لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۵۰

ترکیه اظهارات وزیر امور خارجه اسرائیل درباره «کاهش ممنوعیت‌های تجاری» را رد کرد


دیدار رجب طیب اردوغآن، رئیس جمهوری ترکیه، در کنار اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، در استانبول. شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
دیدار رجب طیب اردوغآن، رئیس جمهوری ترکیه، در کنار اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، در استانبول. شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

عمر بولات، وزیر بازرگانی ترکیه، روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت گفت «ادعاهای» اسرائیل درباره کاهش ممنوعیت تجاری ترکیه با این کشور «کاملا ساختگی است و ربطی با واقعیت ندارد.»

آقای بولات در حساب رسمی خود در رسانه اجتماعی ایکس ضمن اعلام این خبر افزود ممنوعیت مزبور تا زمان تحقق آتش‌بس دائمی در غزه و تضمین جریان کمک‌های بشردوستانه به آن ادامه خواهد یافت.

در همین ارتباط، خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع در وزارت بازرگانی ترکیه گزارش داد که کاهش ممنوعیت‌های تجاری با اسرائیل «غیرممکن» است و شرکت‌ها سه ماه فرصت دارند تا سفارش‌های موجود را از طریق کشورهای ثالث انجام دهند.

این در حالی است که یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، روز پنجشنبه گفته بود که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، با عقب‌نشینی از موضع پیشین خود بسیاری از ممنوعیت‌های تجاری وضع‌شده علیه اسرائیل را ملغی کرده است.

هفته گذشته و همزمان با تداوم جنگ اسرائیل علیه حماس، ترکیه از توقف روابط تجاری خود با اسرائیل خبر داد.

یسرائیل کاتز در واکنش به این تصمیم ترکیه، در شبکه اجتماعی ایکس نوشته بود: «این نحوه رفتار یک دیکتاتور است که منافع مردم و بازرگانان ترکیه ... و توافق‌های تجاری بین‌المللی را نادیده می‌گیرد.»

کاتز گفته بود که او به وزارتخانه متبوعش دستور داده است با تمرکز بر تولید داخلی و واردات از کشورهای دیگر به دنبال جایگزین کردن تجارت با ترکیه باشند.

به گفته عباس ولی، استاد علوم سیاسی، ترکیه تحت رهبری اردوغان همانند جمهوری اسلامی، حماس را بر تشکیلات خودگردان فلسطینی ارجح می‌داند.

حجم تجارت اسرائیل و ترکیه در سال میلادی ۲۰۲۳ به ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار رسید.

روز سه‌شنبه هفته گذشته پلیس اسرائيل یک شهروند ترکیه را که به یک مامور پلیس در اورشلیم حمله کرده و او را با چاقو زده بود، به ضرب گلوله از پا در آورد.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ نفر و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلام‌گرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران و بازگرداندن گروگان‌ها آغاز کرد.

مقامات حماس از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر چندین بار تاکید کرده‌اند در صورتی که بتوانند مشابه این حمله را باز هم انجام خواهند داد.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

XS
SM
MD
LG