لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۵۱

دیدار بلینکن با نتانیاهو با هدف افزایش کمک‌های ورودی به غزه؛ واکنش منفی حماس به تلاش‌های صلح آمریکا


آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در حال پایین آمدن از پله‌های هواپیما
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در حال پایین آمدن از پله‌های هواپیما

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، دیدار و گفت‌وگو کرد.

بلینکن در این دیدار سعی کرد نتانیاهو را تحت فشار بگذارد تا امکان ارسال کمک‌های بیشتر به غزه فراهم شود. او در عین حال از گروه فلسطینی حماس خواست توافق پیشنهادی را که باعث توقف درگیری در غزه و بازگشت گروگان‌های اسرائیلی به خانه می‌شود، بپذیرد.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، پیشتر به نتانیاهو هشدار داده بود که اگر اسرائیل نتواند گام‌هایی برای رسیدگی به آسیب‌های غیرنظامیان، کاهش رنج آنها در غزه، و تامین ایمنی امدادگران در آن منطقه بردارد، سیاست واشنگتن ممکن است تغییر کند.

حماس در حمله تروریستی ۱۵ مهر (۷ اکتبر) به اسرائیل بیش از ۱۲۰۰ نفر را کشت و حدود ۲۵۳ نفر را گروگان گرفت. این حمله آغازگر جنگ جاری میان اسراسیل و حماس در غزه بود.

این هفتمین سفر آقای بلینکن به خاورمیانه از زمان آغاز درگیری‌ها است. بلینکن در این سفر از شهر بندری اشدود در جنوب نیز بازدید می‌کند.

به گزارش رویترز، بلینکن در تل آویو در آغاز دیدار با اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهوری اسرائیل، گفت همزمان با تلاش‌ها برای برقراری آتش‌بس، باید بر «مردم غزه، که در این تبادل آتش که حماس به وجود آورده است، رنج می‌کشند» تمرکز کرد و آب و غذا و داروی مورد نیاز آنها را رساند.

بلینکن روی نیاز مردم غزه به سرپناه نیز تاکید کرد.

شماری از خانواده‌های گروگان‌های اسرائیلی در غزه نیز فرصتی یافتند تا با وزیر امور خارجه آمریکا صحبت کنند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در سمت راست، با گروهی از خانواده ها و جامعه نگران گروگان هایی که در دست حماس است در خارج از هتلی در تل آویو روز چهارشنبه ملاقات کرد
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در سمت راست، با گروهی از خانواده ها و جامعه نگران گروگان هایی که در دست حماس است در خارج از هتلی در تل آویو روز چهارشنبه ملاقات کرد

بخش عمده ای از نوار غزه در جنگ اسرائیل با حماس از بین رفته است و بسیاری از مردم این باریکه به شهر رفح در جنوب غزه که کنار مرز مصر قرار دارد پناه برده اند.

پیشتر نخست وزیر اسرائیل تاکید کرده است که کشورش برای نابودی حماس به رفح حمله خواهد کرد، په توافقی باشد چه نباشد.

در همین حال، سامی ابو زهری، یکی از مقامات ارشد حماس، روز چهارشنبه این سخنان آنتونی بلینکن را که پیشنهاد آتش بس «فوق العاده سخاوتمندانه» است رد کرد و گفت این سخنان با هدف تحت فشار قرار دادن حماس برای پذیرش توافق است.

این سخنگوی ارشد حماس ضمن انتقاد از اظهارات بلینکن که پیشنهاد آتش‌بس ارائه شده به حماس را «فوق‌العاده سخاوتمندانه»‌ توصیف کرده بود، گفت که این گروه همچنان در حال بررسی پیشنهاد اخیر آتش‌بس است.

حماس ادعا می‌کند که به دنبال آتش‌بسی دائمی و عقب‌نشینی اسرائیل از غزه است. در حالی که نتانیاهو می‌گوید اسرائیل باید برای امنیت خود، با توافق یا بدون توافق با حماس، تشکیلات باقی‌مانده حماس را در رفح نابود کند.

طرفداران اسرائیل می گویند اگر حماس که تهدیدی برای اسرائیل است کاملا تسلیم شود جنگ جاری پایان می یابد.

مقامات حماس از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر چندین بار تاکید کرده‌اند در صورتی که بتوانند مشابه این حمله را باز هم انجام خواهند داد.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

XS
SM
MD
LG