لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۳۴

گزارش: افراطيون اسلامی در يکی از دانشگاه های لندن فعاليت دارند


گزارش: افراطيون اسلامی در يکی از دانشگاه های لندن فعاليت دارند
گزارش: افراطيون اسلامی در يکی از دانشگاه های لندن فعاليت دارند

تحقيقات يک گروه تحليلگر امنيتی نشان ميدهد افراطيون اسلامی در يکی از دانشگاه های لندن فعاليت دارند.

سال گذشته عمر فاروق عبد المطلب اهل نيجريه به اتهام تلاش برای منفجر ساختن يک هواپيمای مسافربری در روز کريسمس به مقصد ديترويت، دستگير شد. از آن پس مقامات بريتانيايی فعاليت های دانشجويان در دانشگاه های کشور را زير نظر گرفته اند.

گفتنی است عمر فاروق سه سال در يکی از دانشگاه های لندن سرگرم تحصيل بوده و حتی به عنوان مسؤل انجمن اسلامی دانشگاه انجام وظيفه کرده بود.

دانشگاه شهر لندن يکی از ممتاز ترين دانشگاه های پايتخت انگلستان محسوب ميشود و هر سال شمار زيادی از دانشجويان خارجی را جذب می کند. اما دست اندرکاران يک پژوهش تازه مدعی هستند که انجمن مسلمانان سُنی دانشگاه با تفسير و برداشت های افراطی از اسلام تلاش دارد دانشجويان مسلمان دانشگاه را به افراطگرايی، متمايل کند.

در بخشی از اين پژوهش که از خطبه های نماز جمعه ضبط شده است نام صالح پاتل، مسئول انجمن اسلامی دانشگاه لندن، ذکر شده است. او می گويد: «به ما می گويند که حکومت اسلامی دستور قطع دست دزدان را صادر کرده است.» و پاسخ می دهد که «بايد بگويم بله! اسلام همچنين دستور سنگسار مرتکبين به زنا را هم داده است.». اضافه می کند که «به ما ميگويند اسلام دستور قتل مرتد ها را صادر کرده و ما می گوييم بله!»

لوسی جيمز، از بنياد کوئيليوم، که سرپرستی اين پژوهش را بر عهده داشته است می گويد برخی از اعضای انجمن اسلامی خشونت را ترويج می کنند. آقای جيمز می گويد: «برخی از آموزشهای اين افراطيون جنبه های خشونت آميز اسلام را ترويج می کند. مثلا ميگويند کسانی که روزی ۵ بار نماز نمی خوانند بايد کشته شوند و موعظه گرانی را به دانشگاه دعوت می کنند که عقيده دارند بايد همجنس گرايان را از بالای کوه به پائين پرتاب کرد. اين آموزشها ترکيب تحريک آميزی از وهابيگری و اسلام سياسی است.»

تحقيقات بنياد کوئيليوم به تارنمای انجمن اسلامی دانشگاه لندن اشاره ای کرده است که در آن تصاوير تحريک آميزی از حملات لفظی اين انجمن به شيعيان ديده ميشود.

در همين حال دانشگاه شهر لندن در باره دوران تحصيلی عبدالمطلب در اين دانشگاه تحقيقات مستقلی انجام داده است.

پروفسورآنتونی فينکلشتاين ميگويد مدارک نشان ميدهد عبدالمطلب در دوران تحصيلاتش در اينجا دارای ديدگاه های افراطی نبوده است. پرفسور فينکلشتاين اضافه می کند: «آدم ها می گويند او يک فرد عادی بود. او دانشجويی پرکار بود که تحصيلاتش را با موفقيت به پايان برد.»

پروفسور فينکلشتاين ميگويد بايد ميان تضمين آزادی بيان و دور نگه داشتن اين گونه افراطيون از محيط دانشگاه تعادل ايجاد کرد و اضافه می کند که «دانشجويان ما مردان و زنانی باهوشی هستند و اغلب در شرايط شکننده ای قرار دارند که بايد از تغييرات عمده عبور کنند. برای همين هم بطور بالقوه هدف افراد بدخواه قرار ميگيرند.»

مسئولان دانشگاه می گويند آنها نمی توانند و نبايد يکايک دانشجويان را تمام وقت زير نظر داشته باشند. اما آنها در هر حال در خطوط مقدم نبردی هستند که تلاش دارند از گسترش نظريات افراطی در جامعه، جلوگيری کنند.

XS
SM
MD
LG