لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۰۸

ارتباط برخی روزنامه نگاران با دولت محافظه کار بريتانيا


ارتباط برخی روزنامه نگاران با دولت محافظه کار بريتانيا
ارتباط برخی روزنامه نگاران با دولت محافظه کار بريتانيا

شنود غيرقانونی تلفنی توسط هفته نامه بريتانيایی News of the world روپرت مرداک غول رسانه ای جهان را مجبور به پوزش خواهی کرد و مديران و سردبيران برخی از روزنامه ها و مجلات ديگر وی را وادار به استعفا ساختند. ولی اين پايان بحران نيست. نزديکی برخی از اين روزنامه نگاران با دولت محافظه کار آن کشور نيز رسوايی ديگری است.

روپرت مرداک مدير ۸۰ ساله مرکز رسانه ای «نيوز کورپوريشن» که چندين روزنامه و مجله را در بر می گيرد سرانجام مجبور شد نه تنها از خانواده يکی از قربانيان شنود تلفنی پوزش بخواهد بلکه رسما در نامه ای که در روزنامه های بريتانيا چاپ شد عذر خواهی کند. ۷ روزنامه نيوز کورپوريشن صفحه اول روز شنبه خود را با تيتر درشت ما متاسفيم آغاز کردند.

شنود غيرقانونی مکالمات تلفنی خانواده سربازان کشته شده در جنگ و قربانيان حملات تروريستی و قتل نه تنها موجب تعطيل شدن هفته نامه ۱۶۸ ساله نيوز آو د ورلد شد بلکه استعفای ربکا بروکس نايب و دست راست آقای مرداک در بريتانيا و مديرعامل «نيوز اينترنشنال» را نیز به دنبال داشت و پس از آن نيز لس هينتون، مديرعامل شرکت رسانه‌ای داوجونز و ناشر وال استريت جورنال در آمريکا که ۵۲ سال با روپرت مرداک همکاری داشته است استعفا داد.

خانم بروکس صبح يکشنبه در جريان رسيدگی به اين شنودهای تلفنی و ادعای رشوه دادن نيوز آو د ورلد به پليس جهت به دست آوردن اطلاعات دستگير شد. وکيل خانم بروکس اظهار داشت موکلش در اين تحقيقات با پليس همکاری خواهد کرد. وی همواره اطلاع از شنودهای تلفنی را انکار کرده است.

جف جارويس استاد روزنامه نگاری می گويد: ارتباط نزديکی بين اين مديران وجود داشته است. اين شيوه ای است که در شرکت های بزرگ حکمفرماست و مديران بايد افراد وفاداری در اطراف خود داشته باشند. مرداک اکنون نزديک ترين معاون های خود را از دست داده است.

گفته می شود برخی از افسران پليس نيز با مديران اين روزنامه ها در ارتباط بوده اند که جان اوکانر رييس پيشين پليس در اين مورد می گويد: اشکال نيوز آو د ورلد اين بود که برای کسب اطلاعات مستقيما از کارآگاه های بيرحم و فاسد استفاده کردند.

موسسه خبری عظيم روپرت مرداک با اتهام هک کردن تلفن و شنود غيرقانونی مکالمات تلفنی روبرو است.

در همين حال تازه ترين گزارش ها از بريتانيا حاکيست ديويد کامرون، نخست وزير آن کشور، رابطه نزديکی با مديران رسانه مرداک در جريان رسوايی شنود تلفنی داشته است.

آقای کامرون می گويد از ۱۴ ماه پيش که به نخست وزيری بريتانيا انتخاب شد ۲۶ بار با مديران مرداک ملاقات داشته است. برپايه مدارک تازه منتشر شده، ديويد کامرون، ربکا بروکس، مدير اجرايی مستعفی شرکت مطبوعات مرداک را دو بار به اقامتگاه آخر هفته خود دعوت کرده است.

XS
SM
MD
LG