لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۲۸

کشورهای متحد در کنفرانس لندن: قذافی باید برود


هیلری کلینتون، وزیر امورخارجه آمریکا در حال صحبت در کنفرانس لندن در مورد لیبی که با حضور نمایندگان چهل کشور و هیئت های بین المللی برگزار شد- ۲۹ مارس ۲۰۱۱
هیلری کلینتون، وزیر امورخارجه آمریکا در حال صحبت در کنفرانس لندن در مورد لیبی که با حضور نمایندگان چهل کشور و هیئت های بین المللی برگزار شد- ۲۹ مارس ۲۰۱۱

رهبران ۴۰ قدرت جهانی، طی نشستی که روز سه شنبه در لندن برگزار شد، بر سر لزوم برکناری معمر قذافی رهبر لیبی از قدرت توافق کردند. در همین حال، آنان مذاکرات خود را با نیروهای اپوزیسیون برای سپری کردن دوره انتقالی سیاسی در لیبی شدت بخشیده اند.

اگر چه در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که اقدام نظامی علیه نیروهای دولتی لیبی را مجاز دانسته، بحث تغییر حکومت نیامده است، ده ها کشور در لندن توافق کردند که آقای قذافی مشروعیت خود را از دست داده است و باید قدرت را واگذار کند.

دیوید کمرون، نخست وزیر بریتانیا گفت دولت قذافی آشکارا قطعنامه سازمان ملل متحد را نقض می کند.

او به گزارش هایی از شهر مصراته که تحت کنترل نیروهای شورشی قرار دارد اشاره کرد که به گفته او، نیروهای حامی قذافی با استفاده از تک تیرانداز ها به غیرنظامیان تیراندازی می کنند و اجازه می دهند که خون مجروحان تا لحظه مرگشان در خیابان ها ریخته شود.

او گفت نیروهای معمر قذافی در این مناطق «دسترسی به خوراک، آب و برق را قطع کرده اند تا مردم را از فرط گرسنگی به تسلیم شدن وادارند.»

علاوه بر توافق با ادامه حملات نظامی به نیروهای حامی قذافی، کنفرانس لندن با محافظت کردن از غیرنظامیان لیبی و فراهم کردن کمک های بشردوستانه موافقت کرد.

مسوولان اعلام کردند که آنان همچنین به رهبران اپوزیسیون در یک دولت موقت کمک خواهند کرد و یک گروه تماس برای برنامه ریزی در مورد آینده لیبی تشکیل می دهند. قرار است اولین نشست این گروه در قطر برگزار شود.

وزیر امورخارجه آمریکا، هلیری کلینتون، گفت قطعنامه جدید سازمان ملل متحد اجازه می دهد که کشورها به طور قانونی به شورشیان سلاح برسانند، اگرچه تصمیمی برای انجام این اقدام گرفته نشده است.

در همین حال، آلن ژوپه وزیر امورخارجه فرانسه گفت پاریس آماده است تا درباره عرضه کمک های نظامی به نیروهای مخالف قذافی بحث و گفتگو کند.

روز سه شنبه در کنفرانس لندن کلینتون، ژوپه و ویلیام هیگ، وزیر امورخارجه بریتانیا با محمود جبریل، یک رهبر ارشد اپوزیسیون لیبی ملاقات کردند.

شورای ملی موقت شورشیان نیز سندی را منتشر کرده است که در آن آرمان های یک لیبی دموکراتیک بطور خلاصه آمده است.

ایالات متحده و فرانسه دیپلمات های خود را به شهر بنغازی که تحت کنترل مخالفان معمر قذافی است می فرستند تا روابط با رهبران اپوزیسیون را تقویت کنند.

یک مسوول ارشد کاخ سفید گفت کریستوفر استیونز، دیپلمات آمریکایی با گروهی که به دنبال برکناری آقای قذافی است، روابط بهتری برقرار خواهد کرد. این اقدام، به عنوان به رسمیت شناختن اپوزیسیون از سوی آمریکا قلمداد نمی شود.

خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که هر دو هیئت، اواخر روز سه شنبه به سمت بنغازی در حرکت بودند.

XS
SM
MD
LG