لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۵۸

گزارش: پرزيدنت اوباما استراتژی ملی آمريکا را در مبارزه با بيماری ايدز تشريح کرد


پرزيدنت باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، طی يک سخنرانی ويژه در کاخ سفيد واشنگتن به استراتژی ملی آمريکا در مبارزه با بيماری همه گير ايدز پرداخت.

رييس جمهوری آمريکا سخنان خود را ۵ روز قبل از برگزاری هيجدهمين کنفرانس بين المللی مبارزه با بيماری ايدز که امروز، يکشنبه، در وين آغاز شد؛ ايراد کرد و طی آن گفت خدمات پزشکی مؤثرتری برای مبتلايان به اين بيماری بايد تاًمين شود.

پرزيدنت اوباما گفت از فعالان مسائل انسان دوستانه گرفته تا پژوهشگران -- از رهبران جوامع گوناگون گرفته تا کسانی که عليه ويروس اچ - آی وی مبارزه ميکنند -- همه و همه حتی بسياری از شما که اکنون در اين سالن نشسته ايد، ما همگی به يک نتيجه رسيده ايم و از يک مسأله آگاه شده ايم؛ آنکه ما چه می توانيم برای جلوگيری از گسترش اين بيماری انجام دهيم. ما آموخته ايم که چه کاری می توان برای طولانی تر کردن زندگی آنان که با اين بيماری در گير هستند؛ انجام داد.

پرزيدنت اوباما آنگاه گفت ما بايد تعهد خود را بيکديگر خاطر نشان کنيم. بخاطر بيآوريم که همانند خود اين ويروس -- بيماری از تمام موانعی مانند مذهب، مليت و يا طايفه و نژاد ميگذرد و مردم را دچار اين بيماری مهلک ميکند.

در نتيجه اکنون پرسش اين نيست که آيا ما ميدانيم چه بايد بکنيم، بلکه ما بهر حال آنرا انجام خواهيم داد. آيا ما تعهد خود را در اين مورد انجام می دهيم، آيا ما از تمام منابع و اراده و خواست سياسی خود برای رويارويی با اين تراژدی که قابل پيشگيری است؛ استفاده خواهيم کرد.

دولت پرزيدنت اوباما بهمين مناسبت در هفته گذشته استراتژی مبارزه با بيماری ايدز را در آمريکا اعلام کرد.

سرفصل های اين استراتژی عبارتند از:

*کاسته شدن از تعداد مبتلايان جديد

*افزايش دسترسی به خدمات لازم پزشکی به ويژه برای آنانی که با اين بيماری زندگی ميکنند

* کاستن ويروس اچ - آی - وی در رابطه با اختلاف های حال بيماران

***

اما همزمان با برگزاری کنفرانس بين المللی ايدز، يکی از تازه ترين دستآوردهای علمی ارائه شده در زمينه راههای پيشگيری و درمان بيماری، کشف پادتن انسانی در مهار ويروس ايدز بوده است.

انستيتو ملی بهداشت آمريکا در روزهای نخست هفته جاری اعلام کرد که ۲ پادتن قوی انسانی در سرم خون برخی افراد مشاهده شده است که عليرغم آلودگی آنها به ويروس ايدز از ابتلايشان به بيماری پيشگيری کرده است.

اين در حاليست که ۹۹ درصد کسانی که ويروس وارد خونشان می شود گريزی از بيماری و جدال با مرگ ندارند. دکتر آنتونی فاوچی از موسسه ملی بهداشت آمريکا می گويد بررسی ايمونوژنتيک اين افراد می تواند راهنمای کشف بسياری از ناشناخته های بيماری ايدز باشد.

دکتر آنتونی فاوچی از موسسه ملی بهداشت آمريکا ميگويد «ما در اين سالها به افراد نادری برخورد کرديم که سيستم ايمنی آنها يک نوع خاص و بسيار قدرتمند آنتی بادی يا پادتن عليه ويروس ايدز ترشح می کند که با آن می توان حداقل جلوی پيشرفت بيماری را گرفت.»

پژوهشگران اين مؤسسه تلاش دارند تا با تکنيکهای پيشرفته بيولوژی مولوکولر ساختمان اتمی سلولهايی را که آن پادتن ها را ترشح می کنند شناخته و سپس آنها را در شرايط آزمايشگاهی به توليد انبوه برسانند. دکتر فاوچی می گويد احتمالأ آنها در مرحله ی اول اين آنتی بادی هايی که از طريق کلونينگ يا همانند سازی آزمايشگاهی بدست می آورند به بيماران آلوده به ايدز يا به زنان حامله ای که احتمال انتقال ويروس به جنين در آنها بسيار بالاست تزريق می کنند. دانشمندان می گويند هدف نهايی آنها از اين روند توليد واکسن و توقف چرخه فعاليت ويروس است.

