لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۳۸

سرپرست وزارت نفت از احتمال توقف صادرات نفت و گاز ایران خبر داد


محمد علی آبادی، سرپرست وزارت نفت، بعد از ظهر روز شنبه ۱ مرداد ماه، در حاشیه بازدید از نمایشگاه بهینه سازی مصرف سوخت با تاکید بر این که اگر مدیریت مصرف انرژی در ایران مدیریت نشود صادرات نفت و گاز متوقف خواهد شد، اعلام کرد، «در حال حاضر انرژی با گشاده دستی در کشور مصرف می شود.»

به گزارش خبرگزاری مهر، که بعد از ظهر روز شنبه ۱ مرداد ماه، انتشار یافت، «این عضو کابینه دولت با تاکید بر این که اگر مصرف انرژی با این آهنگ فزاینده پیش رود، برای آیندگان انرژی فسیلی باقی نخواهد ماند» اظهار داشت، «اگر مصرف داخلی مدیریت نشود، بازار داخلی به درستی تنظیم نشود و نظام عرضه، کنترل و مدیریت نشود، بحث صادرات نیز منتفی است.»

سرپرست وزارت نفت بر این باور است، که با ادامه روند فعلی صنعت نفت و گاز کشور، فقط پاسخگوی نیاز داخلی خواهد بود و در این صورت ایران با چالش جدی مواجه خواهد شد.

آقای رضا تقی زاده، تحلیل گر امور اقتصادی در گلاسکو، در گفت و گو با صدای آمریکا، اظهارات تازه سرپرست وزارت نفت را تایید کرد، «اگر روند مصرف داخلی نفت در وضعیت کنونی ادامه پیدا بکند، و روند کاهش تولید هم به همین صورت که هست ادامه پیدا بکند، ایران تا ۵ یا ۶ سال آینده کم ترین نفت و یا حتی یک قطره نفت هم برای صادرات نخواهد داشت.»

در همین حال محمد علی خطیبی طباطبایی، نمانیده ایران در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) روز شنبه ۱ مرداد ماه، در گفت و گوهای جداگانه، نخست با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) رقم‌های ارائه شده از سوي كشور نيجريه را سوال بر انگيز دانست و توضيح داد، «معلومنيست چگونه وقتي توليد اين كشورافزايش نداشته، صادراتش افزايش داشته است!»

مقام نفتی ایران در اوپک، در گفت و گو با خبرگزاری مهر، با تاکید بر این که جایگاه نفتی ایران در اوپک توسط نیجریه تصاحب نشده است از پایبندی ایران به نظام سهمیه بندی اوپک خبر داد و گفت، «جایگاهی را در اوپک از دست نداده ایم.»

رضا تقی زاده، در مورد سخنان نماینده ایران در اوپک، به صدای آمریکا گفت، «آن چه آقای خطیبی گفته، تکذیب کاهش صادرات و یا ظرفیت صادرات نفت ایران نیست. او اشاره به این کرده است که نیجریه آمار تقلبی به اوپک داده، و ذخایر نفتی نیجریه را هم زیر سئوال برده است. این موضوع درست است که تولید روزانه نفت ایران بالاتر از نیجریه است ولی باید توجه داشت که صادرات نفت ایران سقوط کرده است،. . . آن چه که نمانیده ایران در اوپک اظهار می کند، در حقیقت به نوعی تایید آمار اوپک است و نه تکذیب آن، در حالی که آقای خطیبی ظاهرا صداقت آمار نیجریه را زیر سئوال می برد. خود ایشان هم آمار درستی از صادرات قطعی و تولید قطعی نفت امروز ایران به دست نمی دهد.»

در این اوضاع و احوال، به نوشته خبر آن لاین، که بعد از ظهر روز شنبه ۱ مرداد ماه منتشر شد، «بزودی (سرتیپ) رستم قاسمی فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا به عنوان وزیر پیشنهادی احمدی نژاد برای نشستن به مسند نفت به مجلس معرفی خواهد شد.»

این منبع خبری، از نشستی میان سران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و محمود احمدی نژاد در پنج شنبه شب پرده برداشته است، که در جریان آن «توافقی صورت گرفته که فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء به وزارت نفت کوچ کند.» خبر آن لاین هم چنین از دیدار سردار قاسمی با اکثر اعضای دولت در هفته اخیر خبر داده است.

رضا تقی زاده، با یاد آوری بر این موضوع که «چند وزیر گذشته محمود احمدی نژاد فقط بر مبنای نزدیکی و خصوصیت با رئیس دولت به عنوان وزیر نفت معرفی شده اند» در این زمینه به صدای آمریکا گفت، «متاسفانه مدیریت غیر کارشناسی در نفت طی ۵ – ۶ سال گذشته باعث شده است که وضعیت امروز صنایع نفت ایران با آن شرایطی روبرو شود که امروز روبروست.»

از دید برخی از آگاهان، نشستن سرتیپ قاسمی بر مسند وزارت نفت، روند سپاهی تر شدن اقتصاد ایران را تشدید خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG