لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۲۸

نمایندگان بهترین فیلم های خارجی جوایز اسکار ٢٠١١ مشخص شدند


نمایندگان بهترین فیلم های خارجی جوایز اسکار ٢٠١١ مشخص شدند
نمایندگان بهترین فیلم های خارجی جوایز اسکار ٢٠١١ مشخص شدند

کشورهای اسپانیا، بلغارستان، اتریش، سوییس، هزگوین، مکزیک، جمهوری چک، فیلیپین، تایلند و ایران فیلم های منتخب خود را برای شرکت در بخش بهترین فیلم خارجی هشتاد و سومین دوره جوایز اسکارمعرفی کردند.

کشور اسپانیا با فیلم «حتی باران» درباره ماجراهای کریستوفر کلمبوس در آمریکای جنوبی در اسکار ٢٠١١ حضور خواهد یافت. این فیلم ساخته «ایسیار بویایین» فیلمساز متولد مادرید است و وقایع داستان آن در بولیوی روی می‌دهد. لوییس توساربازیگر اسپانیایی و گائل گارسیا برنال بازیگر مکزیکی دراین فیلم بازی دارند. کریستوف کلمبوس در «حتی باران» در قالب مردی ترسیم شده که بیشتر به طلا و برده‌ها علاقه دارد تا کشف سرزمین های تازه.

مکزیک از سوی آکادمی علوم و هنرهای سینمایی این کشور، فیلم «بیوتیفول» را به بخش فیلم های خارجی اسکار فرستاده است. این فیلم ساخته «الخاندرو گانزالس ایناریتو» است و «خاویرباردم» بازیگر برنده جایزه اسکار، نقش اول آن را بازی می کند.

خاویر باردم درماه مه گذشته با همین فیلم برنده جایزه بهترین بازیگر مرد از جشنواره سینمایی کن در جنوب فرانسه شد. ایناریتو تنها فیلمساز مکزیکی تباری است که تاکنون نامزد اسکار در بخش بهترین کارگردانی شده است و پیش از این برای فیلم «بابل» Babel در سال ٢٠٠٧ شانس برنده شدن در اسکار را آزمایش کرده است.

«بازی‌های شرقی» اولین ساخته کامن کالف نماینده بلغارستان در اسکار است. داستان این فیلم تنش‌های قومی وتبعیضات نژادی در بالکان را به تصویر می کشد ودرفیلم بر روی چهار شخصیت اصلی از جمله سه بلغاری و یک ترکیه ای تمرکز شده است که مورد حمله و تهاجم نژادپرستان قرار می گیرند. «بازی‌های شرقی» در سال ٢٠٠٩ در بخش دو هفته کارگردانان جشنواره کن نمایش داده شد و همان سال جایزه بزرگ جشنواره فیلم ورشو را دریافت کرد.

ایسلند با کمدی سیاه «ماما گوگو» ساخته «فریدریک تور فریدریکسون» در اسکار آینده حضور دارد. این فیلم داستان یک پیرزن مبتلا به آلزایمر است و بر مبنای زندگی مادر فریدریکسون ساخته شده است.

تاکنون پنج فیلم از ساخته های فریدریکسون از سوی ایسلند به اسکار معرفی شده است. فیلم «بچه‌های طبیعت» او سال ١٩٩٢ در بخش فیلم خارجی نامزد بود.

«سیرکوس کلمبیا» به کارگردانی دنیس تانوویچ به نمایندگی از بوسنی و هرزگوین وارد رقابت اسکار شده است. تانوویچ که در سال ٢٠٠٢ با درام «منطقه حائل، سرزمین هیچکس» درباره جنگ های داخلی در بالکان برنده اسکار شد، با فیلم جدید خود درحوزه ای آشنا قدم گذاشته است. در این فیلم «میکی مانویلوویچ» نقش یک تاجر را بازی می‌کند که پس از دودهه تبعید از آلمان بازمی‌گردد تا همسرش را با خود ببرد.

