لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۲۶

تاکید کانادا برای تداوم پیگیری وضعیت حقوق بشر در ایران


تاکید کانادا برای تداوم پیگیری وضعیت حقوق بشر در ایران
تاکید کانادا برای تداوم پیگیری وضعیت حقوق بشر در ایران

همزمان با تصمیم شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای تعیین یک گزارشگر ویژه برای رسیدگی به وضعیت حقوق بشر در ایران، کانادا وعده داد تا به اعمال فشار بر جمهوری اسلامی برای رعایت حقوق بشر و تعهدهای بین المللی این کشور ادامه دهد.

شورای حقوق بشر سازمان ملل روز پنج شنبه ( ۲۴ مارس) قطعنامه ای را با اکثریت آرا تصویب کرد که براساس آن یک نماینده ویژه برای رسیدگی و نظارت بر وضعیت حقوق بشر در ایران تعیین خواهد شد. این قطعنامه با ۲۲ رای موافق، ۷ رای مخالف و ۱۴ رای ممتنع تصویب شد. کشورهای برزیل، سنگال، کره جنوبی به این قطعنامه رای موافق دادند.

با وجودی که کانادا عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نیست، اما از جمله کشورهایی بود که از تدوین و تصویب این قطعنامه حمایت کرده و خواستار «همکاری کامل» ایران با بازرس ویژه حقوق بشر این سازمان شده است.

کانادا همچنین اخیراً قطعنامه ای را به شورای امنیت سازمان ملل متحد تقدیم کرد که در آن از ایران خواسته شده است تا به اقداماتی همچون محکوم کردن افراد به شلاق، قطع اعضا و اجرای حکم مرگ با سنگسار و اعدام پایان دهد.

لارنس کانن، وزیر امور خارجه دولت فدرال کانادا به خبرگزاری رسمی کشورش گفته است
کانادا به حمله «دیپلماتیک» سالانه خود به ایران در سازمان ملل متحد ادامه خواهد داد.

کانادا طی سال های گذشته با ارائه قطعنامه های پیشنهادی به سازمان ملل متحد، نقض حقوق بشر، به ویژه نقض حقوق اقلیت های قومی و مذهبی و نیز حقوق زنان در ایران را محکوم کرده و از مقامات جمهوری اسلامی خواسته است تا به تعهدات بین المللی خود برای رعایت حقوق شهروندان خود احترام بگذارد.

وزیر امور خارجه کانادا به روزنامه ونکوورسان گفته است: «کانادا از تداوم تلاش ها و رایزنی های موفقی که طی چند سال گذشته خود برای ارائه چندین قطعنامه به مجمع عمومی سازمان ملل متحد که نقض حقوق بشر در ایران، از جمله اجرای احکام اعدام در ملاًعام و بازداشت های خودسرانه را محکوم کرده اند، دست برنخواهد داشت.»

آقای کانن تاکید کرده است: «کانادا کماکان خواهان پاسخگویی و مسئولیت پذیری ایران در قبال نقض گسترده و فاحش حقوق بشر خواهد بود و ما این امر را با پشتکار بسیار در هر فرصت و مکان ممکن، از جمله مجمع عمومی ( سازمان ملل متحد ) پیگیری خواهیم کرد تا وضعیت حقوق بشر در این کشور به طور قابل توجهی بهبود یابد.»

از تابستان سال ۲۰۰۳ که زهرا کاظمی، عکاس خبری کانادایی ایرانی در بازداشت مقامات امنیتی ایران در زندان اوین مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفت و بر اثر ضربه مغزی درگذشت، مناسبات تهران و اتاوا به شدت تیره شد و دولتمردان کانادا روابط بازرگانی و دیپلماتیک خود با ایران را به پایین ترین سطح ممکن کاهش دادند.

طی چند سال گذشته که کانادا مقامات جمهوری اسلامی را در انتقاد از نقض حقوق بشر در ایران مورد حمله های لفظی قرار داده است، مقامات تهران نیز در اقدامات تلافی جویانه ای از جمله انتشار و توزیع یک جزوه ویژه موارد نقض حقوق بشر در کانادا در سازمان ملل متحد، اتاوا را به نقض حقوق بشر، به ویژه نقض حقوق مهاجران و مردم بومی این کشور محکوم کرده و خواستار پاسخگویی مقامات این کشور در مجامع بین المللی شده است.

XS
SM
MD
LG