لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۲۰

کودکان قربانیان بزرگ سل در جهان


در ۲۴ مارس، روز جهانی مبارزه با سل، اخبار کودکان مبتلا به این بیماری همچنان ناامیدکننده است.

یک تحقیق جدید می گوید سالانه یک میلیون کودک در سراسر جهان به سل مبتلا می شوند. این دو برابر تخمین سازمان بهداشت جهانی و سه برابر شمار کودکانی است که هر ساله مبتلا به سل تشخیص داده میشوند و مورد مداوا قرار می گیرند. این خبر که ۳۲ هزار کودک به انواع سل مقاوم دربرابر دارو مبتلا هستند، موجب نگرانی مضاعف است.

کارشناسان می گویند پنجره شناسایی و درمان کودکان مسلول کوچک است. برخلاف بزرگسالان حامل باکتری سل که چند سال طول می کشد تا به بیماری مبتلا شوند، روند ابتلا در کودکان حامل باکتری بسیار سریع است و ممکن است پیش از رسیدن به دکتر جان بدهند.

دکتر مرسده بکرا در دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد در بوستون می گوید بخشی از مشکل این است که تشخیص سل در کودکان بسیار مشکل است.
روش معمولی تشخیص بیماری در بزرگسالان در کودکان به آن خوبی جواب نمی دهد. این روش نمونه موکوس بیمار را برای شناسایی باکتری مورد آزمایش قرار می دهد.

اما خانم بکرا، نویسنده ارشد گزارش درباره کودکان و سل که در نشریه پزشکی «لنست» منتشر شد می گوید این آزمایش برای تمامی کودکان دقیق عمل نمی کند: «کودکان نسبت به بزرگسالان باکتری کمتری دارند و شکل ظهورشان فرق می کند.»

به گفته او باکتری سل در کودکان در ریه ها نمی ماند و به بخش های دیگر بدن مانند مغز و مغز استخوان پخش می شود.

دکتر بکرا و گروهش تخمین های جهانی و منطقه ای را بررسی کردند و دریافتند که در کل در سال ۲۰۱۰ حدود یک میلیون کودک به سل دچار شدند که تقریبا دو برابر رقم رسمی است. از این میان نیز بیش از ۳۰ هزار بیمار در مقابل دارو مقاوم بودند.

از آنجا که کودکان عموما به خاطر تماس با بزرگسالان بیمار، مبتلا می شوند، به گفته دکتر بکرا، بسیاری از موارد سل کودکان از طریق مجزا ساختن کودکان از افراد بیمار، قابل پیشگیری است.

دکتر مرسده بکرا می گوید: «هر کودک مسلول زنگ خطری است حاکی از این که سل در تمام بدن آن کودک منتقل می شود و این که کودکان مورد پیشگیری قرار نمی گیرند.»

این پزشک می گوید که بیشتر موارد سل در چین، روسیه، و هند دیده می شود اما عموما در هر جایی از جهان که بزرگسالان به سل مبتلا شوند، کودکان نیز در معرض ابتلا هستند.
XS
SM
MD
LG