دکتر آنتونی فاوچی از موسسه ملی بهداشت آمريکا «هرساله در جهان ۲ مليون و ۷۰۰ هزار بيمار جديد به تعداد بيماران مبتلا به ايدز اضافه می شود و قريب به ۲ مليون نفر از مبتلايان قبلی جان خود را از دست می دهند. به ازای هر بيماری که درمان کرده ايم ۲ تا ۲ نفر ديگر به ويروس آلوده شده اند و اين روال متوقف نمی شود مگر با واکسن.»

اما صاحب نظران می گويند تا توليد و عرضه ی عملياتی واکسن هنوز راه درازی در پيش است.

پيشاپيش هجدهمين کنفرانس دوسالانه ايدز که از امروز در شهر وين، پايتخت اتريش، برگزار می شود، نهادهای بين المللی و فعالان مبارزه با ايدز اعلام کرده اند کاهش کمک های مالی کشورهای صنعتی به کشورهای در حال توسعه برنامه ريشه کنی بيماری ايدز را به مدت بيست سال به عقب خواهد برد و موجب مرگ بسياری از مبتلايان خواهد شد.

***

از سوی ديگر در ژوهانسبورگ پايتخت آفريقای جنوبی فعالان مبارزه با ايدز که برخی از آنها به بيماری مبتلا هستند در جلوی سفارت آمريکا در آن کشور گرد آمده اند تا نگرانی خود را از احتمال ِ کاهش بودجه ی کمکهای بين المللی آمريکا برای بيماری ايدز ابراز کنند.

آنها می گويند ايدز هنوز يک وضعيت اضطراری بين المللی است.

در اوکراين نيز بيماران و حاميان آنها در جلوی بيمارستان مرکزی شهر کی يف پايتخت آن کشور گرد آمده اند تا نسبت به احتمال تعطيل شدن بخش بيماران ايدزی در اين بيمارستان اعتراض کنند. آنها می گويند اين بيمارستان يکی از معتبرترين مراکز پژوهشی و درمانی ايدز در کشور است.

درونمای همه اعتراض ها يکی است، پزشکان و بيماران می گويند قطع کمک ها، چهره بيماری ايدز را دوباره به شکل فرشته مرگ درخواهد آورد.

***

اما در ماههای اخير در نقاط مختلف جهان حتی در آمريکا بيماران متعددی از مراکز درمانی خيريه و دولتی به دليل کسری بودجه ی اين مراکز بازگردانده شدند و بسياری از کشورهای آفريقايی اعلام کردند بدون اعتبار بين المللی آنها امکان رسيدن به اهداف خود در مبارزه با بيماری را ندارند.

دکتر وفا الصدر نيز از دانشگاه کلمبيا در نيويورک در اين باره می گويد «مسلمأ درمان تعداد بيشتری بيمار نياز به منابع مالی بيشتر دارد.»

بودجه کمک های بين المللی آمريکا برای ايدز تقريبأ مشابه سالهای قبل وتنها يک افزايش مختصر در حد ۲ درصدی داشته است اما انتظار مقام های بهداشتی فراتر از اين مبلغ بوده است.

دکتر آنتونی فاوچي از موسسه ملی بهداشت آمريکا می گويد «من فکر می کنم منطقأ در شرايط مالی موجود ما نمی توانيم انتظار درمان برای همه ی مبتلايان را داشته باشيم و نياز به کمک های نيکوکارانه ی بيشتر داريم.»

متخصصين ايدز می گويند بسياری از کشورهای ثروتمند جهان نتوانسته اند پيش بينی های خود در زمينه مالی را برای فعاليت های پژوهشی ايدز برآورده کنند و تا توليد و عرضه عمومی واکسن برای موثرترين راه پيشگيری از ايدز، محدود کردن تعداد شرکای جنسی فرد، استفاده از کاندوم، آموزش و توانمند سازی زنان درباره حقوق جنسی و محافظت خود از آميزش آلوده است. اهدافی که هنوز هر کدام چالشی بزرگ به شمار می روند.

XS
SM
MD
LG