لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۲۷

جایزه حقوق بشر به فعال جنبش زنان ایران


جایزه حقوق بشر به فعال جنبش زنان ایران
جایزه حقوق بشر به فعال جنبش زنان ایران

روز یکشنبه ۱۸ دسامبر شهرداری شهر بوخوم در آلمان، نخستین جایزه حقوق بشر این شهر را در مراسمی به خدیجه مقدم اهدا کرد. این جایزه به دلیل فعالیت های طولانی خدیجه مقدم در زمینه محیط زیست و جنبش زنان و نقش فعال او در بنیان گذاری کمپین یک میلیون امضا، مادران صلح و مادران پارک لاله به او تقدیم شد. سازمان عفو بین الملل و کانون ایران آزاد، با حمایت شهرداری شهر بوخوم، این مراسم را که با موسیقی و سخنرانی همراه بود، به مناسبت روزجهانی حقوق بشر و پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان عفو بین الملل، برگزار کردند. شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل مهمان افتخاری این مراسم بود.

در این مراسم ولفگانگ گرنز، دبیرکل سازمان عفو بین الملل به مناسبت پنجاه سالگی این سازمان سخن گفت. او در سخنانش به بهار عربی پرداخت و سپس آن را با جنبش پس از انتخابات در ایران مربوط کرد. شیرین عبادی از وضعیت حقوق بشر در ایران گفت و بر نقش دولت های خارجی در ارتقای آن تاکید کرد. او راه حل تحریم های اقتصادی و جنگ را به زیان حقوق بشر و مردم ایران دانست و برنامه انرژی اتمی ایران را تهدیدی جهانی شمرد.

خدیجه مقدم سخنانش را در قالب ۳۳ سال تاریخ زندگی و فعالیت های یک زن و یک مادر فعال حقوق بشر و آنچه در این مدت بر او گذشته ایراد کرد. از تحصن مادران و خانواده های زندانیان سیاسی در برابر زندان اوین در سال ۱۳۵۷ و آزادی زندانیان سیاسی دوران شاه آغاز کرد و با گذار از دوره های گوناگون در جمهوری اسلامی، رشته این کلاف را تا به امروز و به مادران ندا و سهراب و دیگر مادران سوگوار دوسال اخیر رساند. او در سخنانش نشان داد که چگونه بعدها همان زندانیان سیاسی که با انقلاب آزاد شده بودند دوباره به زندان های جمهوری اسلامی افتادند. خانم مقدم در این گذار تاریخی از مادران خاوران، از کمپین یک میلیون امضا، از مادران صلح، مادران پارک لاله و حامیان آنان، از اعدام زندانیان عادی و سیاسی و عقیدتی، از دایه سلطنه مادر فرزاد کمانگر معلم کرد، از اعدام کودکان زیر هجده سال، از فشار بر اقلیت های قومی و دینی و جنسیتی، از زندان های غیر متعارف و شکنجه سخن گفت.

او در پایان سخنانش جایزه خود را به همه مادران و به ویژه به مادر بهکیش که پنج فرزند و دامادش در دهه شصت در جمهوری اسلامی اعدام شدند، تقدیم کرد.

در این مراسم بسیاری از حامیان مادران پارک لاله از شهرهای مختلف آلمان و اروپا شرکت داشتند. فاطمه رضایی از حامیان مادران دورتموند آلمان ،عفت ماهباز از حامیان مادران لندن و بسیاری دیگر.

به گفته خانم رضایی http://radioneda.wordpress.com/2011/12/18/rn-330/ این مراسم سوای اهدای جایزه، نقش موثری در آگاه کردن جامعه آلمانی از وضعیت حقوق بشر و فعالیت های زنان در ایران داشت.

XS
SM
MD
LG