تانوویچ چهارمین فیلم خود را بر مبنای رمان «سیرکوس کلمبیا» نوشته ایویکا دیکیچ خبرنگار و مدیر تبلیغات نوشته است و این فیلم تولید مشترک بوسنی و هرزگوین، فرانسه، بریتانیا، اسلوونی، آلمان، بلژیک و صربستان است.

فیلم مستند «لاپیولینا» به کارگردانی «راینر فرایمل » و «تیسا کووی» نماینده اتریش در بخش خارجی اسکار آینده است. فیلم، ماجرای دختربچه دو ساله و سرراهی است که توسط یک کارگر سیرک که در حومه شهر رم زندگی می کند پیدا می شود. این فیلم سال گذشته در بخش دوهفته کارگردانان جشنواره سینمایی «کن» برنده جایزه سینمای اروپا شد.

«اتاق کوچک» به کارگردانی استفانی شو و ورونیک ریموند به نمایندگی از سوییس در اسکار شرکت می‌کند. این فیلم که در بخش مسابقه جشنواره لوکارنو نمایش داده شد، داستان یک پیرمرد مریض با بازی میشل بوکوئه است که به اجبار در یک آسایشگاه سالمندان بستری می‌شود وماجرای پایداری های پرستار جوانی است که وظیفه نگهداری از او را دارد.

«رز کاوازاکی» ساخته یان هربیک هم به عنوان نماینده جمهوری چک در بخش اسکار بهترین فیلم غیر انگلیسی‌زبان حضور دارد. این فیلم درباره میراث های بازمانده از رژیم کمونیستی است.

فیلیپین با یک فیلم در رده بندی درام مستند «نوی» با بازی کوکو مارتین وارد رقابت اسکار شده است. این فیلم را داندون سانتوس کارگردانی کرده و داستان آن درباره یک مرد جوان زاغه‌نشینی است که خود را به عنوان یک خبرنگار جا می‌زند تا پیشرفت‌های سناتوری که هم نام اوست - بنینو "نوی‌نوی" آکینو سوم - را که در نهایت رئیس جمهور فیلیپین ‌شد، ثبت کند.

تایلند با فیلم سینمایی «عمو بونمی که می‌تواند زندگی‌های‌ گذشته خود را به یاد بیاورد» ساخته آپیچاتپونگ ویراستاکول به اسکار می‌رود. این فیلم ماه مه پیش جایزه نخل طلای شصت و سومین جشنواره فیلم کن را دریافت کرد. این فیلم به مضامینی چون روح باوری و تناسخ پرداخته است.

فرانسه، آلمان، چین، روسیه، کانادا، ترکیه، بلژیک، اسلواکی، آفریقای جنوبی، استونی، کرواسی، ونزوئلا، تایوان، ژاپن، دانمارک، برزیل، بنگلادش، نروژ و آذربایجان از جمله کشورهایی هستند که تاکنون نمایندگان خود را برای حضور در بخش اسکار بهترین فیلم غیر انگلیسی‌زبان به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی معرفی کرده‌اند. فیلم «بدرود بغداد» به کارگردانی مهدی نادری هم نماینده ایران در این بخش است.

روز اول اکتبر آخرین فرصت برای عرضه فیلم های خارجی به اسکار است و از میان فیلم‌های واجد شرایط ابتدا ٩ فیلم به فهرست کوتاه نامزدهای بخش بهترین فیلم غیر انگلیسی‌‌زبان جوایز راه پیدا می‌کنند و در مرحله بعدی پنج نامزد نهایی انتخاب می‌شوند که اسامی آنها در ژانویه سال آینده همراه با نامزدهای دیگر بخش‌ها اعلام می‌شود.

هشتاد و سومین دوره جوایز اسکار یکشنبه ٢٧ فوریه ٢٠١١ در کداک تیا‌تر شهر لس آنجلس برگزار می‌شود.

XS
SM
MD
LG