کاخ سفید روز چهارشنبه، ۲۶ اردیبهشت، اعلام کرد دولت جو بایدن در تلاش است پزشکان آمریکایی گرفتار شده در غزه را پس از بسته شدن گذرگاه مرزی رفح از آن منطقه خارج کند.
پس از انتشار گزارش نشریه آنلاین « اینترسپت» که بیش از ۲۰ پزشک و کارکنان خدمات درمانی در غزه گرفتار شدهاند، وزارت امور خارجه ایالات متحده در اوایل این هفته گفت دولت بایدن از عدم امکان خروج پزشکان آمریکایی از غزه آگاه است.
«انجمن پزشکی فلسطینی آمریکایی»، یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در ایالات متحده، روز دوشنبه گفت تیم متشکل از ۱۹ متخصص مراقبتهای درمانی، از جمله ۱۰ آمریکایی، پس از یک ماموریت دو هفتهای ارائه خدمات پزشکی در بیمارستان اروپایی در خان یونس در نزدیکی رفج از خروج از غزه منع شده است.
اسرائیل روز سه شنبه، ۱۸ اردیبهشت گذرگاه مرزی رفح بین غزه و مصر را تصرف کرد و مسیر حیاتی کمکهای بینالمللی به داخل و خارج از منطقه مختل شد.
کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: «ما این موضوع را از نزدیک دنبال میکنیم و در تلاشیم تا شهروندان آمریکایی گرفتار شده را از غزه خارج کنیم.»
او گفت ایالات متحده مستقیماً با اسرائیل در این زمینه تعامل دارد.
دولت بایدن نسبت به عملیات زمینی نظامی گسترده در رفح به اسرائیل هشدار داده است، اما ژان پیر گفت تلاشها برای خروج پزشکان بدون توجه به آنچه در آنجا اتفاق میافتد، ادامه دارد.
او گفت: «ما باید آنها را بیرون بیاوریم و میخواهیم آنها را بیرون بیاوریم و این ربطی به هیچ چیز دیگری ندارد.»
نیروهای اسرائیلی روز چهارشنبه در سراسر غزه، از جمله در رفح، که پناهگاه غیرنظامیان است با ستیزهجویان جنگیدند.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائيل، روز چهارشنبه در مصاحبهای با شبکه سیانبیسی در مورد مخالفتها با عملیات نظامی اسرائيل در رفح گفت انجام این عملیات کاری است که باید برای «محافظت از جان مردم» اسرائيل انجام دهد.
او گفت اسرائيل نمیتواند با آیندهای روبرو شود که نوار غزه همچنان تحت کنترل حماس باشد.
نتانیاهو چنین حالتی را «نه تنها یک پیروزی بزرگ برای حماس، بلکه یک پیروزی بزرگ برای محور تروریسم» جمهوری اسلامی توصیف کرد.
او گفت که جمهوری اسلامی در تلاش است «ما را با طناب مرگباری که حماس بخشی از آن است، گرفتار کند.»
نتانیاهو با تاکید بر این که پیروزی بر حماس، پیروزی بر جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود، احتمال داد که این عملیات چند هفته طول بکشد.
پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که به کشتهشدن ۱۲۰۰ نفر و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر منجر شد، اسرائیل حملات همه جانبه به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران و آزادی گروگانها آغاز کرد.
حماس از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر چندین بار تاکید کرده در صورت توان حملهای اینچنین را بارها تکرار خواهند کرد.
ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.