لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۱۳

اروپا تغييرات در پيمان ماستريخت را بعنوان راه نجات بررسی می کند


اروپا تغييرات در پيمان ماستريخت را بعنوان راه نجات بررسی می کند
اروپا تغييرات در پيمان ماستريخت را بعنوان راه نجات بررسی می کند

رهبران آلمان و فرانسه، در آستانه نشست مشترک، راه های کمک به يافتن راه حل برای بحران مالی در کشورهای اروپايی را ترسيم کردند.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در پارلمان آن کشور گفت: کشورهای اروپايی با راهکارهای نظارتی دقيق تر در مواجهه با بحران بدهی حوزه يورو، به سمت شکل گيری يک اتحاديه مالی در حرکتند.

با اين وجود، خانم مرکل تاکيد کرد، رفع مشکلات مالی به سرعت رخ نخواهد داد. صدراعظم آلمان می گويد، هيچ راه حل فوری برای حل بحران مالی اروپا وجود ندارد. آنگلا مرکل به نمايندگان پارلمان آلمان گفت: تغييرات در پيمان ماستريخت و مقررات شديدتر مالی تنها راه بهبود اوضاع خواهد بود.

خانم مرکل و نيکلا سرکوزی، رييس جمهوری فرانسه، می گويند برای اطمينان از ثبات درازمدت يورو و کسب اطمينان مجدد بازار بايد در مقررات اتحاديه اروپا سازماندهی مجدد صورت گيرد. خانم مرکل در پارلمان گفت، ۱۷ کشور حوزه يورو بايد نهادهای اتحاديه اروپا و مقررات اين اتحاديه را تقويت کنند. صدراعظم آلمان خواهان نظارت دقيق تر بر بودجه های ملی در هر کشور عضو اين اتحاديه است. مقررات کنونی در بودجه های کشورهای عضو يورو در چند دهه گذشته، ۶۰ بار از سوی کشورهای عضو، حتی آلمان نقض شده است، اما هيچ کشوری در قبال آن واقعاً پاسخگو نبوده است.

اظهارات خانم مرکل ساعت ها پس از سخنان نيکلا سرکوزی ايراد شد، که پنجشنبه شب گفت، او و خانم مرکل، به عنوان رهبران بزرگترين اقتصادهای اروپا، هفته آينده طرحی را برای نجات اروپا پيشنهاد خواهند داد. آقای سرکوزی به جزييات اين طرح اشاره ای نکرد، اما گفت، اين دو کشور توافق جديدی را برای جايگزينی با پيمان سال ۱۹۹۲ ماستريخت، پيشنهاد خواهند کرد. بر اساس پيمان ماستريخت، اتحاديه اروپا تشکيل شد و در سال ۱۹۹۹ در بخشی از اين اتحاديه حوزه يورو پول واحد اروپايی شکل گرفت. يورو اکنون پول واحد ۱۷ کشور اروپايی است.

در همين حال در آمريکا آمار اشتغال در اين ماه بهتر از دو سال گذشته بود و فروش خودرو در ماه نوامبر افزايش چشمگيری داشت. بسياری از آمريکايی ها، سرانجام تصميم گرفتند، اتومبيل های قديمی خود را که در طول سال های بحران اقتصادی نگاه داشته بودند، با اتومبيل های جديد تعويض کنند.

فروش شرکت های کرايسلر، فورد، نيسان و هيوندای، در ماه نوامبر، که معمولاً به علت سرمای هوا و آغاز تعطيلات از سطح پايين تری برخوردار است، نسبت به ماه های گذشته افزايش داشت. برخی از کارشناسان پيش بينی می کنند، پس از ارائه گزارش های فروش شرکت های اتومبيل سازی برای روز پنجشنبه ۲۴ نوامبر، يعنی آغاز فروش فصل تعطيلات، ميزان سالانه فروش بين ۱۳ ميليون و ۳۰۰ هزار تا ۱۴ ميليون خودرو بالغ شود و حتا به ١۴ ميليون و ١۰۰ هزار خودرو برسد. اين تعداد بسيار بالاتر از ۱۲ ميليون و ۶۰۰ خودرويی است که در ۱۰ ماهه اول سال جاری پيش بينی شده بود.

اما در خبری ديگر بانک جهانی می گويد، در طول سال آينده ميلادی، ۲۵۵ ميليون دلار در هائيتی هزينه خواهد کرد. اين صندوق برای تامين مسکن، آموزش، غذا، کشاورزی و جبران خسارات ناشی از زلزله سال گذشته در آن کشور تشکيل شده است. مديران بانک جهانی گفتند، کمک مالی برای پرداخت مسکن بيست و دو هزار و ۵۰۰ نفر که بسياری از آن ها در چادر زندگی می کنند، مورد تاييد قرار گرفته است. بانک جهانی، شهريه صد هزار دانش آموز و غذای گرم برای آن ها را پرداخت خواهد کرد. بودجه ای برای کمک به آموزش معلمان مدارس و کمک به بهبود توليد کشاورزی در هائيتی نيز در اين برنامه گنجانده شده است.

XS
SM
MD
LG