لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۷

زنی که رومن پولانسکی به جرم تجاوز به اومجرم شناخته شده است از آزادی این کارگردان ابرازرضایت کرد


زنی که رومن پولانسکی به جرم تجاوز به اومجرم شناخته شده است از آزادی این کارگردان ابرازرضایت کرد
زنی که رومن پولانسکی به جرم تجاوز به اومجرم شناخته شده است از آزادی این کارگردان ابرازرضایت کرد

زنی که رومن پولانسکی به خاطر ایجاد ارتباط جنسی با او درسنین غیرقانونی در سال ١٩٧٧ در دادگاهی در لس آنجلس محکوم شده است از خبرآزادی و عدم استرداد این کارگردان به ایالات متحده آمریکا ابراز رضایت کرد.

سامانتا گیمر، که امروز چهل و چند سال دارد و مادر سه فرزند است، در طول ماه های گذشته بارها خواستار عدم تعقیب قانونی «رومن پولانسکی» توسط دستگاه قضایی کالیفرنیا شده است. کشورسوییس پس از مدت ها کشمکش نهایتا روز دوشنبه درخواست دولت آمریکا در رابطه با استرداد پولانسکی به این کشور را رد کرد وپس ٩ ماه ها حبس خانگی او را آزاد ساخت.

سامانتا گیمر به خبرنگاررادیویی درفرانسه گفت:«من از این تصمیم دولت سوییس راضی هستم و امیدوارم که دادستان نیز این پرونده را مختومه اعلام کرده وبه این مسئله برای همیشه پایان بخشد.»

رومن پولانسکی دردادگاهی درلس آنجلس هنگام محاکمه اقرار کرده بود که «گیمر» ١٣ ساله را پس از خوراندن شامپاین ومواد مخدر به او مورد تجاوز جنسی قرارداده است.

پولانسکی درسال ١٩٧٨ پیش از آنکه جرم این جنایت در دادگاه نهایی اعلام شود از ایالات متحده آمریکا فرار کرد و به اروپا بازگشت. پولانسکی در آن زمان مدعی شد که می ترسیده است دادگاه از وعده مشروطی که درمقابل اعتراف به گناه به او داده بود رویگردان شود و علیرغم قولی که به او داده شده بود، مدت ٤٢ روزی که پولانسکی درزندانی در کالیفرنیا تحت مراقبت های روانی گذرانده بود را برای جرم او کافی ندانند.

امانوئل سیگنر، بازیگر و همسر فرانسوی رومن پولانسکی دریک گفتگو با روزنامه «لیبراسیون» گفت که تصمیم دولت «سوئیس» یک خبربسیار خوشحال کننده همراه با آسودگی خاطربرای آن ها بوده است:«این پایان یک کابوس وحشتناک برای ما وبیش از هرچیز برای دو فرزند ما بوده است. من انتظاری جز این تصمیم عادلانه از سوی دولت سوئیس نداشتم. امروز مقامات سوئیسی بالاخره بی عدالتی که در این قضیه وجود دارد را درک کردند.»

فرانسه کشوری که پولانسکی از مدت ها پیش در آن زندگی کرده است از تصمیم دولت سوئیس دررابطه با آزاد ساختن این کارگردان فیلم های معروفی چون«بچه رزماری»، «شهرچینی» و فیلم برنده اسکار«پیانیست» به شدت استقبال کرده است.

محل اقامت رومن پولانسکی پس از آزادی فاش نشده است و روز سه شنبه وکلای مدافع فرانسوی او پاسخی به خبرنگارانی که می پرسیدند آیا این کارگردان از ویلای خود در «گستاد» به فرانسه بازخواهد گشت یا نه نداده اند.رومن پولانسکی از ماه دسامبر گذشته تا کنون در این ویلا در سوئیس در حبس خانگی بوده است.

