لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۱۴

کنفرانس مونيخ و تقابل نظامی با ايران


کنفرانس مونيخ و تقابل نظامی با ايران
کنفرانس مونيخ و تقابل نظامی با ايران

هيئتهای نمايندگی حاضر در کنفرانس امنيتی مونيخ، از روسيه و چين به خاطر جلوگيری از اقدام شورای امنيت در برابر خشونتهای روزافزون دولت سوريه، انتقاد کردند.

در گفتگويی با عنوان خاورميانه ای جديد، توجه ها بر خشم بين المللی به خاطر بمباران شهر حمص در سوريه توسط نيروهای بشار اسد متمرکز بود.

حَمادی جِبالی، نخست وزير تونس، روز شنبه در کنفرانس امنيتی مونيخ گفت: همه کشورهای جهان بايد از دولت سوريه فاصله بگيرند.

حمادی جبالی افزود: حداقل کاری که ما می توانيم در قبال رژيم سوريه انجام بدهيم، اين است که ارتباط خود را با آن دولت قطع کنيم. دومين نکته ای که مايلم به آن اشاره کنم، سوء استفاده از حق وتو در شورای امنيت سازمان ملل متحد است. از اين حق دارد سوء استفاده می شود و جامعه بين المللی بايد اين شيوه تصميم گيری را مورد بازنگری، قرار دهد.

فرمانده نيروهای رزمنده مخالف رژيم سوريه نيز روز شنبه در واکنش به وتوی چين و روسيه گفت، با توجه به اين مسئله، مخالفان دولت سوريه برای آزادی کشورشان، راه ديگری به جز جنگ با رژيم اسد ندارند.

به اعتقاد احمد داوداغلو، وزير امور خارجه ترکيه، وتوی چين و روسيه يک گام به عقب در ديپلماسی بين المللی محسوب می شود.

احمد داوداغلو می گويد: متأسفانه روز شنبه در سازمان ملل متحد، بارديگر منطق جنگ سرد حاکم بود. و وتوی چين و روسيه نه بر اساس واقعيتهای موجود، که بيشتر حالت يک عکس العمل منفی در مقابل غرب را داشت.

در همين حال، توکل کارمان، برنده جايزه صلح نوبل سال ۲۰۱۱، ضمن محکوم کردن اقدام چين و روسيه، از کشورهای جهان خواست هرگونه اقدام مقتضی را در راستای حمايت از مردم سوريه به عمل آورند.

توکل کارمان گفت: از شما خانمها و آقايانی که به عنوان سياستگذار و تصميم گيرنده به اين کنفرانس دعوت شده ايد، انتظار می رود که برای حمايت از مردم سوريه سريعاً وارد عمل شويد. من به نام رزمندگان صلح طلب از شما می خواهم سفيران سوريه را از کشورهايتان اخراج کنيد و سفرای خود را از دمشق فرا خوانيد. اين حداقل مجازاتی است که در مورد رژيم سوريه می توان اعمال کرد.

کِنِت راث، مدير عامل سازمان نظارت بر حقوق بشر، بطور مشخص رأی وتوی روسيه را شرم آور خواند.

در همين حال در دومين روز کنفرانس بين المللی امنيت که با حضور مقامات بيش از هفتاد کشور جهان در مونيخ برگزار شد، برنامه اتمی ايران و بحران مالی اروپا نيز از مسائل اصلی مورد گفتگو بودند. از بحران مالی در اروپا تا برنامه اتمی ايران مسائلی با امنيت بين المللی پيوند خورده اند.

هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه ايالات متحده، گفت: متحدان اروپايی آمريکا نقش مهمی در اعمال فشار عليه ايران دارند. کشورهای غربی تاکيد دارند برنامه اتمی ايران خطری برای صلح جهانی است و از اين رو خواستار مشارکت تمامی کشورها برای توقف غنی سازی اورانيوم در خاک ايران هستند.

گوئيدو وستروله، وزير امور خارجه آلمان، گفت: ما خطر برنامه اتمی ايران را جدی می گيريم، چون نه تنها امنيت منطقه بلکه امنيت جهانی را با خطر، روبرو می کند. به همين علت تحريم های بين المللی عليه ايران اقدام درستی بود. ما نمی توانيم ايران مسلح به سلاح اتمی را بپذيريم.

وستروله می گويد تلاش های اتحاديه اروپا برای همراه کردن کشورهای مختلف با اعمال تحريم ها عليه ايران، ادامه دارد. اما وزير امور خارجه آلمان نسبت به درگيری با ايران هشدار می دهد و تاکيد می کند هدف اروپا جلوگيری از تقابل نظامی است.

اما سناتور جو ليبرمن لحنی تندتر در قبال تلاش های اتمی ايران داشت. جو ليبرمن، سناتور مستقل از ايالت کنتيکت، گفت: اگر ايران پيشنهادهای اقتصادی و ديپلماتيک را نپذيرد، به نظر من اين بدان معنی است که ما آماده به کارگيری گزينه نظامی خواهيم شد.

پرزيدنت اوباما تاکيد کرده که دستيابی ايران به سلاح اتمی قابل قبول نيست.

روز يکشنبه مقامات کشورهای عرب و ترکيه نيز در کنفرانس امنيتی مونيخ با حمله نظامی به ايران مخالفت کردند. آنها چنين اقدامی را فاجعه ای برای خاورميانه خواندند و بر مذاکرات صلح آميز با ايران تأکيد کردند.

نگرانی غرب از اين است که ايران، غنی سازی اورانيوم را به سوی ساخت سلاح های هسته ای سوق دهد.

XS
SM
MD
LG