لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۲۸

سازمان ملل با بیماری فلج اطفال درخاورمیانه مبارزه می کند


طرح مبارزه با فلج اطفال
طرح مبارزه با فلج اطفال
اجرای گسترده ترین طرح مبارزه با بیماری فلج اطفال در خاورمیانه، که ویروس آن ازسوریه به سایر کشورهای منطقه سرایت می کند، دردست انجام است.

دراواسط ماه اکتبر، ۲۲ مورد از این بیماری درشمال سوریه گزارش شد.تاکنون۱۰ کودک فلج شده اند. به گزارش نهاد های تخصصی سازمان ملل متحد، صدها هزار کودک درسراسر خاورمیانه در معرض خطر ابتلاء به این بیماری قرار دارند.

سازمان بهداشت جهانی و صندوق کودک سازمان ملل متحد، با همکاری یکدیگر می کوشند ظرف ۶ ماه بیش از۲۰ میلیون کودک را در۷ کشور در برابر این بیماری مصون سازند.

سخنگوی برنامۀ ریشه کنی فلج اطفال در سازمان بهداشت جهانی می گوید، ویروس فلج اطفال مدتی است که در مصر، اسرائیل، غزّه و ساحل غربی دیده می شود، ولی شیوع آن درسوریه پس از آن که به مدت ۱۴ سال این بیماری در آنجا ریشه کن شده بود، لزوم واکنشی اضطراری را محرز ساخت.

تاکنون ۶۵۰هزار کودک درسوریه در جریان مصون سازی وسیع درخاورمیانه مایه کوبی شده اند.

گزارش های چند روز اخیر سازمان بهداشت جهانی حاکیست تقریباً ۱۹ هزار کودک زیر ۵ سال در ارودگاه زعتری در اردن مایه کوبی شده اند و قرار است ۵/۳ میلیون کودک در برابر فلج، سرخک و سرخجۀ آلمانی واکسینه شوند. همین گزارش حاکی ست، تاکنون کودکان غرب عراق مایه کوبی شده اند و برنامۀ تلقیح درمنطقۀ کردستان به زودی آغاز می شود. لبنان، ترکیه و مصر مقصدهای بعدی انجام تلقیح درهمین ماه اند.

ویروس فلج اطفال درشرایط غیربهداشتی، از مدفوع به دهان کودک انتقال می یابد و به فلج شدن یا مرگ طفل منتهی می شود.

رسانه ها گزارش کرده اند ویروس فلج اطفال را ستیزه جوهای پاکستانی به سوریه برده اند ولی سخنگوی سازمان بهداشت جهانی چنین سرایتی را غیرمحتمل می داند.

پاکستان، نیجریه وافغانستان همچنان سه کشوری هستند که ویروس فلج در آنها بومی است.

سازمان بهداشت جهانی مبارزه با فلج اطفال را در سال ۱۹۸۸ میلادی شروع کرد و تاکنون میزان ابتلا به این بیماری را درجهان تا ۹۹ درصد کاهش داده است.
XS
SM
MD
LG