لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۱

ادای احترام سنای کالیفرنیا به ایرانیان


نمایی از سنای کالیفرنیا
نمایی از سنای کالیفرنیا

آمریکاییان ایرانی تبار از این قطعنامه استقبال کردند و هادی قائمی-فعال حقوق بشر در نیویورک- آن را گامی در راستای تحقق حقوق بشر در ایران خواند.

سنای ایالت کالیفرنیا قطعنامه ای را از تصویب گذرانده که محتوای آن، ادای احترام به مشارکت شهروندان ایرانی تبار به جامعۀ آمریکا و ایالت کالیفرنیاست. بیشترین شمار ایرانیان ساکن آمریکا در ایالت کالیفرنیا زندگی می کنند و تنها در شهر لس انجلس حدود هفتصد هزار ایرانی مقیم اند.

قطعنامه ای که در این خصوص تصویب شده به فرهنگ غنی ایرانیان، تحصیلات عالی آنها و مدارک و مدارج علمیشان اشاره دارد و به این که آنها در رشته های گوناگونی از قبیل هنر، پزشکی، مهندسی، فن آوری و تجارت، نقش مهمی در جامعۀ کالیفرنیا ایفا می کنند. این قطعنامه همچنین بر فعالیتهای مدنی و انسان دوستانۀ شماری از ایرانیان در آمریکا تأکید کرده است.

قطعنامۀ سنای کالیفرنیا ماه ژوئن سال ۲۰۱۲ - سال جاری- را چنین نامگذاری کرده است: «سی روز همبستگی با جنبش حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران». این نامگذاری به سبب آن است که به گفتۀ سنای کالیفرنیا، جمهوری اسلامی به بیش از سه دهه نقض موازین حقوق بشر دست زده است و به نحوی سیستماتیک آزادیهای سیاسی شهروندان را از آنها گرفته است.

سناتور بلیکسلی- نمایندۀ ایالت کالیفرنیا- در این خصوص گفت:«وقتی شهروندان در ایران تنها به اتهام باورهای خاص تهدید می شوند، و وقتی صدای آنها دائم با سرکوب، خاموش می شود، لازم است که ما سخنگوی کسانی باشیم که نمی توانند از حقوق خود دفاع کنند.»

قطعنامۀ تازۀ مصوب سنای کالیفرنیا از دولت ایران می خواهد تا به بیانیه های حقوق بشر احترام بگذارد و حقوق شهروندان خود را از هر باور و اعتقاد و فرهنگی که هستند، محترم بشمارد.

تریتا پارسی- رئیس شورای ملی ایرانیان آمریکایی (نایاک)- از تصویب این قطعنامه در سنای ایالت کالیفرنیا استقبال کرد و افزود:«ما از این که سنای کالیفرنیا به نقش حیاتی دیپلماسی در حل صلح آمیز مناقشات احترام می گذارد، حمایت می کنیم و امیدواریم که این گامی باشد در راه پرداختن مؤثر به موارد نقض حقوق بشر و ایجاد فضایی مناسبتر برای جنبش دموکراسی خواهی ایران.»

هادی قائمی- فعال حقوق بشر و مدیر بنیاد موسوم به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران (که در نیویورک مستقر و فعال است)، تصویب این قطعنامه را گامی پرمعنا در راستای احقاق حقوق بشر در ایران خواند و افزود: « تمرکز بر بحران حقوق بشر در ایران؛ به نحوی که این قطعنامه انجام داده است، ضروری است و همچنین ضرورت دارد که برای کمک به ایرانیان در تقلا برای احقاق حقوقشان، از جمهوری اسلامی بخواهیم که جوابگو باشد.»
XS
SM
MD
LG