لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۵۴

ژاپن طبقه بندی بحران اتمی فوکوشيما را به رده ۷ ارتقاء داد


ژاپن طبقه بندی بحران اتمی فوکوشيما را به رده ۷ ارتقاء داد
ژاپن طبقه بندی بحران اتمی فوکوشيما را به رده ۷ ارتقاء داد

ژاپن می گويد سطح بحران نيروگاه برق هسته ای در فوکوشيما در بالاترين سطح در مقياس جهانی قرار گرفته است. مقام های ژاپن اين بحران را مشابه فاجعه چرنوبيل در سال ۱۹۸۶ خواندند.

ژاپن روز سه شنبه طبقه بندی بحران هسته ای فوکوشيما را از رده ۵ در مقياس آژانس بين المللی انرژی اتمی به رده ۷ افزايش داد. بر اساس اين رده بندی، آسيب وارده به اين نيروگاه در پی زلزله و سونامی يازدهم مارس سال جاری، اثرات محيط زيستی و بهداشتی گسترده ای به دنبال داشته است.

هيدِهيکو نی شی ياما، سخنگوی سازمان ايمنی صنعتی و هسته ای ژاپن، گفت: «در ارتباط با حادثه نيروگاه برق هسته ای فوکوشيما و مشکلات ناشی از آن که در پی زلزله و سونامی يازدهم ماه مارس سال ۲۰۱۱ بوجود آمد، بايد بگويم ما سطح بحران را بر اساس اطلاعات جمع آوری شده پس از هجدهم ماه مارس، در رده بندی ۷ ارزيابی کرديم. اما مقدار مواد راديواکتيو منتشر شده در نيروگاه فوکوشيما، يک دهم مقداری بوده است که در چرنوبيل که آن هم در رده بندی ۷ قرار دارد، منتشر شد.»

مقامات ژاپن روز دوشنبه تصميم گرفتند ساکنان ۵ منطقه ای را که در خارج از شعاع ممنوعه قرار داشتند تخليه کنند و از ساکنانی که در ۲۰ يا ۳۰ کيلومتری نيروگاه زندگی می کنند خواستند برای تخليه اضطراری آماده باشند.

سخنگوی شرکت برق تپکو گفت: «اگر نشت راديواکتيو بلافاصله متوقف نشود، احتمالاً مقدار مواد راديواکتيو منتشر شده از نيروگاه فوکوشيما از مقدار چرنوبيل بالاتر خواهر رفت.»

در همين حال يوکيو ادانو، دبير کابينه ژاپن، تاکيد کرد که ميزان مواد راديو اکتيو منتشر شده از نيروگاه فوکوشيما بر عکس چرنوبيل، خطر مستقيمی برای بهداشت عمومی ايجاد نکرده است. گفته شده است در حادثه چرنوبيل در سال ۱۹۸۶ که در اوکراين امروزی رخ داد، ده ها تن در چند روز اوليه کشته شدند و هزاران تن درسال های پس از آن، جان خود را از دست دادند.

روز دوشنبه يک ماه پس از زلزله و سونامی مرگبار در ژاپن، زمين لرزه شديدی، بخش های وسيعی از شمال شرقی ژاپن را لرزاند. شدت زلزله دوشنبه ابتدا ۷ و ۱ دهم ريشتر اعلام شد اما سپس به ۶ و ۶ دهم ريشتر تغيير کرد. مقام های ژاپن پس از صدور هشدار سونامی، کارکنان نيروگاه برق هسته ای فوکوشيما را تخليه کردند. اما اين هشدار بيش از يک ساعت بطول نيانجاميد.

مسؤلان نيروگاه اتمی فوکوشيما می گويند، در پی اين زمين لرزه، کارکنان نيروگاه موقتاً مجتمع را ترک کردند، جريان برق هر سه واحد نيروگاه برای کمتر از يک ساعت کاملاً قطع شد و ُپمپاژ آب سرد به رآکتور آسيب ديده برای مدتی کوتاه از حرکت بازماند. مسؤلان نيروگاه تصريح می کنند که هيچ تغييری در ميزان تشعشعات راديو اکتيو ايجاد نشده است.

مقامات ژاپن گفتند در پی وقوع زلزله روز دوشنبه در بخش وسيعی از سواحل شمال شرقی کشور مجبور به صدور هشدار سونامی شدند. آژيرهای هشدار سونامی دقيقاً زمانی شنيده شد که ساکنان شهر های مختلف ژاپن، در يادبود قربانيان زلزله و سونامی مرگبار يازدهم ماه مارس سال جاری يک دقيقه سکوت اختيار کرده بودند.زلزله ۹ ريشتری يازدهم ماه مارس، شديدترين زمين لرزه در تاريخ ژاپن بود و سونامی پس از آن اکثر شهرها و روستاهای سواحل شمال شرقی در آن کشور را زير آب برد.

مقامات بلافاصله پس از زلزله روز دوشنبه، کليه فعاليت های پاکسازی و بازسازی در نيروگاه هسته ای آسيب ديده فوکوشيما را متوقف کردند. يوکيو ادانو، دبير کابينه ژاپن، در يک مصاحبه مطبوعاتی اعلام کرد که دولت در حال بررسی مجدد تصميم قبلی خود، در خصوص منطقه ۲۰ کيلومتری تخليه شده در اطراف نيروگاه است و گفت: «در حال حاضر ما از مردم خواسته ايم وارد شعاع ۲۰ کيلومتری در اطراف نيروگاه نشوند. اما اگر نشت مواد راديو اکتيو به هر صورتی بيشتر شود، مجبور خواهيم بود در ارتباط با وسعت اين محدوده تجديد نظر کنيم.»

آقای ادانو همچنين گفت مردم بايد آماده باشند به محض بالا رفتن سطح مواد راديواکتيو از برخی شهرها و روستاها در خارج از شعاع ۲۰ کيلومتری نيز خارج شوند. يوکيو ادانو گفت دولت با مقام های محلی در اين رابطه همکاری خواهد کرد و ساکنان اين مناطق بايد منتظر دستورات بعدی دولت باشند.

XS
SM
MD
LG