه ندارد. نسل ما باید علیه جنایاتی که علیه بشریت در کره شمالی اتفاق می افتد به سرعت و دستجمعی دست به کار شود. دنیا به مدارکی که در این باره وجود دارد مدت درازی بیش توجهی کرده. امروز دیگر بهانه ای وجود ندارد چون همه ما از این جنایت ها باخبریم.»

پیونگ یانگ همچون گذشته از همکاری با کمیسون سه نفره سازمان ملل خودداری کرد، و آنها ناگزیر به مصاحبه با بازماندگان و شاهدان شکنجه های دولت کره در خارج از کشور بسنده کردند.

گزارش کمیسیون تحقیق شورای حقوق بشر سازمان ملل که ماه گذشته منتشر شد، شهادت صدها نفر را دربرمی گیرد که از کشتن، به بردگی کشاندن، شکنجه، حبس، تجاوز، سقط جنین اجباری و دیگر انواع خشونت جنسی حرف زده اند. گزارش همچنین توصیه کرده است که دولت کره شمالی به دیوان بین المللی کیفری ارجاع شود.

سو سه پیونگ نماینده کره شمالی در سازمان ملل این گزارش را محکوم کرد و گفت دولت وی مشروعیت کمیسیون را به رسمیت نمی شناسد:

«گزارش کمیسیون تحقیق شورای حقوق بشر سازمان ملل حاوی «به اصطلاح شهادت» های ساختگی است که به نام گواهی دادن افرادی که به خارج از کره شمالی گریخته اند، و با هویت های نامعلوم منتشر شده. این شهادت ها از افرادی گرفته شده که پس از ارتکاب جرم از جمهوری دموکراتیک خلق کره گریخته اند. این گزارش صرفاً سندی گمراه کننده است که نمی تواند هیچ کسی را قانع کند.»

آقای سو افزود نظام سوسیالیستی کره شمالی قانوناً و در عمل ضامن حقوق بشر و آزادی های اساسی همه اتباع کشور است.

دولت چین هم بی طرفی و قابل باور بودن اطلاعات کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل را زیر سوآل برده است. نماینده چین در سازمان ملل به شورای حقوق بشر گفت اتباع کره شمالی که به چین می روند مهاجران اقتصادی اند، نه پناهندگانی که نیاز به تأمین امنیت دارند.
XS
SM
MD
LG