بنا برگزارش روزنامه واشنگتن پست، تصمیم وزارت دادگستری سوئیس در آزاد ساختن رومن پولانسکی به این معنی است که او اکنون می تواند آزادانه به فرانسه و سوئیس ، کشورهایی که او از مزایای تبعیت آن ها برخوردار است سفر کند. او می تواند به لهستان و هرکشوردیگری که معاهده استرداد مجرمین با ایالات متحده آمریکا را ندارد نیز سفرکند.

برخی از کارشناسان معتقدند عدم قبول درخواست استرداد رومن پولانسکی به لس آنجلس توسط دادگستری سوئیس باعث خواهد شد تا هرکشور دیگری حتی آن هایی که با ایالات متحده آمریکا پیمان استرداد دارند پیش از دستگیری پولانسکی پیامدهای این کار را به دقت درنظربگیرند.

دلیل اصلی که باعث شد دولت سوئیس از استرداد پولانسکی به آمریکا خودداری کند نوع برخوردی بوده است که مقامات قانونی شهر لس آنجلس درسال ١٩٧٧ با این کارگردان داشته اند. در آن زمان وهنگامی که رومن پولانسکی به انجام عمل جنسی با این دختر ١٣ ساله اعتراف کرد مجبور شد که به مدت ٤٢ روز در زندان به سر ببرد اما هرگز مشخص نشد که این مدت زندان مجازات او را تکمیل خواهد کرد یانه؟ پولانسکی هنگامی ایالات متحده را ترک کرد که رئیس دادگاه خواهان مدت حبس بیشتری برای او شده بود.

کارشناسان معتقدند که این مسائل و چند مسئله دیگر باعث شد که مقامات سوئیسی از استرداد پولانسکی به لس آنجلس خودداری کنند اما همین مسائل مهم ازنظرسوئیسی ها چنانچه آمریکایی ها خواهان استرداد او شوند می تواند به راحتی درکشورهای دیگر نادیده گرفته شود.

رابرت وایزبرگ، استاد دانشکده حقوق دانشگاه استنفورد کالیفرنیا می گوید:«به خاطر ناهمگونی هایی که درپرونده رومن پولانسکی از روز اول وجود داشته است ، دولت سوئیس ظاهرا به این نتیجه رسیده است که حاضرنیست فردی را به درون یک مرداب و یک «باتلاق قانونی» پس بفرستد!» وایزبرگ می گوید به خاطر همین تناقض ها در این پرونده از همان روز اول مشخص بود که استرداد حداقل از طرف کشور سوئیس انجام نخواهد گرفت.

«استن گلدمن» استاد دانشکده حقوق «لایولا»دراین مورد با پروفسور وایزبرگ موافق است و می گوید ایالات متحده بایستی مسائلی را که در رابطه با پرونده پولانسکی در دادگستری لس آنجلس موجود است به دقت بررسی کند و تا این عمل انجام نشده است باید از تعقیب رومن پولانسکی در آینده دست بردارد:«چیزی که دولت سوئیس به ما می گوید این است که دست نگهدارید آیا اگر این فرد به لس آنجلس بازگردد آاو را به حبس بیشتری محکوم نخواهید کرد؟»

در فیلم مستندی که اخیرا توسط شبکه تلویزیونی «اچ بی او» HBO به نمایش درآمد، تماشاگرمتوجه می شود که مسائل پشت پرده ای در رابطه با همکاری های دادستان و قاضی دادگاه برعلیه رومن پولانسکی وجود داشته است و امروز وکلای مدافع پولانسکی خواستار آن شده اند که یک گروه واجد شرایط به طور مستقل مسائل جنبی محاکمه رومن پولانسکی درشهر لس آنجلس را به دقت بررسی کند و حقایق این ملاقات های پشت پرده را روشن سازد.

طبق آخرین خبرهای رسیده مقامات آمریکایی از تصمیم دولت سوئیس مبنی برآزادی پولانسکی و عدم استرداد او به دادگاه کالیفرنیا ابرازناخشنودی کرده اند. بنا برگفته سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ایالات متحده هم چنان به پیگیری پرونده جنایی رومن پولانسکی ادامه خواهد داد.

XS
SM
MD
LG