لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۴۸

حضور روسیه، ایران و ترکیه در مذاکرات سوریه بدون آمریکا


مقالهای از بن هوبرد و دیوید سنگر در نیویورک تایمز

در مذاکرات مسکو نه جان کری وزیر خارجه آمریکا دعوت شده بود، و نه با سازمان ملل متحد مشورتی صورت گرفت.

با پیشرفت چشمگیر نیروهای طرفدار دولت در سوریه، تشکیل یک صف بندی جدید و غیبت قدرت های غربی تقریبا ادامه حکومت بشار اسد بر سوریه تحت هر توافقی قطعی به نظر می رسد. پرزیدنت اوباما پنج سال پیش اعلام کرد که اسد مشروعیت خود را از دست داده و باید از قدرت کنار برود.

بی میل اوباما به پیگیری جدی تر این خواسته در حالی که جنگ در سوریه شدت می گرفت برای دولت بعدی آمریکا اهرم های اندکی را در یک بحران ژئوپولیتیک باقی گذاشته است.

دونالد ترامپ وعده داده که با کمک مالی کشورهای منطقه خلیج فارس مناطق امنی در سوریه ایجاد کند اما نگفته است چه نیروهایی امنیت این مناطق را در زمین و هوا تامین خواهند کرد.

با تخلیه حلب و روند مذاکرات سیاسی شاید تا زمان مراسم سوگند ترامپ در یک ماه آینده تشکیل چنین مناطق امنی دیگر محلی از اعراب نداشته باشد.

مسکو می گوید مذاکرات با آنکارا بر سر تخلیه حلب را به گفتگوهای بی نتیجه با آمریکا ترجیح می دهد.

وزارت خارجه آمریکا تاکید دارد جان کری در تماس تلفنی با همتایان روس و ترک خود نسبت به نتیجه بخش بودن تلاش های جدید ابراز بدبینی کرده است.

عدم تمایل اوباما در به چالش کشیدن بشار اسد با وجود برنامه های پنهانی تجهیز شورشیان، مخالفان اسد و عربستان سعودی را خشمگین کرده است.

آمریکا در واکنش به قدرت گرفتن داعش اولویت خود را از سقوط دولت اسد به سرکوب نیروهای داعش با کمک نیروهای کرد تغییر داده است. سیاستی که خشم ترکیه را به همراه داشت.

دونالد ترامپ گفته است در مبارزه با داعش با روسیه همکاری خواهد کرد.

حضور ایران در مذاکرات مسکو اهمیت بسیاری دارد. فشار شبه نظامیان شیعه وفادار به ایران باعث شد که روسیه و ترکیه توافق اولیه برای تخلیه حلب را به دو روستای شیعه نشین دیگر در استان ادلب تعمیم بدهند.

* برگردان فارسی این مقاله ها تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG